KRISHNA: Pokud je celej server dole (host down event), pak se na nefunkcni sluzby neupozornuje. Zavislostma dosahnes jinejch veci. Napriklad mam sluzbu NFS server na serveru A a sluzbu "NFS mounts" na serverech B-Z. Pokud nejede NFS server, tak nema smysl kontrolovat, ze maji klienti namountovano, takze udelam service dependency. Dale se, pokud pouzivas NRPE, velice hodi kontrolovat beh NRPE jako takovyho a na nej jako zavislosti navesit vsechny sluzby, ktery pres NRPE kontrolujes - v pripade problemu ti tech mailu prijde o dost min.
Jinak ja mam zatim kompletni konfiguraci v textovejch souborech a diky duslednymu pouzivani sablon to nepovazuju za nejaky zasadni omezeni.
ALLES32: Zatim Icingu jen tak otukavam a moje poznatky by se daly shrnout takto:
1. Icinga ma o neco lip reseny webovy rozhrani (classic UI), daji se tam treba elegantne posilat hromadne prikazy (to je v nagiosu skutecne bolestiva zalezitost)
2. Icinga web je hodne zajimavej projekt, nicmene jsem tam nenasel ekvivalent "unhandled services" z classic UI, sice tam jdou nastavovat custom filtry a hromada dalsich veci, ale dost casto ty vypisy jsou celkem neprehledny - ve chvili, kdy mi tisic sluzeb hlasi nejakej problem, potrebuju to i za cenu, ze to bude pomaly, videt na jedny strance a ne se tim proklikavat.
3. Icinga umi IPv6, coz by vas mohlo nektere zajimat. Mne se to bohuzel nejspis jeste dost dlouho tykat nebude.
Mimochodem, nedavno jsem videl prezentaci komercniho nagiosu (Nagios IX) a v zasade mi prislo, ze je nenabizi nic navic proti tomu, co zvladne Icinga s novym UI a par addonama (BPI, pnp4nagios).