• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STRIXFiTNeSS PoLe DaNCe ®
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    STRIX: to je krásný prostor! Radost trénovat :)
    STRIX
    STRIX --- ---
    Pole dance - Natalja Zubkova - Improvisation Lesson Of Fitness dance
    https://www.youtube.com/watch?v=Lt6aKgm4oGY
    IF_
    IF_ --- ---
    Tak tyč doma mít prostě asi nebudu. Kromě podhledů totiž jsou v našem paneláku tzv štěrkové podlahy, tzn. při rekonstrukci jsme na ten štěrk nanesli podobnou konstrukci jako u podhledů, čili lamino leží na té konstrukci a na osb deskách, takže se bojim, že by ta podlaha rozteč neudržela:(( Čirou náhodou jste toněkdo neřešil?
    LILY
    LILY --- ---
    VAMPYRCIK: díky za zkušenost. :) Mívám jinak dva tři dny trochu namožené svaly na rukách, ale na to, že mě po cvičení bolívají nejrůznější svaly jsem zvyklá z jógy apod., ale vždycky se to do týdne zlepšilo, ty prsty cítím furt. Tak uvidím, jeslti se to nebude horšít.
    VAMPYRCIK
    VAMPYRCIK --- ---
    LILY: taky myslim že to chvíli trvá než si svaly zvyknou na nezvyklej úchop..taky mě bolívaly prsty..je dobrý si tyhle věci zaznamenávat, aby člověk věděl jak dlouho ho to bolí a jestli se to nezhoršuje..já byla ze začátku tak zničená, že jsem měla pocit, že se mi za ten tejden nestihlo zregenerovat nic =)
    ETTELEA
    ETTELEA --- ---
    PASTEL: bydlím v paneláku takže železobeton, konzultovala jsem to se spolubydlící, na kterého je byt napsaný a ten měl strach spíše o plovoučku než o strop.
    LILY
    LILY --- ---
    STRIX: díky!
    Zatím to určitě zánět šlach není, jen se pro jistotu ptám, abych to nepřepískla (dělám občas masáže, tak by se to moc nehodilo). Ono to bude asi i špatnou technikou. Většina z nás se křečovitě drží, visí za ruce a nohy skoro nepoužívá (pud sebezáchovy nebo co, jak to bolestivě drhne o stehna a kůže není zvyklá).
    Mažu ode dneška traumeelem, tak uvidím a v nejhorším pořídím v práci nějaký ten protizánětlivý gel..
    STRIX
    STRIX --- ---
    LILY: záleží na tom jaká to je bolest. Když si namůžeš nějakou část těla cvičením, poznáš to, je to spíš taková příjemna (?) bolest :)))
    zánět šlach a to i začínající bolí fakt hnusně. Já to měla v noze - v chodidle.. Prvně jsem netušila o co jde, a řekla mi to až doktorka, dva týdny jsem pořádně nemohla šlápnout na nohu.
    Pak se mi to vrátilo za rok, probudila sem se a chtělo se mi z toho uplně brečet. Jen jsem si tu nohu držela a nemohla nic. Spolubydlící mi na to dala ibalgin gel a normálně po 5ti minutách sem cítila jak ta bolest ustoupila, zafačovala sem si to a týden nosila obvazy a mazala tímhle gelem. pomohlo to. vždycky když se to o mě pokouší, mažu to tímhle gelem, a ani se to nerozjede...

zkus taky něco takovýho použít, je to proti zánětům. pokud je to zánět šlach (podle mě bys nemohla pořádně nic vzít do ruky), tak s tím nic moc jinýho neuděláš..
    LILY
    LILY --- ---
    Mohu dotaz - neměli jste někdo problém s prsty na rukou, když jste začínali? Mám za sebou sedm lekcí, už minule mě prsty po hodině (a vlastně i během) docela bolely a teď mám pocit, že se za ten týden nestihly zregenerovat, tak mě bolely už od začátku hodiny celkem dost a teď je ani úplně neskrčím.
    Tak si říkám, jestli si nedat týden pauzu, abych neměla ještě nějaký zánět šlach nebo něco.
    Máte někdo podobnou zkušenost?
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    ETTELEA: en to poškození stropu závisí spíš na kvalitě toho stropu, protože ta tyč na něj působí obrovskym tlakem aby držela, takže v nájmu bych to asi o jinej než betonovej strop opírat ani nezkoušela
    STRIX
    STRIX --- ---
    ETTELEA: hele u xpole sem se nikdy s tím nesetkala, že by někdo něco takovyho hlasil.
    a jinak urcite se vyplati i ta spinovka. to souhlasim.
    ETTELEA
    ETTELEA --- ---
    STRIX: o sebe se nebojím protože nevážím ani 50kg, ale až se mi na to pověsí chlap abych s tím pak nebechnul na zem :D na několika videích a fotkách jsem viděla xpert což mi přijde jako ideál protože je to statika i spinovka a nemusím nic vrtat s cenou se prostě budu muset smířit :D jen mě ještě zajímá, nepraskají ty talíře? Když nebudeme brát v potaz že to přeženu s utažením.
    STRIX
    STRIX --- ---
    ETTELEA: hele nosnost nevim. ted na to koukam http://www.tanecnityce.cz/obchod/tanecni-tyce/4-tyc-xpole-xpert-chrome-set a ani to tam nevidim.. ale fakt se toho neboj. unese to dospělýho svalnatýho chlapa i silnější holky. když to spadne, je chyba v tom, jak se tyč upevnila, ne v tom, že někdo váží o něco víc.
    jj flirt a gogo nebrat.
    ETTELEA
    ETTELEA --- ---
    STRIX: Někde jsem četla že bych se měla vyhnout všem tyčím u kterých je napsáno "flirt" nebo "go go" :D právě protože toho moc nevydrží/jsou nestabilní a tak.
    takže ty mobilní tyče jsou fakt spolehlivé? Do kolika kilo asi jsou a je nějaký povrch pro který jsou nevhodné?
    STRIX
    STRIX --- ---
    ETTELEA: No ideál je x-pole, a když ji dobře našroubuješ mezi strop a podlahu, tak s tebou fakt nespadne.. jako může ti udělat kolečko jak na stropu tak na podlaze, ale nic závažnýho, to se dá přemalovat nebo vyleštit.
    Další levnější varianta je tyč http://tanecniobchod.cz/tane.html , slyšela jsem už dávno, že známá kámošky mý kámošky ji měla a prasknul jí ten talíř nebo co. Moje kámoška, u který jsem byla doma a viděla jsem tu tyč na vlastní oči a blbnuly jsme na ní, jí má už asi 6 let a cajk.

Nad jinými bych asi vůbec neuvažovala. Když začneš hledat, najde ti to nějaký růžový nesmysly za litr nebo dvojáka a tam snad i píšou, že to není určený na profi pole dance, že je to jen na to, aby ses mohla v ložnici kolem toho kroutit por přítele...
    ETTELEA
    ETTELEA --- ---
    Ahoj, projížděla jsem diskuzi (dobře neprojela jsem to celé), pole dance se věnuji chvíli a spíše mě (zatím) učí kamarádka u sebe doma (alternativa k tomu že teď prostě nejsou finance na kurz). Dívám se po nějakých tyčích (chtěla bych si koupit tyč nejpozději do roka zatím vybírám a šetřím) vzhledem k tomu že bydlím v podnájmu tak se dívám po něčem co se dá ukotvit do stropu nebo něco plně mobilního. Ty tyče "bez vrtání" jsou ideální, jen mám trochu obavy že ty plně mobilní tyče nebudou dobře držet a fakt nechci dát peníze do něčeho co na mě pak spadne při prudkém pohybu nebo co poškodí strop/podlahu v paneláku. Nikde nemůžu najít recenze a srovnání tyčí od uživatelek. Nějaké rady a tipy kde nakoupit, čemu se vyhnout a na co si dát pozor? :)
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    IF_: no prave, do sveho, to je neco jineho. Ale kdybych nebyla vasniva polerka a najdu pri prevzeti bytu diru ve strope kterou jsem neodsouhlasila tak by me to asi moc nepotesilo ... ale to uz si projektuji vlastni zkusenosti s najemci :)
    IF_
    IF_ --- ---
    SHIVA42: Tak byt je muj:) Ja spis nechapu jak riznout do toho krasneho bileho stropu aby to nevypadalo humusne a cele to kolem nepopraskalo:(
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    LINDAAMELIE: nebo majitele bytu....asi bych takove najemniky zabila... :D
    LINDAAMELIE
    LINDAAMELIE --- ---
    TENRAI: až se jednou budeš sěhovat, chtěla bych vidětt výraz toho člověka, co bude dumat nad tím, proč tam je ve stropě ten čtvereček ))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam