• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKATCHOUPraguewatch - mapa pražských kauz
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    SHYLOCK: jenže ono de primárně o to, že spousta z nich by se třeba i chtěla mít líp, ale jediný co můžou výměnou za své bezdomovectví dostat je život v teple za cenu otrocké práce. Někdo si prostě spočítá že je lepší bydlet v chýši za městem a být svobodný, než-li makat někomu třeba 10 hodin denně na stavbě aby si pak za těch pár tisíc mohl zaplatit pokoj na ubytovně v lýkusáku... Tohle je celý neštěstí naší kapitalistický společnosti, že vytváří mohutnou záložní pracovní sílu v podobě tzv. underclass, která se jí pak hodí uplně na všechno - ukazuje se na ní,když je mezi nasranýma lidma potřeba někoho obvinit a očernit, a ukazuje se na ní když je potřeba lidi co se ještě jakž takž drží nad vodou vyděsit a přinutit k disciplinovanému postoji k práci. Je to hnus.
    SHYLOCK
    SHYLOCK --- ---
    SPIPI: hm.mně tohle nikdy moc nezajímalo.bezdomáči mi nijak nevadí.To mi spíš lezou na nervy lidi,který si ostentativně odsedávaj na druhý strany vagonu metra,zacpávaj si nos,mračí se a vydávaj různý prasečí zvuky.
    Asi bych selektoval lidi pro který je to "way of life" od lidí,který si vzali 5 hypoték na iPhony a dovči a televize a teď jsou na ulici a na základě toho s nima pracoval.Pro první skupinu deku,polívku a vlídné slovo od sutdentky FHS,která má pocit,že koná dobro a pro druhý nějakej program.Dělil bych je asi podle jejich snahy změnit svoji situaci.ale to fakt jen tak střílim od pasu.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Domovský právo je obyčejná fašizoidní prasárna a problematiku chudoby a tedy i lidí bez domova (což je důsledek mnoha sociálních jevů, nikoli příčina) neřeší... je to čirý populismus a jak v tom článku říká Ilja Hradecký (mimochodem velmi moudrý pán pozn.), v týhle podobě to není nic jiného, než anachronismus. K tomu je ještě na hraně v konfliktu s ústavou.

    Jaké náklady na ně město má se nedá vyčíslit. Jsou to peníze, které jdou na sociální služby, které jsou ale spoludotovány MPSV. Mnoho takových sociálních služeb ale nevyužívají pouze lidé bez domova, ale i další cílové skupiny. Řada sociálních služeb nemá své financování postaveno pouze na dotacích státu (případně kraje), ale mají zdroje od nadací či soukromých firem atd.

    Smířit se s existencí lidí bez domova ve městech je jedna věc, avšak nesmí to znamenat rezignaci na jakoukoli práci s nimi. A práce s nimi neznamená za Prahou stavět kolonii stavebních buňek, ale celou řadu intervencí, činností od preventivních služeb až po ty péčové... To samozřejmě stojí hodně peněz, zdrojů obecně. Ale předcházení kterémukoli sociálně patologickému jevu se v důsledku vyplácí a to i finančně.

    Domovské právo je ale tak trochu zvrácený model, nejde ani o prevenci ani o péči, ale pouze o represi.
    SHYLOCK
    SHYLOCK --- ---
    BORDIGA: hm.to musí mít ostatní města radost.jinak nevim jak by to v praxi vypadalo a co by zabránilo tomu,aby se bezdomovec nevydal druhej den zpátky do Prahy. Co takhle se smířit s tim,že bezdomáči k městu jako je Pha prostě patří? A fakt by mě zajímalo jak velkej náklad na ně město má.

    To už vůbec nemluvim o tom,že ostatní města maj sotva na benzín pro cajty natož,aby se ještě starala o houmlesáky.Praha poskytuje bezdomovcům narozdíl od ostatních měst spousty příležitostí k přežití.
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    Bratislava buduje S-Bahn. Proč to nejde v Praze? | Finmag.cz
    http://www.finmag.cz/cs/finmag/kaleidoskop/bratislava-buduje-s-bahn-proc-to-nejde-v-praze/
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    Kontroverzní plán: Praha vyžene přespolní bezdomovce - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/regiony/praha/clanek.phtml?id=729652
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    a ještě něco málo infa, včetně rozhovoru s MS
    Nákladové nádraží na Žižkově má šanci stát se znovu kulturní památkou, ministryně kultury ale váhá - ČRo Regina (Český rozhlas)
    http://www.rozhlas.cz/regina/denik/_zprava/1005671
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    SCHIFFI: i když samozřejmě ty podpisy byly k ÚP a ten se, pokud se NNŽ stane kulturní památkou, tak jako tak měnit nebude.. uvidíme, jak se ministryně zachová po tom, co se na ní vrhnou lobbisté z druhýho tábora :)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    SCHIFFI: stopro! nakonec jich bylo něco přes 300! Díky :)
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    Otevřený dopis Ing. Davidu Vodrážkovi, starostovi MČ Praha 13 - reakce na článek v MF DNES z 11. 1. 2012 „Polikliniky: menší spotřeba energie, více veselých barev“.

    ČSO-Česká společnost ornitologická
    http://www.birdlife.cz/index.php?ID=2254
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    SCHIFFI: určitě :) díky moc za to!!!
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    super, tak jsem ráda, že snad tomu nějak pomohly ty podpisy, co jsem sbírala v ÚT a nesla do Sicily :)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Žižkovské nádraží se asi znovu stane památkou - ČeskéNoviny.cz
    http://www.ceskenoviny.cz/domov/zpravy/zizkovske-nadrazi-se-asi-znovu-stane-pamatkou/742800
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Ministryně kultury si přijde prohlédnout nákladové nádraží a slíbila k němu kulatý stůl
    http://www.tadynenideveloperovo.cz/component/k2/item/151-ministryne-kultury-si-prijde-prohlednout-nakladove-nadrazi-a-slibila-k-nemu-kulaty-stul
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: Já se ptal na tvůj (nebo tebou preferovaný) návrh. Ty se sice mistrně vyhýbáš odpovědi a debatu pořád stáčíš k bojovným projevům, ale na to sem se vůbec neptal. Neodpověděl jsi mi před půl rokem, neodpovídáš mi ani teď, se sklerózou to nemá co dělat.
    P.S. Máš dojem, že s tebou komunikuju stejně urážlivým způsobem, jako ty se mnou?
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Hamstře, já nevim, jestli má smysl na ty tvoje cancy vůbec reagovat.. Jistě, že existuje nespočet vizualizací, jak to může vypadat, co se s tím dá dělat, jaké může být využití NNČ atd atd. Proběhly výstavy, přednášky, exkurze.. celá plejáda akcí! Kdybys nebyl takovej idiotskej ignorant, tak bys to možná postřehnul. Nebo seš jenom chudák s roztroušenou sklerózou, co si nepamatuje, o čem tady diskutoval před půl rokem...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    NNŽ bude s velkou pravděpodobností vyhlášeno kulturní památkou Smallriccio a to budou muset všechny zájmové skupiny respektovat, bez rozdílu...
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: Takže krom Sekyry sem zatím jedinej, kdo přemýšlel o možnostech využití NNŽ do budoucnosti (pominu-li nápad nechat to dále chátrat a zarůstat a předat k úžívání sqaterům)? Vy ste bez nápadu...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Hamstře, zklidni hormon zase na chvíli jo? Tady nikdo nevyhlásil žádnou soutěž o to, kdo sem napastuje víc debilních příspěvků. Zkus se držet alespoň nějaký minimální míry konstruktivity. Vím, že ti to sem tam jde...

    Ad NNŽ:
    1) Budova bude nakonec zachována. Proč? Má svojí (objektivní) hodnotu. Kdo neví, o co jde, nechť zavítá na nějakou přednášku, která se tohoto objektu týká, jde se tam někdy podívat nebo si o tom prostě něco přečte. Diskuze na tomto fóru o kvalitách této budovy je, promiňte mi, zcela irelevantní, protože se nenese vůbec v duchu pádných argumentů. Že se někomu nelíbí? To není argument.

    2) Celý prostor NNŽ je obrovský a je čirým ne-li snad učebnicovým diletantismem přistupovat k řešení tohoto území tak, jak se rozhodla ODS v minulém volebním období (podotýkám, že ODS vládla v Praze 3 v minulém období zcela sama) a současně i v dnešním, společně s TOP 09. Ta ale není v tomto směru jednotná (zaplať pánbůh). Všimněte si, jde tedy o záměr pouze jedné politické strany, přes odbor občanů, části koaličních partnerů a samozřejmě opozice (nejvíce klubu Ž(n)S.

    3) Projekt Sekyra Group je pouze jedním z možných variant. Žel tento projekt je opravdu špatný, jelikož jde na ruku opět radním ODS, kteří (a kdo zná politiku Prahy 3 - a já si zdovolením dovolím říct, že ji znám perfektně - ví o čem mluvím) mají zájem na tomto projektu profitovat osobně. Ten projekt je jednoduše projektem na míru dlouholetým politickým šíbrům v Praze 3. S určitou nadsázkou lze hovořit o jakémsi vyvrcholení jejich 20 leté angažovanosti v této městské části.

    4) Významnou osobou v této hře, vedle Sekyry, je samozřejmě mafián, předseda ODS Praha 3 Pavel Hurda, který má svoji vlastní představu mocnáře. Tato představa je megalomanská, není šetrná k životnímu prostředí, nereflektuje potřeby společnosti 21. století a už ji chybí jen nějaká velká socha jeho osoby někde dominující celému tomuto projektu.

    To je jen stručné odůvodnění, proč říkám(e) ne projektu Sekyra Group a proč se kolem toho točí takovej šrumec. Jde totiž o víc, než jen vkus a vidina realizace revitalizace NNŽ dle někoho priorit. Jde totiž, a to především, o změnu diskurzu, který na Praze 3 panuje takřka v nezměněné podobě od pádu minulého režimu (ano, ODS tam vládne od pádu režimu).

    Jde o to, aby veřejnost měla možnost do takto významné územní změny mluvit, aby proběhla veřejná soutěž za přítomnosti prestižních architektů, univerzit a dalších odborníků z příbuzných oborů. Aby se o tom jednoduše vedla diskuze. To je totiž známka zdravé demokratické společnosti. Nikoli to, že nějakej mocipán uzavře s velkodeveloperem smlouvu o tom, že se něco někde sbourá a postaví navzdory tomu, co si myslí většina lidí, co v té oblasti žije. To je totiž totalita vážení.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    JINDRICH: co to meleš?? :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam