• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIDEiPhone/iPod/iPad Musicians

    Diskuze pro všechny, co používaj jablíčkový věci k tvoření hudby.
    Aplikace, novinky, netradiční způsoby použití.


    rozbalit záhlaví
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    RAPIDJO: Do Filtatronu se pridavaji samply treba pomoci playlistu v itunes.
    RAPIDJO
    RAPIDJO --- ---
    http://itunes.apple.com/us/app/moogfest/id392990311?mt=8 tady by měl v tý aplikaci být ten filtatron zdarma na vyzkoušení. Ale nevím jak se tam přidávají samply ani jestli to vůbec jde
    RAPIDJO
    RAPIDJO --- ---
    UNCLEAN: jéžišmarja jozefe to sem si zase na sebe ušil. :D. Spárováno jest ale teda s tím mapováním jednotlivých faderů a tlačítek brrrrr.
    UNCLEAN
    UNCLEAN --- ---
    RAPIDJO: ja mam touchosc spojeny pres livecontrol http://liine.net/livecontrol/ V Abletonu si potom jen zvolis surface a tim se to sparuje.
    RAPIDJO
    RAPIDJO --- ---
    Tak to testnu vsecko dohromady. Jen zase takovej blbej dotaz. Zadarmo lze touchosc spojit s ablem jen pres puredata? Nevite nekdo nahodou o peknem manualu?
    SLIK
    SLIK --- ---
    RAPIDJO: APC bude vzdy lepsi nez iPad, na nejaky ovladani abletonu to nema vubec smysl, pokud ti nejde jen o spousteni klipu, nebo nejakejch ficur, jinak to nema cenu poustet jinde nez s MAC OS, tam je ta latence pres wifi mnohem mensi, ja sem se na vsechny wifi remote veci vybod a pouzivam jen CameraCnnectionKit a klasickej USB Edirol interface, tam je latence cca 1ms a jako kontroler spolu s MidiTouch to nema chybu, sice to nema takovy moznosti ovladat program na urovni jeho API, jako ma TouchOSC, ale zase k tomu nepotrebujes kompa a zvlada sysex, takze tim lze ovladat primo pres midi uplne vsechno, feedback je ale jen na CC, sysex feedback prej bude casem
    RAPIDJO
    RAPIDJO --- ---
    Napsat program a vyrobit babel Dock to midi :D vše pokudmožno za minimum.
    Škoda, na APC se mi lehce práší.
    UNCLEAN
    UNCLEAN --- ---
    RAPIDJO: ano, latence tam je dosti znacna... ale to se mozna casem vyresi pres nejake externi midi/zvukovky specialne pro iPad. (pokud uz takove nejsou)
    RAPIDJO
    RAPIDJO --- ---
    A ještě takovej dotaz. Když už člověk má dejmetomu ipad a v tom nějakou aplikaci midi synchronizace probíhá přes wifi takže nakonec aby synchronizoval synth tak musí mít zvukovku a DAW. Já právě přemejšlím o prodeji APC, jestli nebude lepšé si pořídit ipad (ale teda jen na touchOS). Dyt v tom syncu musí bejt zpoždění jak kráva
    DOOSH
    DOOSH --- ---
    QYDO: už si s tím nějakou dobu hraju a když povypínám ostatní aplikace, vyčistím pamět a nepouštím verve a expand, tak se s tím dá celkem pěkně hrát. Občas to škobrtne. Každopádně ipad2 by byl určitě lepší.
    QYDO
    QYDO --- ---
    QYDO: uz jste to nekdo zkousel na ipadu 1? Taky se vam to tak trha?
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    RMUTT: heh, ja se hned prave koukal na appstore a prave jsem tam videl jen to video.. uz jsem byl v nateseni to pomalu koupit za ty 4 eura.. )
    RMUTT
    RMUTT --- ---
    SIDE: se omlouvam za kachnu, rikal mi to znamej, ted kdyz se koukam, tak se jedna asi jen o nejaky predrazeny tutorialovy video a ne o aplikaci, musim si vycinit, ze jsem mu tak naletel..
    RAPIDJO
    RAPIDJO --- ---
    SIDE: To by mě taky zajímalo :D
    SIDE
    SIDE --- ---
    RMUTT: port abletonu?
    RMUTT
    RMUTT --- ---
    RAPIDJO: Jo od ty doby, co tam pridali RasselBock efeket, tak je s tim jeste o neco vetsi prdel nez driv, se s tim krasne delaj bici linky i s prechodama.

    RAPIDJO: treba iBand, vystupujou i zive: http://www.youtube.com/watch?v=Mh0VX74alwk , nebo Gorillaz a spousta dalsich. Me vlastne z hudebnich aplikaci pada jen VocaLive a ta blbost BabyScratch, zbytek si klidne na podiu troufnu vytahnout. Ted navic vysel na appstore i port abletonu. Ale priznam se, ze jsem to jeste nezkousel, ted mi konecne dorazil postou iRig a iRig mikrofon a raduju se z toho.
    PS:
    Nezkouseli jste uz nekdo, jestli ten update Beatmakeru 2 zarucuje kompatibilitu i se AKAI synthstation 25?
    QYDO
    QYDO --- ---
    QYDO: blizsi osahani - asi to neni pro ipad jedna, hrozne se tomu trha zvuk... Budu asi cekat na dalsi update
    GGG
    GGG --- ---
    SIDE: prijde mi to na syntaky nic moc, na kytaru to funguje daleko lepe (s AmpliTube), ale zkusim ten Vocalist live. Kazdopadne v AmpliTube z apptrackru neni distortion. Nevite nekdo o plne verzi AmpliTube?
    AmpliTube (FULL) ($19.99 / €15.99)

    * 11 Stompboxů
    o Distortion
    o Delay
    o Chorus
    o Envelope Filter
    o Flanger
    o Fuzz
    o Noise Filter
    o Octave
    o Phaser
    o
    o Wah
    o Overdrive (po registraci)
    * 5 zesilovačů
    o bass
    o Clean
    o Crunch
    o Lead
    o Metal
    * 5 kabinetů
    o 1x12
    o 2x12
    o 4x12A
    o
    o 4x12B
    o 1x15
    * 2 mikrofony
    o dynamický
    o kondenzátorový
    RAPIDJO
    RAPIDJO --- ---
    Neéé nený ipad :(. Tohle mi hodně připomíná http://www.audiotool.com/ :)
    QYDO
    QYDO --- ---
    Dneska jsem si koupil app TableTop a muzu vrele doporucit, mel jsem na tom zatim jen par minut, ale bude s tim sranda
    SIDE
    SIDE --- ---
    RAPIDJO: no ja irig mam a zjistil sem, ze nejlepsi realtime efektak je Vocalist live.....pouzivam s monotronem a pohoda.... jinak se pres to da samplovat a to je pak alespon prdel...

    jinak zvukova kvalita me prisla celkem v pohode...treba filtatron od moogu plus irig je docela zabijacka kombinace, ten filtr pomerne reze..(teda na virtual)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam