• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKATCHOUPraguewatch - mapa pražských kauz
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    MIKATCHOU: Dává to perfektní smysl.
    Je mnohem větší problém nedostat se v noci rychle domů v zimě (kdy je mrazivo, případně i nasněženo a vystavuji se tak daleko větší možnosti onemocnění), nežli v létě (kdy počkat si na ten noční autobus je méně problémové)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    SMALLRICCIO: je to postavený na hlavu i z toho důvodu, že v létě prostě lidi bývaj venku mnohem víc a dýl do noci, často se to týká i cizinců, které si jinak politici tak strašně hýčkají... V zimě naopak lidi, kromě těch co šli na ples, raději bývaj zalezlý v teple svého domova. Ta agrumentace je celá padlá na hlavu.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    "Nic společného s "třídama a plebsem" to nemá""? A můžeš mi vysvětlit, jak může primátor města opírat svoji tezi zrušení nočního metra o plesovou sezónu bez toho, aniž by nebral v úvahu společenské třídy? Jste tady šokovaní ve chvíli, kdy napíšu něco o buržoazii [1] a plebsu [2] a sami přistupujete na zcela jednoznačnou třídní rétoriku, jen s tím rozdílem, že je zprava, mazoucí med kolem huby, že nám, naši milí pražané, bude jezdit metro alespoň v průběhu půl rokuu a to proto, že je období plesů. WTF?!

    Vážení, Praha patří mezi nejbohatší města v Evropě a zvláště pak v kontextu České republiky je velmi bohatým městem. Ve chvíli, kdyby naši milí zastupitelé a zastupitelky hospodařili bez korupce a ne, jak je v česku zvykem [3], tak by to metro mohlo jezdit třeba do 3 hodin do rána a ještě za polovic. S tímhle materiálem budem chodit za chvíli i z těch plesů pěšky. Ne, místo toho tady řešíte sloh příspěvků a to ještě bez znalosti některých paradigmat.

    [1] http://en.wikipedia.org/wiki/Bourgeoisie
    [2] http://en.wikipedia.org/wiki/Plebs
    [3] http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/cesko-pada-v-indexu-korupce-zebrickem-dolu/738149
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Ne milý Hamstře, to je zcela běžný a relevatní politologický slovník, který najdeš v leckteré akademické literatůře.. no, možná ten plebs se tolik nepoužívá, pravda. Zaměň si ho tedy za proletariát, nižší vrstvu a spodní vrstvu nebo prostě chudinu. Střední vrstva už skoro neexistuje.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: Takze se nam vraci tridni boj? Hezke, hned jsi mi sympatictejsi...

    Vubec je krasne, jak skoro vsichni v tyhle zemi mysli zasadne jen na sebe. U lidi, co maj politicke ambice me to prekvapuje a dost mrzi...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    asi jsem místo buržousti měl použít buržoazie, aby to neznělo tak pejorativně :)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    SMALLRICCIO: co je na Spipiho pohledu komoušskýho? jakože más na mysli že se na to dívá z perspektivy předlistopadové? ono koneckonců i ty taneční pro pubertáky je dost předlistopadová "path-dependency", ne?
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    SPIPI: ona je nějaká plesová sezona???
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    O mnohém svědčí i toto: "Primátor Svoboda prohlásil, že si dovede představit, že metro bude po půlnoci jezdit jen v zimních měsících, kdy je plesová sezona, a naopak v létě by byl provoz metra výrazně kratší."

    Jinými slovy, když se my, buržousti v zimě vracíme pod vlivem z plesů, nechť metro jezdí. Plebs ať si v létě z koncertů, parků a zahrádek chodí pěšky.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    NAKASHI: A za to, že mu pod okny rachotí tramvaj, si bude moct něco z těch daní zase odepsat.... Blahoslavení chudí duchem, fakt.
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    SPIPI: no je poznat že ta budova bude vizuálně potlačovat oba historické objekty a převezme místo věže roli dominanty, navíc i když je architektonicky zajímavá tak mě moc hezká teda nepříde, vypadá to jak skládanka z kartonu, evidentně na této lokalitě těží z faktu, že nic už tam nemůže být tak hrozného jako ty dvě budovy popsaný reklamou na Kooperativu a Palladium..
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    hm hm, z tý fotky na novinkách se ta stavba hodnotit moc nedá.. spíš mi asi vadí, že půjde o další dům pro kancly a obchody, tedy nic, z čeho bude mít širší společnost užitek. Ale snad se tam najde místo i pro něco víc, pokud se to postaví...
    BRKOUS
    BRKOUS --- ---
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    SPIPI: možná by nám prozradil že chystá v Číně postavit obrovskou DISNEYPRAGUE ))
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    MIKATCHOU: to by pak možná přišel i Walt Disney .)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    DUNAR_: když už jsme u toho, to bysme tam měli asi pozvat někoho z Goldmen Sachs, IMF a Světové banky... možná Donalda Trumpa, zástupce Walmartu a dalších korporací - mohli bysme se jich zeptat na to jak to ten neoliberalismus vlastně s tou Prahou myslí...
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    DUNAR_: tihle mocipáni s nikým nediskutují, pozvánky na podobné debaty nepřijímají. Přijímá je akorát gynekolog, protože tomu houby rozumí a může se tvářit jako že něco pro Prahu dělá..
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    MIKATCHOU: mel by tam byt spis nekdo z magistratu ci prazskych velkopodnikatelu. ti o vyvoji prahy rozhoduji. gebrian je kecka, machacek je v tomhle tematu mimo, ten antikorupcnik asi taky, a rybnickova je tam jenom jedna.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam