• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALDEMIKBlešáky - chodíte nakupovat/prodávat?
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    TAMARIX: Děkuji :) Zapomněla jsem připsat že za 50,- !
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    PERTAKOIN: No tak ty jsou vskutku luxusní! A sluší. :-)
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    Můj sobotní úlovek z Míráku - krajkové šaty :)
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    TAMARIX: Já mám své nejlepší šaty z kontejneru. Kdykoliv mi je někdo pochválí (což je prakticky pokaždé, co je mám - jsou fakt super), hrdě se tim chlubim :-)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Jenom taková vsuvka, snad to sem taky trochu zapadne..

    Eko-logicky: Popelnicové blues o životě lidí a věcí
    http://eko-logicky.blogspot.com/2012/05/popelnicove-blues-o-zivote-lidi-veci.html
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    V kolik hodin nejpozději má tak smysl jít v sobotu na Mírák?
    EDISN
    EDISN --- ---
    Další akce zaměřená na elektronickou veteš součástky vysílačky a vše co s tím má jen trochu společného :-)
    [ Setkání radioamatérů Pražák 2012 / ostatniother / 25.5.2012 / CR - Jihocesky kraj - Autokemp PRAŽÁK u Vodňan ]
    XENA
    XENA --- ---
    bylyi jste někdo na blešáku na hlavním nádraží? jaký to má charakter? všehochuť nebo spíš sběratelské? díky
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ALDEMIK: byla a prodávala, lidí hodně, ale chtěli by věci snad zadarmo mi přišlo, prodala jsem dvě věci, většinou oblečení, moc jsem po tom nekoukala, většinou z mého pohledu hnusné hadry, ale bylo mi dos t zle z migrény, tak jsem tomu moc pozornosti nevěnovala, ale v minulosti jsem tam ulovila pár pěkných věcí
    příště budu vědět, že tam dorazit až v půl jedenácté prodávat je dost pozdě, už se není kam rozložit, kde by chodili lidi
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Ostatně, včera taky proběhl nějaký blešákobazárek oblečení od MF/Ona Dnes na Andělu. Nebyl jste tam někdo?
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Koukám, že to vypadá spíš jako fotky z dětského dne, ale v reálu fakt převažovaly stánky nad zábavkama, jen to fotograf nefotil :-)
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Tak máme za sebou jarní roztocký blešák!
    A přežili jsme a všichni si to myslím užili.



    Především bylo super počasí (na podzim bylo hnusně, odlétávaly stánky, pršelo), teď by to sneslo i zmrzlináře a bazének :-) Asi dva lidi odešli v průběhu, že jim bylo vedro, jinak se spíš inteligentně přeskupovali z přesluněných míst na stinnější. Máme samozřejmě výhodu parku, který je prostě super.



    Díky počasí byly možné věci, které předtím neměly možnost se tolik rozvinout (teda spíš tolik jako teď - i minule to byl jeden z pilířů akce) - a to jsou zábavky pro děti.


    Slackline byla trochu jinak využitá, než bylo záměrem, to nevadí, příště ji hodíme jinam, ať je víc na ráně.


    Nejvíc se děti vždycky vyblbnou na Waldě. Je to z molitanu, takže to snese celkem cokoliv a děti to strašně žerou.


    Kroužek velkých bublin za pár kaček (roztok míchaný od oka z vody-jaru-piva, nicmémě bubliny to při troše zdatnosti dělalo dvoumetrové a pitoreskních tvarů).


    Plus tam byly ještě další věci pro děti, které nejsou nafocené. V Roztokách je hodně malých rodin a to, že si to mohou užít děti, je předpoklad, aby si to mohli užít taky rodiče.

    Dále jsme posílili potravinářskou sekci. Máme vždycky občerstvení od Góvindy, protože jsou spolehliví, mají to výborné, slané i sladké, široký sortiment, a mimo jiné bezlepkové. Kromě nich jsme pozvali holky, co dělají palačinky (a byly se je učit ve Francii na nějakém kurzu a prý jsou fakt výborné, ale já mám tu bezlepkovou dietu, tak nevim). Měli asi 4 druhy slaných a 4 sladkých, za celou dobu se nezastavily a měly furt frontu. Dále máme v Roztokách mandličkáře s mandlemi v cukru, ale ten byl tentokrát v pozadí. Nápoje jsme si zajišťovali sami, máme vtipný stánek s kávou a různými druhy limonád (sodovka s asi 18 sirupy od Monina s vtipnými názvy). O pivu jsme dost uvažovali, neb sousední Únětice mají obnovený pivovar a dělají fakt dobré pivo, ale zatím jsme se nerozhodli...


    Creperie a Govinda

    ...no a vlastně tam patří ještě prodejci: Měli jsme přihlášených lidí něco přes 80. Na místě přišli ještě nějací další, takže když počítám stánky organizátorů (1 + 3, protože my měli náš krámový, dobročtivý antikvariát pro Sdružení Roztoč a limonády), tak to nějakých 90 bude. Nemám fotku, na které by to bylo dobře vidět, až budou další třeba se najde...


    To je můj vtipný obrázek v malování, co jsem rozesílala prodejcům kvůli parkování, nicméně je z toho vidět struktura. V podstatě to tak bylo, jen se to rozšířilo o cestičku severním směrem.

    Ty fotky vypadají, jako že to byla hrozná pohoda, což také všichni lidé říkali, chodili mi dělovat, jak jsou to roztoky příjemné a kolik je tu milých lidí a tak (což je všechno pravda) a jak jsme my, jakožto organizátoři úžasní a jak skvělá a milá je s námi komunikace (což je jistě taky pravda). Je pravda, že někdy v 11-12, když jsem začínala být schopná něco vnímat, mi to taky tak přišlo.
    Máme to totiž vtipné několika směry. Nemáme auto a jsou u nás uskladněné tři stánky, takže si vždycky s někým domluvíme odvoz. To není problém, ale problém je, že bohužel zjišťujeme, že lidé jsou nedochvilní, nespolehliví a lážo-plážo, takže třeba půlhodinová rezerva na jinak pětiminutový odvoz nestačí (odvoz připravený, jen zapřáhnout naložený vozejk a vyjet z údolí na kopec).
    Dále mi jako netechnikovi nepřišlo podezřelé tvrzení Sokolovny, že jejich elektrika na 4 stánky bude samozřejmě stačit táhnout z 1 místa. Nebyla šance, takže 1 člověk (jediný člověk na stavění "našich" 3 stánků) bezpečně vyblokován na připojování a odpojování různých prodlužek.
    Těšila jsem se, jak to bude super, že budu mít zase na registraci na uvádění 2 lidi k ruce - budou lidem ukazovat, kam můžou, a doříkávat informace. Akorát se musím naučit, že když mi někdo něco slíbí, domluvíme se na tom a tak, musím to stejně 2 dny předem ověřit. Když mi vyřizuje při registraci dcera holky, co měla pomáhat jako uvaděčka, vzkaz, že maminka nepřijde, protože něco, je to lehce na zabití. Naštěstí se našli lidi kolem k odchycení, jinak bych se z toho asi ***.



    Co se nám podařilo, bylo parkování. Sice tam lidi stejně parkovali, ale ne moc a ne na zákazech zastavení jako minule (fakt). Pár dní předem jsem rozhazovala do schránek domů kolem, že tam blešák bude, že se snažíme aby to do do praktujících aut přežili ve zdraví a děláme pro to, co můžem. Rozesílala jsem speciální dopravní mail, řešili jsme to s policií, jak to nějak udělat, byly tam všude ráno vytisklé cedule, ať parkují o kus dál. Když tam totiž pár lidí zastaví po obvodu parku a zůstane, další už se nedostanou tak blízko, takže mají tendenci na vyložení krátce zastavit v druhé řadě, takže uprostřed silnice. Tenhle nápad mělo loni víc lidí, takže krásně zablokovali silnici. Což je zaprvé nepříjemnost a chaos, ale zadruhé dost nebezpečné, protože jde o prakticky jedinou výjezdovou dráhu hasičů (kteří dnes jeli dvakrát). Naštěstí to bylo v pohodě.


    No a to jsem já asi v jednu, když už to opravdu pohoda byla. Očekávali jsme, že se to tak mezi jednou-druhou rozpadne, ale ani ne. Někteří vydrželi až do pěti, sice už ne prodávat, ale prostě tam být. Většina tak do 3-4. Tak to bylo takový hrozně hezký, jak ti lidé nechtěli odejít :-)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    TAMARIX: Tak norinberský blešák bohužel padl z důvodu značné finanční náročnosti celé akce, respektive benzínu.. Místo toho razíme na tuto lokální akci http://www.motorkari.cz/detail-akce/?aid=5157 . Je to sice auto/moto, ale postupně už tam lidi prodávají kde co. :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DEIKSAC:
    ALDEMIK: ALDEMIK: je to uzitecnej tool do kuchyně. Kdysi jsem to používal na kmín. 200 za to dám pokud neni štíplej. Na fleru je nejen zničenej ale i celkem předraženej.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    RAINBOF: Máme ho v bydlíku na pastvě, chceš ho hodně?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    RAINBOF: a k cemu ti to bude? k dyz ho na burze uvidim, sotva tam vydrzi nekolik dalsich tejdenu nez se tam dosadlis :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam