• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CARMELKAXDobrman-plnokrevník mezi psy
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    Celkem spěchá !!!

:Dne 8. 10. 2011 byl na hřbitově v hrozném stavu nalezen čistokrevný přibližně pětiletý dobrman César. Na pejskovi bylo zjevné týrání. Po fyzické stránce byl na tom velmi špatně, vypadal jako chodící kostra potažená kůží. Po psychické stránce to nebylo o nic lepší, pejsek byl zlomený a ztratil všechnu důvěru k lidem.César nenabývá na váze, ale je na tom ještě hůř.Jelikož pro něj prozatím nemůžeme najít zkoušeného chovatele, a protože kouše a fyzicky na tom není dobře, uvažuje se o jeho utracení již po Novém roce.

Cituji z nejnovšjších zpráv.."dne 8. 10. 2011 byl na hřbitově v hrozném stavu nalezen čistokrevný přibližně pětiletý dobrman César. Na pejskovi bylo zjevné týrání. Nejdůleřitější informace v tuto chvíli je, že je nutné ho na převoz uspat, protože není možné ho kamkoli nalákat ani na dobroty a vodítko nepřipadá v úvahu, má z něj paniku!! Nechávat mu měšťáky nasazovat košík, jak mi nabízel správce útulku, když sem se na Cézara jela podívat já, by pro něj byl psychický teror, který už si rozhodně nezaslouží. Mě se ho nepodařilo si ho vzít právě z důvodu, že jsem nevěděla, že je u něj nutná sedace. Pokud vás můžu poprosit a něco vám doporučit, Cézar je na tom psychicky i fyzicky opravdu hodně špatně, potřebuje okamžitě teplé místečko, myslím, že bez nějakého "domečku" v kterém by se mohl ukrýt v případě, že by měl z čehokoli strach, se to neobejde, stejně jako bez veterináře, rozboru krve, speciální výživy a stravy. Hubne zřejmě i ze stresu, ale myslím, že za tím budou i nějací vnitřní paraziti nebo špatná štítná žláza apod. Cézar není zlý ani agresivní, ale je od svého "pána" tak zničený, že upadá do nekontrolovatelného stresu už i proto, že se cokoli v jeho prostředí změní, třeba lidé, což v případě, že si ho vezmete nastane. Proto ten domeček. Rozhodně není ztracený případ, ale potřebuje klid, teplo, spoustu, spoustu času a dobrou zdravotní péči. V současnosti jde, podle mého, už o týdny či dny. Je v naprosto nevyhovujících podmínkách, bez zateplené boudy v útulku hlučín, u ostravy, který má na fb stránky a kam se můžete hlásit v případě zájmu. DĚKUJE CÉZAR..."

odkaz: http://www.hlucin.cz/pro-obcany/psi-utulek/zachytna-stanice-pro-psy.html
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Ten je peknej!!!
    no ta moje mi nastydla jen jednou (kasel a tak), jinak mi prijde, ze to ma tak, ze cim vetsi sajgon venku - tim vetsi sranda....ale asi ji mozna nakej poridim, abychom byly pripravene, az uderej mrazy...bleee se do me dala zima.
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    KAMPA: jojo dávám,tenhleten teda už nemá,respektive ho nenosí..šila jsem ho tehdá v ruce,protože v zimě byly naše velikosti vyprodané,tak mi nic jiného nezbylo..
    pořád mi loni stonal,chodili jsme často do sněhu a že ho loni bylo požehnaně...navíc jak nemá podsadu,tak se klepe už na podzim,tak jsem mu letos už v létě koupila konkrétně : http://img.seznamzbozi.cz/direct/iR/importprodukt-orig/514/51444cf6d75c461c6c6d08c691523430.jpg a jsme s ním velmi spokojení,má i boční kapsičky dvě,což se hodí třeba na sáčky na bobky,bo na klíče.
    jinak on obleček nosí preventivně už na podzim,když se ochladí a letos,musim zaťukat,mi ještě nestonal:)
    takže myslím,že oblečkem rozhodně nic nezkazíš:)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    jee, to je bozi!!!!
    hele a davas mu teda v zime oblecek? ja ty my ne, ale uz me napadlo, jestli by ho v mrazech nepotrebovala...
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    tak trochu předběžně šťastné a veselé,však to znáte a zde je Pf :)

index.php (643547 B)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Carmelkax - no me to dycky prijde, jakoby tim naznacovala: pockeeej, kam jako des? ja si chci hrat...nebo pocééém..nebo tak.
    ale je mozny, ze to bude neco takovycho...jako mi zkusit neco nakazat nebo jak to rict. jinak si ke mne nikdy nic nedovolila...to by taky schytala!
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    obejme nohu?jo,to nevím..:)
    ale třeba na našem cvičáku by ti řekli,že jde o projev dominance,s čímž já moc nesouhlasím..
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    je to je hezky...s tim, ze te chce ukonejsit.
    hele a nevite co znamena, kdyz k vam pesan prijde a jakoby vam treba jednou /nekdy i dvema tlapama/ obejme vasi nohu? jakoby vas chtel nekam tahat.
    moje fenka tohle dela jednou za cas doma....venku ne...
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    SUFFOCATE: jojo,to taky...nebo naopak,když pes zívá na tebe,chce tě ukonejšit..
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    z toho co jsem si o psech nastudovala, tak zívání je taky často projevem nejistoty a stresu..
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    KAMPA: tak jí pošli do opery,tam se ,,vyzpívá,, dostatečně :)
    hele a zkus někdy,až tohle bude zase dělat,na ní taky zívat,mám doma knížku konejšivé signály,tak jsem ji ted´ pročetla celou a když je pes neklidnej,máš na něj zkusit zívat,na toho našeho to funguje,ale pak to skončí tak,že zíváme na střídačku oba :D :D
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    carmelax - hele ja se ted na moji fenku soustredila, kdyz mi bulela - opet - v aute. ona si polozi cumak na sedacku a buli a do toho jeste zívá - takze vyloudí dosti silenej zvuk, ale je to az srandovni...tak prave by mi to sedelo, ze jaxe slysi....ze se ji to libi. pac jako bulet a do toho zívat...:D
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    já se zas pěkně rozčílila u tohoto http://spechato.cz/inzeraty/shanim-pes-dobrman-na-kryti-cerny-ID2CWz.html
    velmi nezodpovědné..copak už není bezpapírových dobrošů dost :( jsou jich plné útulky..
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    KAMPA: taky to nechápu,kdyby aspoň ho dal do útulku,bylo by mu lépe,ale ,,chápu´´,že se to spoustě lidem nevyplatí,platit přeci ještě několik tisíc za přijmutí psa..
    Nicméně myslím,že pejsek najde domov brzy,už jen proto,že je ze skoro legendární CHS Zkanape.
    Tak mu držme pěsti, ať co nejdříve najde milující pánečky :)
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    KAMPA: též jsem celkem koukala,vyčetla jsem to o tom zlozvyku v nějaké nové knížce zaměřené pouze na psí štěkání:)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    carmelax - no tak to me pobavilo....ale jako proc ne....:)

KAMPA
    KAMPA --- ---
    jeziz ten je krasny...jaky nechutny lidsky stovreni (at klidne chcipne - rikam s cistym svedomim) mohl neco tak nadhernyho a zivyho a bezbranyho privazat ostnacem v lese ke stromu a nedat mu svobodu, kdyz uz srabacky o psa nestal??? fuj, to sem se rozcilila...
    snad najde nejakyho hodnyho cloveka....
    je mi na bliti...sry..ale musela sem.
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    zkopírováno z dobrmaní diskuze na lidech:Hledáme nové páníčky pro 5letého psa dobrmana. Jedná se o Hernajse Zkanape, kterého našli v lese přivázaného na ostnáči a následně byl umístěn do útulku. Majitel o něj již nemá zájem. Henryho máme zatím doma my, než se nám podaří najít nové majitele. Je to moc hodný pes, který má nějaké základy poslušnosti, snáší se bez problémů s naší dobrmankou a navíc je moc pěkný :) V případě zájmu mi dejte vědět na tel. 721203612 http://www.royalfelicity.cz/novinka.php?mn_post=22
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    vždycky jsem si myslela,že mám velkého psa,ale po tom,co jsem viděla Huga,tu německou dogu,už si to nemyslím :D :Dfotka z vycházky

CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    KOMIAU: máš fotku?docela by mě to zajímalo,jak to vypadá :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam