ALLES32: ani nevim.. Asi to, že jsem měl už poměrně hezky zavedenej nagios, pak jsem nainstaloval centreon a ten mi rozvrtal všechno nastavení bez toho, aby se mě na něco zeptal (občas jsem trochu hrr, tak jestli se mě fakt ptal, tak dost neokatě ;). Vlastně se mi to ani pořádně nastavit nepodařilo, když jsem tam potom zkusil nadefinovat hosty, tak uplně zmizely z mapy, zustaly tam jenom services. Později jsem zjistil, že to je kvuli tomu, že mam blbě nastavený NDOutils, který se mi nakonec ani nastavit nepovedlo, tak jsem si řek, že to nechci a začal to mazat. Ale do dneška po centreonu nacházim v systému nějaký pozůstatky v sudoers, v apache a všude možně :))
My jsme právě přebírali ten zavedenej nagios system a když jsem se ptal, proč nepoužívaj centreon, tak mi řekli, že to je moc nebezpečný a moc nepohodlný.. :))
Pro vysvětlení v tý firmě se bojej nainstalovat i phpmyadmin, protože ten server je "pouze" jeden skok za firewallem .)) A nepohodlný z toho důvodu, že když chceš najednou přidat 30 serverů, tak je tam musíš ručně naklíkávat (to nevim, jestli je pravda v centreonu jsem nezkoušel), kdežto když umíš aspoň trochu Perl, tak si napíšeš script, co ti ty configuráky vysype... Já bych to teda nezvlád, ale takhle mi to předali :))
My ve firmě moc manažerů nemáme, resp máme, ale neni tu nikdo, koho by výstup z nagiosu/centreonu zajímal. Máme tu obří obrazovku, na který je permanentě 50 - 200 nefunkčních služeb a my je podle důležitosti/vytíženosti řešíme :))