• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALDEMIKBlešáky - chodíte nakupovat/prodávat?
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    TAMARIX: Ještě upřesnění k plzeňským blešákům:

Štruncovy sady: http://www.struncaky.cz/cz/page/7-blesi-trhy/
    Za bazénem: http://www.antiktrhy.cz/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=36&Itemid=31

Oba dva trhy normálně fungují, jen před lety došlo k rozštěpení party co to pořádala a teď si každá dělá svý.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    TAMARIX: A díky za ty plzeňské, hned jsem jedala na nástěnku.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ALDEMIK: Myslím, že jsme se viděli. :-)
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    TAMARIX: Já o vás vim, byly jste i u nás v Roztokách (na tom úplně prvním blešáku, myslím). Na Náplavce jsem teď byla prodávat taky (s naušnicema), možná jsme se tam viděly.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Jo a díky za tenhle klub!! Už dlouho sleduju [ Tuzex pro chudý : smeťáky : šroťáky : vetešnictví : blešáky : burzy ] , ale tam je to zabitý..
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ALDEMIK:
    1) Byla jsem klasicky na blešácích v Praze (Náplavka, Kolbenka) a na blešácích v Plzni (Štruncovy sady a za bazénem).

Náplavka - dost komorní, ale fajn atmosféra (u vody, lodě, spousta turistů,.), prodej spíš čistě staré veteše a starožitností i ručních výtvorů (látkové kabelky, filcové brože apod.)

Kolbenka - musí se zažít - je to město ve městě se svojí komunitou. Lidma, který člověk normálně nepotká v takové koncentraci (zlodějíčci, překupníci, rusky mluvící osoby). Ve velkém množství také "spodní třída", která zde ve velkém zkupuje zlevněné a prošlé potraviny. Vedle klasického blešákovského zboží jsou tu k dostání právě hlavně levné potraviny, nekvalitní spotřební zboží, ale třeba také elektronika a elektrotechnika.

Štruncovy sady v Plzni - milé, komorní, hezké prostředí mezi stromy. Prodejci jsou v jednotných plátěných stáncích. Vedle klasického blešákového zboží je zde k dostání i zelenina a další produkty místních výrobců a třeba sekáčové oděvy.

Plzeň za bazénem - něco ve stylu Kolbenky, ale "civilizovanější" a větší. Prodejci mají své zboží na stolcích, na zemi se povaluje minimum věcí. Stejně jako na Kolbence zde člověk při troše štěstí sežene úplně všechno, hadráři si navíc přijdou na své obrovskou haldou sekáčových oděvů. Až budete mít cestu do Plzně, rozhodně doporučuji! :-)

2) S holkama s O.S Devět životů (http://www.cici.cz/) jsme byli prodávat na Náplavce a na Kolbence. Prodáváme běžnou domácí již nechtěnou veteš a peníze jdou na opuštěné kočky. Je vidět, že na trzích se pohybuje dost specifická skupina lidí, která chce mít všechno za každou cenu co nejlevnější a nabízí nesmyslně malé částky i za hezké a cenné věci. Nicméně občas se stává, že si člověk koupí úplnou blbost a nechá nám třeba stovku "když je to teda na ty kočky". Tržby se pohybují spíš jak kdy. Zvláště na té Kolbence jsme byli ze strany ostatních prodejců několikrát upozorňováni, že je před výplatou, takže žádné velké výdělky čekat nelze.

3) Nejlepší úlovek? Asi proutěná kukaň pro kočky za 50 KĆ (Plzeň za bazénem). Drahý tamtéž pořídil parádní akordeon za 1000 Kč. Ve Štruncových sadech v Plzni jsem pořídila kamarádu sběrateli stříbrnou brož s motivem Hradčan za 200 Kč a brácha tamtéž narazil na parádní červené martensky za 60 Kč. Takže nákupům na blešácích ZDAR! :-)
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    GANYAL_YABANI: Supr, dík, hned jsem to dala na nástěnku
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    V Roztokách u Prahy děláme dvakrát do roka takový lokální blešák, resp. vždy tam jsou i různí okolní výrobci něčeho, zajímavé jídlo a pití a nějaká zelenina a rostlinky, aby to bylo pestré. Je to v parku, pár dobrovolníků se chopí nějakých her pro děcka, jsou tam stromy, po kterých jde lézt... Bývá tam tak okolo 500 lidí, odhadem.

https://sites.google.com/site/blesak2/jaro-2011
    GANYAL_YABANI
    GANYAL_YABANI --- ---
    Každou neděli je blešák v Bad Tölz. Je to trochu z ruky, ale stojí to za to. Dá se tam sehnat snad všechno z německejch salaší. (kroje, malovaný nádobí, obrázky jelenů u lesa atd.. atd..)
    Dostanete se tam, když vyjedete z Bad Tölz směrem na Mnichov - bude to po pravý straně na takovym velkym placu za nákupákem:)
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Není, ani jsem ho nikde nenašla. Někde jsem např. četla, že je blešák každou sobotu ve Velké Chuchli, ale je to asi 3 roky stará informace. V Ostravě je údajně blešák na výstavišti Čerká louka, ale nikdy jsem tam nebyla. Pak je pravidelně za Prahou jeden burzoblešák, co se po setmění údajně mění v mafošskou burzu kradených aut.
    A pak bude asi spousta věcí typu naše Roztoky - dvakrát do roka se udělá nějaká akce, ale protože je to menší město, nemá smysl, aby to bylo častěji.

Za každé informace budu každopádně ráda a budu je přidávat na nástěnku.
    AMARANTACA
    AMARANTACA --- ---
    Je někde nějaký seznam blešáků v ČR?
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Tak já si rovnou i odpovím :-)
    1) Pravidelně nechodím nikam, nějak mě v Čechách zatím nic nezaujalo. Když jsem někde, kde se blešák koná, nenechám si ho ujít. Nejvíc se mi líbil asi v Oslu a Marseilles. A Bruselu, akorát mi tam ve větru uletělo 50 euro, což mi dost pokazilo zážitek.
    2) Prodávám vždycky v Roztokách, ale ten se asi nepočítá, protože ho spolupořádám.
    3) Z blešáku máme doma dost věcí (ty, co nejsou z kontejneru ani z Ikey), ale zatím asi nic nepřekonalo sušeného hada, co mi vnutil za euro svrsklý stařík v Marseilles na důkaz toho, že je šaman. Myslím, že jsem pak chudáka hada zapomněla ve vlaku (ten, kdo jel v kupé po mně, se musel docela divit).
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Amstr - Waterlooplein (takový trochu na turisty zaměřený a ne čistě blešák, ale dobrý)

A dokonce i s písní:
    YouTube - ‪waterlooplein met Johnny en Rijk‬‏
    http://www.youtube.com/watch?v=oPmFReY5oHE&feature=player_embedded#at=152
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Tak možná pro začátek:
    1) Chodíte rádi na nějaký blešák? V ČR? V zahraničí?
    2) Zkoušeli jste někdy na blešáku prodávat? Kde a jaké to bylo?
    3) Co je váš nejlepší blešákový úlovek?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam