• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKATCHOUPraguewatch - mapa pražských kauz
    7ONDRA7
    7ONDRA7 --- ---
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    Teplá Praha. Vychází průvodce homosexuální historií - Echo24.cz
    http://echo24.cz/a/wr4EH/tepla-praha-vychazi-pruvodce-homosexualni-historii
    STOOL
    STOOL --- ---
    Neřeknu, kdyby to bylo v nějakým zpravodaji Svobodných, ale co to dělá v Novým prostoru (pokud mě hlavička nemate)?
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    SPIPI: "Tady jste v bezpečí i vy, buďte klidnej." :-))))
    SPIPI
    SPIPI --- ---


    aneb jak kolotocari chapaji demokracii :D
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    DUNAR_: já abych pravdu řekla tak jsem sama do této své vlastní diskuse přestala chodit, neboť začala žít svým vlastním životem, někteří lidé tu vedly debaty, kterých sem nechtěla být účastna, takže nevím na co přesně teď reaguješ...

    PragueWatch má momentálně jen pár členů, co něco dělaj, naše hlavní aktivita je vedení Lidové školy urbanismu, kde se snažíme hlavně vést osvětu o městě, aby si sami lidi mohli vytvořit fundovanější názor na to, jak má město vypadat a fungovat, aby to nebrali jako něco, co se může rozvíjet ad hoc ve spárech volné ruky trhu, nebo 1 diktátora.

    Mapa trošku zkomírá, její doplňování je rutinní činnost, která nikoho nebaví, kauzy je třeba aktualizovat, a na plnění mapy nejsou prachy, tudíž ani lidi.

    V čem se někteří z nás hodně angažují je teďka komentování metropolitního plánu a strategického plánu, kde samozřejmě každej říká věci tak jak je cítí a podle toho, co o nich ví. Je pochopitelné, že třeba já se vyjadřuju k jiným věcem než někdo jiný z PW, kdo je třeba architekt...

    Na podzim bychom měli dělat konferenci o strategickém plánování a občanské participaci.
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    Jak na to tady tak koukám, tak mi stále více není jasné, kam to vlastně směřuje?
    - histerie vůči jakýmkoli změnám?
    - pozlátko ústupků, které legitimizuje ostatní změny?
    - anarchistická alternativa ala choďme pěšky?
    Jaká je teď politika PW? Pamatuji se, jaká byla na začátku, ale od té doby se situace změnila.
    MESANFARON
    MESANFARON --- ---
    Zajímavé, dva podobné případy a každý rozhodnutý jinak:
    Zahrádkáři začali před lety hospodařit na skládce ve Vinoři, TOP 09 a ČSSD se jim teď „odvděčily“ - Pražský patriot
    http://www.prazskypatriot.cz/...y-hospodarit-na-skladce-ve-vinori-top-09-a-cssd-se-jim-ted-odvecily/
    Budoval si bez povolení garáže na pozemku města, to mu nyní plochu pod stavbou prodá - Pražský patriot
    http://www.prazskypatriot.cz/...ovoleni-garaze-na-pozemku-mesta-to-mu-nyni-plochu-pod-stavbou-proda/
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    Martin Horak, který vystoupí 28.4. v Archipu, bude mít během svého krátkého pobytu v Praze také přednášku v Knihovně Václava Havla - tentokrát v češtině: http://www.vaclavhavel-library.org/cs/index/kalendar/569/martin-horak-uspech-i-zklamaniMartin Horak, který vystoupí 28.4. v Archipu, bude mít během svého krátkého pobytu v Praze také přednášku v Knihovně Václava Havla - tentokrát v češtině: http://www.vaclavhavel-library.org/cs/index/kalendar/569/martin-horak-uspech-i-zklamani
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    [ Barcamp Otevírejme město / konferenceconference / 24.5.2014 / CR - Praha - Havlíčkovy sady, Gröbeho vila ]

    Jarní barcamp Otevírejme město pořádá nezisková organizace Otevřená společnost o.p.s. Akce se koná v sobotu 24. května 2014 od 9 hodin v Gröbeho vile v Havlíčkových sadech v Praze. Program barcampu je zaměřen na veřejný prostor a poběží ve dvou tematických osách – dostupnost a bezpečnost. Jednotlivé programové bloky se mají dotknout všech oblastí, jimž se Otevřená společnost věnuje: Užívání a uživatelé veřejných prostranství, Radnice pro občany, Praha bez vstupného, Jak město myslí na své ženy?, Bezpečnost a urbanismus, Vyloučeni do veřejného prostoru a Život s velkým bratrem.

    7ONDRA7
    7ONDRA7 --- ---
    magistrat podava kasacni stiznost na soudni rozhodnuti o tom, ze rozhodovani o upravach uzemniho planu bez ucasti verejnosti je protizakonne (asi 850 pripadu) ..jsem zvedav, jak to dopadne :)

    Události v regionech (Praha) — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/...-regionech/obsah/310651-kasacni-stiznost-kvuli-upravam-uzemniho-planu
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    YBUKO: já taky ne, ale nevěřím ani panu Hudečkovi, imho si jen hledá cestičky, jak zpochybnit všechny velké smlouvy, aby pak mohl operovat s tím, že je neproplatí = vydírat. On to Metrostavu nakonec zaplatí, jen z toho taky chce něco mít. Vůbec nechci tvrdit, že Bém to dělal dobře, to určitě ne, ale ono je hrozně jednoduchý říct "za tohle nemůžu, to je po předchozím vedení", když se o zrovna hodí. Pan Hudeček na magistrátu nezačal letos, ale v roce 2010.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    YBUKO: Takže magistrát udělal chybu v úředním postupu (všechno ostatní sou jen spekulace), Hudeček bude teď dělat hrdinu, tunel nikdy nebude a daňoví poplatníci to celý zaplatí. Hezký, ale když to takle idem stačí, tak proč ne, i show se platí, nejen stavby..
    7ONDRA7
    7ONDRA7 --- ---
    k tematu - tunel blanka v otazkach vaclava moravce, hudecek vs. bem: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1126672097-otazky-vaclava-moravce/

    stoji to za to podle me :)
    7ONDRA7
    7ONDRA7 --- ---
    YBUKO: nedokazal bys k tomu prosim napsat neco vic? rad bych mel vic informaci, nez ty povrchni, ktery jsou dostupny z novin. hudecek na me pusobi vcelku dobre a rad bych byl spis na jeho strane, ale v tyhle kauze se nejak orientovat je tezky a v prispevku id Hamster nejaky logicky poznamky jsou..
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    Jistě všichni sledujete kauzu okolo tunelu Blanka, dovolte mi k tomu jen pár slov, která se asi nikde nedočtete. Primátora Svobodu jsem neměl rád a nemám ho rád ani teď, ale ve světle páně Hudečka se ukazuje jako velmi pozitivní postava. Pan Hudeček, hošík s elektrokolem, ubohý mocichtivý hrabivý populista, je snad tím nejhorším, co Prahu potkalo. A stejně jako jednal bez rozmyšlení při pražském "puči", kdy se prostě chopil příležitosti, aniž by měl nachystaný krok dva, stejně tak jedná bez rozmyšlení i teď a páchá další škody v naší budoucnosti, aby zachránil svůj dnešek. Jeho prohlášení, že smlouvy jsou možná neplatné a tunel je možná černá stavba, je nehorázné. Jak jako "možná"?? U stavby za tolik peněz není žádné možná, buď jo a nebo ne. A pokud jo, jistě to někdo věděl dříve, neobjevilo se to shodou okolností v okamžiku, kdy Metrostav kvůli městskému dluhu zastavil práce.
    Ano, tunel je nákladná věc, ano, tunel se prodražuje (nebudem teď rozebírat proč, faktorů je víc a cenu zvedal jak Metrostav tak i magistrát úpravami projektu). To ale neznamená, že řádně povolená stavba najednou nějakým mávnutím proutku povolená není nebo dokonce že uzavřená smlouva najednou neplatí.
    Pravda je jako vždycky velmi prostá. Současná situace není výsledkem náhody. Kdyby totiž magistrát objevil nějaké nesrovnalosti v dokumentech a přestal platby vyplácet záměrně, jistě by o tom společnost Metrostav včas informoval a jednání by se vedla již od té doby a ne že se potíže objeví až v okamžiku, kdy si Metrostav stěžuje na špatnou platební morálku investora. Pan Elektrokolo prostě přivedl svým senzačním hospodařením Prahu do platební neschopnosti a teď neví, jak z toho ven. A aby si zachránil svou pozici a popularitu, nerozpakuje se milý pan Elektrokolo připravit Pražany na další roky o tolik očekávaný tunel, nevadí mu, že náklady na případnou konzervaci stavby a na vyrovnání se s Metrostavem půjdou k tíži hlavního města. To je totiž otázkou příštích měsíců a let, hlavní je, že on sám dnes nemusí nikde přiznat, že to už zase posral.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    Stala se Praha ‘gay‘ metropolí? | PragueWatch: Praha pod lupou
    http://praguewatch.wordpress.com/2013/11/11/stala-se-praha-gay-metropoli/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam