YBUKO: Ano, až na jeden malý drobný detail - tohle je náměstí! Václavák není náměstí (jen se tak jmenuje, ale náměstí to fakt není, stejně jako Karlák je park a ne náměstí). Udělat z Václaváku nějakou nudloidní formu náměstí by jistě při troše snahy šlo, ale jednak to nebude moc fungovat a druhak - Václavák je přeci dost specifický pražský místo, jaktože najednou nikomu nevadí, že se má zcela změnit jeho charakter?? (kuriozně to působí obzvlášť v souvislosti s články o Kauflandu někde na pláních Vypichu, kde se píše, jak Praha 6 mění svou tvář...) Když bych chtěl na Kampě místo parku postavit letiště, vyhnal bych do ulic půlku Prahy. A tady se má rušit nejslavnější pražskej bulvár a má se přeměnit v naprosto obyčejnej tuctovej parčík a lidi to ještě oslavujou jako vítězství.
Já chápu, že pěší zóny a parky jsou teď v módě, že jsou politicky korektní a že si nikdo netroufne protestovat proti parku. Taky chápu, že je zeleň potřeba a sázel bych stromy do všech ulic, kam se vejdou. Totéž parky, parky jsou nutný a skvělý, ale zas co je moc, to je moc, ne?
Já jen chci, aby tady Václavák zůstal i pro další generace, aby až se mě děti budou jednou ptát, proč se říká "lidí jak na Václaváku", tak abych jim nemusel vysvětlovat, že tady, jak jsou dnesky ty domy a ten parčík, bejvalo nejrušnější centrum Prahy, tady to žilo, sem na roh sem chodíval na klobásu etc. Je na tom něco špatnýho?