• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKATCHOUPraguewatch - mapa pražských kauz
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    Šedesát mozků začalo radit Praze, jak se stát moderní metropolí - iDNES.cz
    http://praha.idnes.cz/tym-expertu-diskutoval-o-rozvoji-prahy-f0m-/praha-zpravy.aspx?c=A120430_1771700_praha-zpravy_jpl
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    ZARZAROSA: proč by to neměli být jenom architekti je v tom článku velmi názorně vysvětlené. Pro člověka, který se v oblasti urbanismu a městského plánování pohybuje, je to z toho článku naprosto zřejmé. Zkus si to přečíst ještě jednou.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    MIKATCHOU: a proč se tak diviš,ze v nejakem"orgánu"'který se zabývá městem a jeho urbanismem převažují architekti? A kdo by tam měl teda převažovat? Reznici,doktori,matky na mateřské,důchodkyně... Jako nemá to snad byt občanský sdružení,kde lamentujou obcani,ze se jejich pejsek nemá kde vykakat. Jestli se k tomu ma nekdo vyjádřit odborne,tak to jsou architekti,což automaticky neznamená,ze to jsou návrháři rodinných domku. Urbanismus,sociologie,historie, dějiny umění jsou věci,který se učí na skole a je na každým,jak se bude profilovat.holt maj na konci stejny titul. Takže tvoje konstatování je dost krátkozraky.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    DUNAR_: hezkej projekt by to byl, ale asi by nám to usnadnila spolupráce s touhle iniciativou

    VIDEO: Korupční cestovka ukázala turistům „hnízda politických ptáčků“ - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/video-korupcni-cestovka-ukazala-turistum-hnizda-politickych-ptacku-1is-/domaci.aspx?c=A120212_193108_praha-zpravy_brm
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    MIKATCHOU: Hm, to by byla pěkná PW iniciativa - zmapovat si, kde bydlí developeři nebo jejich architekti. Třeba by se zjistilo, že všichni bydlí jinde, než v těch jejich nádherných betonových projektech. A nebo taky ne.

    Třeba Bémův vodič Janoušek bydlí ve vile na parádní adrese v Podolí. Nikoli v paneláku na Pankráci, kde spolu s chodícím egem Hubičkou zpackali dost nenávratně kus Prahy. Pak jsou taky časté příklady developersko-architektonických barterů - viz ta vila za zdí, co vyrostla na místě parku (http://maps.google.com/?ll=50.067473,14.426149&spn=0.002128,0.003514&t=h&z=18). Nepřekvapivě je to na území městských kovbojů s klobouky z Prahy 2.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    DUNAR_: že by pan Koucký, Jehlík, Hlaváček, a spol.? jsou to je špekulace, samozřejmě...

    s tim bydlením - no minimálně o několika lidech co tam byli vím, že bydlí na různých místech Prahy. Je fakt že u těch architektů to o mnoha z nich nevím. Vím že Gebrián bydlí na šestce, Biegel na sedmičce. Ovšem samotnou by mě zajímalo kde bydlí páni developeři a většina těch architektů... Nakonec- i ten Ouředníček se Sýkorou bydlej v suburbu )))
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    MIKATCHOU: Myslíš, ale já bych to rád věděl.
    Ok, ok, tak ještě nevyhrál :-D

    Jo, nevíš náhodou, pro koho myšlena ta zakázka, co se vypsala na metodiku plánovací dokumentace rozvoje pro Prahu?
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    DUNAR_: já myslim, že tam byli lidé z různých částí města. A neřekla jsem přece vůbec v tom textu, že kapitalismus vyhrál, nýbrž že si naši politici kapitalismus pletou s anarchií podnikatelů, to je rozdíl
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    MIKATCHOU: tož pěkně popsané. :) až na tu rezignovanost či bezcílnost z toho, že kapitalismus prostě vyhrál.
    Architekti jsou prostě z 98 % pomníčkáři, které stavění pomníčku živí, z vytvoření dobrého veřejného prostoru žádné prachy nevymáčknou.

    Docela by mě zajímalo, kde ti ozvučníci bydlí. Jestli o Praze nejednali náhodou obyvatelé P1 a suburbií na okrají města, což je dost nereprezentativní.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    tak jsem konečně sesmolila nějakou tu úvahu nad metropolitní ozvučnou deskou
    Metropolitní ozvučná deska – kritická úvaha nad prvním zasedáním « PragueWatch: Praha pod lupou
    http://praguewatch.wordpress.com/2012/05/04/metropolitni-ozvucna-deska-kriticka-uvaha-nad-prvnim-zasedanim/
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    ano, ostatně viz ten § 56, co už zmiňoval Hamster

    HLAVA X
    PŘESTUPKY
    § 56

    (1) Přestupku se dopustí oprávněná osoba, která úmyslně podepíše podpisovou listinu k témuž návrhu přípravného výboru více než jednou.

    (2) Přestupku se dopustí fyzická osoba, která úmyslně podepíše podpisovou listinu k návrhu přípravného výboru, ač není oprávněnou osobou.

    (3) Přestupku se dopustí fyzická osoba, která v podpisové listině uvede nepravdivé údaje.

    (4) Za přestupek podle odstavců 1 až 3 lze uložit pokutu až do výše 3 000 Kč.

    (5) Na přestupek a jeho projednání se vztahuje zvláštní právní předpis;23) výkon této působnosti je výkonem přenesené působnosti obce nebo statutárního města.

    23) Zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů.

    celé znění zákona třeba zde:
    Občanská společnost - informační server
    http://www.obcan.ecn.cz/index.shtml?apc=uz135247-1-
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    "Jan Čižinský
    Vzkažte, prosím, všem, kteří dostávájí od Úřadu Městské části Praha 7 pokuty za referendum, ať se brání a nechají si prokázat úmysl! Přestupku se dopouští ten, kdo úmyslně se podepsal vícekrát či ten, kdo úmyslně se podepsal neoprávněně."
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    No hlavně musí být prokázána úmyslnost, což je dle mýho názoru nemožný.. a to číslo taky nemusí být pravda, radnice to může účelově zveličovat. Určitě to ale stojí za pozornost a sledovat, jak se to bude vyvíjet..
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    IDENTITY: Referendum Prahy 7 se týká občanů Prahy 7, co je na tom proboha absurdního? Do českýho parlamentu můžou volit taky jen Češi...

    YBUKO: Moná máš pravdu, mě to připadá pořád trochu moc, těch 10-15 Kačerů Donaldů se ti tam pokaždý podepíše, to jo, ale přes 300? Spíš si dovedu představit, jak ty lidi, co sbírali podpisy, zapomněli říkat, že na podpis musíš mít trvalý bydliště na sedmičce. Ale furt je to pro mě zbytečná chyba, který ten úřad určitě využije a tím přijde celá ta práce vniveč, což je škoda...
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    YBUKO: Se selským rozumem na paragrafy... Mně přijde - bráno selským rozumem - absurdní už to, že to smí podepisovat jen obyvatelé Prahy 7. Co když se hodlám do Prahy 7 stěhovat? Co když tam bydlí moje rodina?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: Přestupek je to v každém případě, to říká § 56 zákona o místním referendu, já si to nevymyslel. Je tam taky napsáno, že "lze uložit pokutu", tj. pokuta není nutně daná zákonem, ale vzhledem k počtu těch neplatných podpisů zřejmě správní orgán dospěl k názoru, že se nejedná o omyly ale o záměr a k pokutě přistoupil. Vidím to stejně. Manipulace s jakoukoli volbou v demokratický společnosti je nepřípustná. A je fuk, že to iniciátoři mysleli dobře, dobře myšlenej podvod je zas jen podvod. A navíc - to byl takovej problém ty tři stovky podpisů sehnat, že je tam museli domalovat?? Tohle nepochopím, celou tu věc zdiskreditovali a to úplně zbytečně...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    HAMSTER: ano, je pravda, že petice, která požaduje vypsání místního referenda, je určená pouze obyvatelům daného místa, respektive obce.. nicméně, pokud vím, nikde není stanoveno, že by za vadný podpis měl být kdokoli stíhán.. to je prostě absolutní nesmysl. Takové podpisy jsou pouze vyloučeny z celkového počtu a je jedno, kolik jich je celkem. Stejně tak to platí u podpisů, které se dublují nebo nejsou třeba čitelné nebo nejsou úplné či jinak nesplňují podmínky petice, které jsou definovány v zákoně o místním referendu..
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SPIPI: Mě teda připadá skandální spíš ta petice, protože to není jen tak nějaká petice, jedná se o místní referendum. A že to podepsal někdo, kdo na sedmičce vůbec nebydlí nebo to někdo podepsal dvakrát - a žádnej přehmat jednotlivce, je to přes 300 případů - jako sorry, ale to je od organizátora docela drzost, po tomhle bych chodil kanálama a ne že bych si šel stěžovat do novin. Tímhle mě teda Honza Čižínský dost zklamal...
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    SPIPI: Ječmének si kope politicky hrob.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam