YBUKO: Jo, to souhlasím - zejména s tím kompromisem, tolerancí a nalezením vhodných míst. Já se třeba něco nachodila po Utrechtu, kde (zejména v centru) je možný potkat muzikanty jak v útrobách obchodního centra, tak na Oudegrachtu a kolem Domtoren. Jeden hraje na foukací harmoniku, další na rumba koule, občas tam koncertuje takovej druhej Paco de Lucia, ba i moravskou cimbálovku jsem tam potkala. Všichni bez techniky, jen akusticky. Problém je podle mě mj. v tom, že například právě Holanďani (že se jich furt dovolávám - ale mám holt s nima největší zkušenost) jsou zvyklí dodržovat platná pravidla. Tady by pravidla každej koukal pokud možno očurat. Takže je jednodušší pravidla utáhnout tak, aby to pouliční umělce zprudilo, anebo aby jim to, když už, stálo fakt za pořádnej vejvar.
HAMSTER: Neřekla bych. Jak píšu výš: pouliční produkce bez techniky se smí tam a tam odehrávat od tolika do tolika hodin. Kdo to poruší, zaplatí 10k pokutu. Při vymahatelnosti práva a důvěryhodnosti policie je problém kde?