• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKATCHOUPraguewatch - mapa pražských kauz
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: Takže krom Sekyry sem zatím jedinej, kdo přemýšlel o možnostech využití NNŽ do budoucnosti (pominu-li nápad nechat to dále chátrat a zarůstat a předat k úžívání sqaterům)? Vy ste bez nápadu...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Hamstře, zklidni hormon zase na chvíli jo? Tady nikdo nevyhlásil žádnou soutěž o to, kdo sem napastuje víc debilních příspěvků. Zkus se držet alespoň nějaký minimální míry konstruktivity. Vím, že ti to sem tam jde...

    Ad NNŽ:
    1) Budova bude nakonec zachována. Proč? Má svojí (objektivní) hodnotu. Kdo neví, o co jde, nechť zavítá na nějakou přednášku, která se tohoto objektu týká, jde se tam někdy podívat nebo si o tom prostě něco přečte. Diskuze na tomto fóru o kvalitách této budovy je, promiňte mi, zcela irelevantní, protože se nenese vůbec v duchu pádných argumentů. Že se někomu nelíbí? To není argument.

    2) Celý prostor NNŽ je obrovský a je čirým ne-li snad učebnicovým diletantismem přistupovat k řešení tohoto území tak, jak se rozhodla ODS v minulém volebním období (podotýkám, že ODS vládla v Praze 3 v minulém období zcela sama) a současně i v dnešním, společně s TOP 09. Ta ale není v tomto směru jednotná (zaplať pánbůh). Všimněte si, jde tedy o záměr pouze jedné politické strany, přes odbor občanů, části koaličních partnerů a samozřejmě opozice (nejvíce klubu Ž(n)S.

    3) Projekt Sekyra Group je pouze jedním z možných variant. Žel tento projekt je opravdu špatný, jelikož jde na ruku opět radním ODS, kteří (a kdo zná politiku Prahy 3 - a já si zdovolením dovolím říct, že ji znám perfektně - ví o čem mluvím) mají zájem na tomto projektu profitovat osobně. Ten projekt je jednoduše projektem na míru dlouholetým politickým šíbrům v Praze 3. S určitou nadsázkou lze hovořit o jakémsi vyvrcholení jejich 20 leté angažovanosti v této městské části.

    4) Významnou osobou v této hře, vedle Sekyry, je samozřejmě mafián, předseda ODS Praha 3 Pavel Hurda, který má svoji vlastní představu mocnáře. Tato představa je megalomanská, není šetrná k životnímu prostředí, nereflektuje potřeby společnosti 21. století a už ji chybí jen nějaká velká socha jeho osoby někde dominující celému tomuto projektu.

    To je jen stručné odůvodnění, proč říkám(e) ne projektu Sekyra Group a proč se kolem toho točí takovej šrumec. Jde totiž o víc, než jen vkus a vidina realizace revitalizace NNŽ dle někoho priorit. Jde totiž, a to především, o změnu diskurzu, který na Praze 3 panuje takřka v nezměněné podobě od pádu minulého režimu (ano, ODS tam vládne od pádu režimu).

    Jde o to, aby veřejnost měla možnost do takto významné územní změny mluvit, aby proběhla veřejná soutěž za přítomnosti prestižních architektů, univerzit a dalších odborníků z příbuzných oborů. Aby se o tom jednoduše vedla diskuze. To je totiž známka zdravé demokratické společnosti. Nikoli to, že nějakej mocipán uzavře s velkodeveloperem smlouvu o tom, že se něco někde sbourá a postaví navzdory tomu, co si myslí většina lidí, co v té oblasti žije. To je totiž totalita vážení.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    JINDRICH: co to meleš?? :-D
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    HAMSTER:
    "Město tam má podporovat squat pro feťáky?" - ne, to nikdy! fetaky nejradší postřílet, důchodcům by se taky prostor dávat moc neměl, neziskovky nezvyšoujou dph, cikáni kradou a postižený do veřejnýho prostoru nepatřej, protože je na ně ošklivej pohled... krásný nový kancelářský prostory a cela nova rezidenční čtvrť typu central park se lidem co teď bydlí v oblasti určitě hodí a prospěje více, stejně jako lepší napojení na nedodělaný městský okruh.

    ad požadavky p3 - urcite tam bude nejaka mala domu... kdyby nejake dalsi, krom propojeni na jarov byly, tak by byly nekde zverejneny, stejnak jako ten pozadavek na protazeni olsanske k jarovu.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    VSOUKOLOHLOR: To nemůžeš myslet vážně.......
    Město tam má podporovat squat pro feťáky?
    Město má památkově chránit budovu, aby z ní mohla být "městská divočina"?
    Uvědomuješ si, že pokud to bude chátrat a rozpadat se, je vstup do toho areálu nebezpečnej - a v tom případě je majitel povinen zajistit střežení objektu tak, aby se tam nikdo nepovolaný nedostal (tj. vysokej plot a ostraha)?
    A tohle "zvelebování"? Ne díky, to si ta stavba skutečně nezaslouží....


    SHYLOCK: Přesně tak. Neznám detailně podmínky, za jakejch má ten projekt vzniknout, ale nepředpokládám, že by P3 nepřidala nějaký požadavky. Minimálně je tam to dopravní řešení (propojení s křižovatkou na Jarově) a jistě tam budou i jiný věci...
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    Já bych to tam nechal všecko tak, jak je, a vyhlásil jsem tam městskou kulturně-přírodně-památkovou rezervaci. Myslím opravdu vážně. Městská divočina, a la Sádlo. Ale chápu, že tohle Sekyrovi neprodám. To nádraží se nám ovšem jednou bude, až budou ropa i CNG zatra drahé, hodit. Co se budovy týče. Roli občanských sdružení a podobně bych úplně nezatracoval, kdo kdy navštívil například nějaké squaty v Kreuzbergu či v některé z républicas v Coimbře, ví, že jde skutečně zvelebovat i jinou cestou než skrzeva mamon. Neříkám, že by to musel být nutně ten případ, protože například Milada byla v tomto ohledu naprostá katastrofa. Ale ta možnost tu je a vzhledem k tomu, že veřejnost z P3 je dosti angažovaná, nebál bych se příliš toho, že by něco takového prošlo.
    SHYLOCK
    SHYLOCK --- ---
    HAMSTER: tak je evidentní,že developer z toho bude mít hromadu škváry.Je to lukrativní prostor.Já bych zvedl ruku pro kompromis " vlk se nažere a koza ( nebo je to ovce? ) zůstane celá". Tzn. ano,dejme prostor developerovi pod podmínkou,že část prostoru bude sloužit veřejnýmu zájmu.Developer na tom trhne a obyvatel trojky taky.
    Kdybych tam bydlel tak bych nebyl nijak nadšnejj z představy,že vedle mě vyroste nějakej sráč s plastovejma euro-oknama,ale na druhou stranu nemá smysl pouštět celej objekt nějakýmu "kulturnímu" centru z řad občanskejch sdružení kde budou pouštět filmy na prostěradle.a jedinej divák bude pseudointelektuál s plackou che guevary.Neexistuje invesor,kterej by na to dal peníze.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SHYLOCK: To je jeden z pohledů na věc (na můj vkus moc zaslepenej penězma). Druhý pohled ale může bejt, že Sekyra nabízí cestu ven, protože to nádraží chátrá a rozpadá se a ten návrh má hlavu a patu. A třetí pohled (kterej zastávám já) je, že to stejně musí převzít nějaká developerská firma, takže je to asi boj ODS (a jejího developera) s opozicí (a jejich developerem).
    SHYLOCK
    SHYLOCK --- ---
    jestli se můžu taky vložit...mě na tom všem přijde hlavně hodně zváštní,že radnice phy 3 vidí jednohlasně záchranu a následné využití nádraží za nemožnou narozdíl od opozice ( ksčm,čssd,sz), která kouká na věc kouká uplně opačně.
    Jsou na tom hezky vidět současný potřeby obou táborů.Sekyrovi chechtáky vs. hlasy od současnejch obyvatel trojky.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MIKATCHOU: To bych asi mohl (jistou vizi i mám, i když je to jen nápad, nemám podklady a ani čas na vypracování nějakého skutečně použitelného projektu, z tvého nápadu na "nějakou pěknou vizualizaci" se mi trochu zdá, že si to představuješ jako Hurvínek válku), ale mě zajímala vaše představa, protože je to váš boj - tak sem chtěl vědět, za co vlastně bojujete....
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    HAMSTER: a co kdybys nám ty,jako pan architekt a urbanista, připravil nějakou pěknou vizualizaci toho, co by se mohlo s NNŽ udělat, aniž by došlo k poškození stávající budovy... zkus zapojit fantazii a třeba použij jako inspiraci projekt newyorského High Line...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Referendum o předražené radnici Prahy 7 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0zJeQgBKQ3U#!
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    NAKASHI: no a vyplynul z toho nějaký závěr který se dá shrnout do tří vět?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    NAKASHI: Diskutovalo se tu spíš to, zda to je či není historicky cenná budova a skončilo to nadávánim na Hamstera, protože napsal slovo "cikán"". Alternativní nápad tu nezazněl (aspoň já o tom nevím). Je to rozsáhlý území a do budoucna se se současným využitím nepočítá, takže je potřeba to řešit.
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    HAMSTER: to uz se tu diskutovalo nekolikrat
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    NAKASHI: Jen se ptám, co s tím prostorem bude? Když jste proti jednomu projektu, předpokládám máte alternativní nápad. Opravdu se jen ptám, čistě ze zvědavosti, nic nehodnotím, nevyjadřuju se k tomu.
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    HAMSTER:
    SMALLRICCIO: hele nechcete si zalozit auditko na podporu developerskejch projektu a realizovat se radsi tam?

    Stejne jako to pomohlo v pripade antifa auditka - Smallriccio se tam uz dneska (az na par vyjimek) jako debil neprojevuje, hezky se realizuje ve svym vlastnim auditku o fasismu.
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    SMALLRICCIO: nejsi, ale to uz se tady resilo
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SMALLRICCIO: vopatrně, o tom se nahlas nemluví! aspoň ne tady... ;-)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Reakce ČIŽP na likvidaci chráněných živočichů a jejich přirozeného prostředí v souvislosti s činností společnosti Ortenaria v Praze 3

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam