• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CARMELKAXDobrman-plnokrevník mezi psy
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    KAMPA: taky to nechápu,kdyby aspoň ho dal do útulku,bylo by mu lépe,ale ,,chápu´´,že se to spoustě lidem nevyplatí,platit přeci ještě několik tisíc za přijmutí psa..
    Nicméně myslím,že pejsek najde domov brzy,už jen proto,že je ze skoro legendární CHS Zkanape.
    Tak mu držme pěsti, ať co nejdříve najde milující pánečky :)
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    KAMPA: též jsem celkem koukala,vyčetla jsem to o tom zlozvyku v nějaké nové knížce zaměřené pouze na psí štěkání:)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    carmelax - no tak to me pobavilo....ale jako proc ne....:)

KAMPA
    KAMPA --- ---
    jeziz ten je krasny...jaky nechutny lidsky stovreni (at klidne chcipne - rikam s cistym svedomim) mohl neco tak nadhernyho a zivyho a bezbranyho privazat ostnacem v lese ke stromu a nedat mu svobodu, kdyz uz srabacky o psa nestal??? fuj, to sem se rozcilila...
    snad najde nejakyho hodnyho cloveka....
    je mi na bliti...sry..ale musela sem.
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    zkopírováno z dobrmaní diskuze na lidech:Hledáme nové páníčky pro 5letého psa dobrmana. Jedná se o Hernajse Zkanape, kterého našli v lese přivázaného na ostnáči a následně byl umístěn do útulku. Majitel o něj již nemá zájem. Henryho máme zatím doma my, než se nám podaří najít nové majitele. Je to moc hodný pes, který má nějaké základy poslušnosti, snáší se bez problémů s naší dobrmankou a navíc je moc pěkný :) V případě zájmu mi dejte vědět na tel. 721203612 http://www.royalfelicity.cz/novinka.php?mn_post=22
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    vždycky jsem si myslela,že mám velkého psa,ale po tom,co jsem viděla Huga,tu německou dogu,už si to nemyslím :D :Dfotka z vycházky

CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    KOMIAU: máš fotku?docela by mě to zajímalo,jak to vypadá :)
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    KAMPA: je dost možné,že s věkem se postupně sklidňují..
    dost možná,že se jí ze štěkání stal prostě zlozvyk,co jsem takle kolikrát četla,psy rádi štěkaj,protože se rádi slyšej,ale nevim,jeslti to nejní kravina..
    KOMIAU
    KOMIAU --- ---
    Babička naší feny je kříženec dobrmana s hrubostrstým jezevčíkem. A čím více se koukám na fotku v hlavičce, nemůžu se ubránit tomu, že koukám na naší holku v krátkosrtém a zvětšeném provedení. Ty tvary hlavy, točení srsti na krku, atletická postava, jak přes dobrmaní kopírák. Z toho jezevčíka má naštěstí jen chlupy a norovací obcesi.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    no moje fenka steka a knika az hruza - ale teda musim rict, ze s vekem (to me napadlo) to stekani pomalu ustupuje...
    ted je nejvetsi peklo to buleni v aute - a to jezdi docela casto a vzdycky tam tak nadsene leze ( i do ciziho parkrat). takze mi neprijde, ze by ji to vadilo....
    uklidni se az na dalnici....des bes. nezabira po dobrym ani pozlym....
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    sorry za gram. chyby,psala jsem to ve spěchu...
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    Tak,způsobů je na to hodně viď :)
    ..nejlepší je to naučit hned od začátku,když má člověk štěně povelem ticho,to je nejjednodušší...tzn. když pes štěká a pak sám přestane,tak hned potom vyslovíš povel ticho a odměníš..pes si to pak sám spojí a pochopí,jeden příklad
    pak jsou na to další fígle,když ti třeba pes štěká ustavičně doma,když je sám..pořádně před vycházkou utahat,nebo taky použití kongu=hračka,ve které jsou pamlsky,pes se pak doma nenudí a rozvíjí to jeho inteligenci a nebo taky ke psu,kterej štěká vzít psa,kterej je naučenej bejt zticha,ale dospělého,ne malé štěně,které nic neumí (to by se naopak odnaučilo od staršího psa štěkat=nevhodný vzorec chování)..
    co jsme slyšela,tak několika psům stačilo např. kotě,měli strach bejt doma sami a přítomnost kočky jim pomohla tento strach překonat,tudíž i nežádoucí štěkání...
    no a když nic nezabere,tak bohužel protištěkací obojek,ale musí se umět používat a ne každý pes ho snese a funguje na něj,jsou i vyjímky...
    můj pes měl a doposud ještě má silnou fobii být doma sám..ex majitel ho silně mlátil a radši nechci vědět,co dalšího s ním ještě prováděl,jeho minulost se na něm silně podepsala a se štěkáním jsme měla fakt velkej,velkej problém,kvílel nonstop...nedalo se to vydržet,hubu nezavřel...klasické odnaučování po chvílích nepomohlo,ani dlouhé procházky a únava a ani hračky,ani puštěná telka,prostě nic...nevim,jak se to stalo,ale najednou nastal zlom,prostě teď neštěká...ale je fakt,že sme pryč dycky max. na půl hodky,ale i to je u něho úspěch,dřív,ještě,než sme zamkli byt už spustil bordel a teď nic,ale abych to zas nezakřikla...jen tak z mé zkušenosti,holt na každého psa zabírá něco jiného...
    WENCA
    WENCA --- ---
    CARMELKAX: jak se odnaucuje stekani?
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    tak,abych to tu trochu oživila,dávám sem novější fotku Sidiuse :) a musim se pochlubit,že konečně začíná pomalu moudřet,zkoušíme po chvilkách odnaučování štěkání a kupodivu u něho nastal zlom a zatím je hodnej,max. jednou zakníká a to je vše,myslím,že jsme na dobré cestě :)
    btw co je nového u vás a vašich psíků?:)

DSC03286.JPG (1265335 B)
    SCHWALBE
    SCHWALBE --- ---
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    hele dela taky vas pes to, ze kdyz nekde zaslechne naky kníkaní jinyho psa nebo brek ditete, tak hnedka zpozorni a chtel by tam bezet?
    nevim jestli je to rys treba dobrmanu, popripade labradoru /krizenec dobr.a labr./ nebo trebas to ze je dominanntni a laka ji to knikani....
    mate s tim naky zkus.? díkec
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    uz je to pase,nasla jsem slecnu na hlidani na dva dny a dopadlo to dobre :)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    carnelax: rada bych, ale bohuzel nemuzu, ziju v jednom malym pokojiku a celej den jsem v praci...zkus sem hodit do Jobů - trebas za par korun by ti nekdo pohlidal....nebo i zadaco...
    SCHWALBE
    SCHWALBE --- ---
    CARMELKAX: vyridim, majitel bude rad :).
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    SCHWALBE: překrásnej,má skoro stejnej výraz jako ten můj :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam