Celkem spěchá !!!
:Dne 8. 10. 2011 byl na hřbitově v hrozném stavu nalezen čistokrevný přibližně pětiletý dobrman César. Na pejskovi bylo zjevné týrání. Po fyzické stránce byl na tom velmi špatně, vypadal jako chodící kostra potažená kůží. Po psychické stránce to nebylo o nic lepší, pejsek byl zlomený a ztratil všechnu důvěru k lidem.César nenabývá na váze, ale je na tom ještě hůř.Jelikož pro něj prozatím nemůžeme najít zkoušeného chovatele, a protože kouše a fyzicky na tom není dobře, uvažuje se o jeho utracení již po Novém roce.
Cituji z nejnovšjších zpráv.."dne 8. 10. 2011 byl na hřbitově v hrozném stavu nalezen čistokrevný přibližně pětiletý dobrman César. Na pejskovi bylo zjevné týrání. Nejdůleřitější informace v tuto chvíli je, že je nutné ho na převoz uspat, protože není možné ho kamkoli nalákat ani na dobroty a vodítko nepřipadá v úvahu, má z něj paniku!! Nechávat mu měšťáky nasazovat košík, jak mi nabízel správce útulku, když sem se na Cézara jela podívat já, by pro něj byl psychický teror, který už si rozhodně nezaslouží. Mě se ho nepodařilo si ho vzít právě z důvodu, že jsem nevěděla, že je u něj nutná sedace. Pokud vás můžu poprosit a něco vám doporučit, Cézar je na tom psychicky i fyzicky opravdu hodně špatně, potřebuje okamžitě teplé místečko, myslím, že bez nějakého "domečku" v kterém by se mohl ukrýt v případě, že by měl z čehokoli strach, se to neobejde, stejně jako bez veterináře, rozboru krve, speciální výživy a stravy. Hubne zřejmě i ze stresu, ale myslím, že za tím budou i nějací vnitřní paraziti nebo špatná štítná žláza apod. Cézar není zlý ani agresivní, ale je od svého "pána" tak zničený, že upadá do nekontrolovatelného stresu už i proto, že se cokoli v jeho prostředí změní, třeba lidé, což v případě, že si ho vezmete nastane. Proto ten domeček. Rozhodně není ztracený případ, ale potřebuje klid, teplo, spoustu, spoustu času a dobrou zdravotní péči. V současnosti jde, podle mého, už o týdny či dny. Je v naprosto nevyhovujících podmínkách, bez zateplené boudy v útulku hlučín, u ostravy, který má na fb stránky a kam se můžete hlásit v případě zájmu. DĚKUJE CÉZAR..."
odkaz:
http://www.hlucin.cz/pro-obcany/psi-utulek/zachytna-stanice-pro-psy.html