• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NENUPHARŠtítná žláza, poruchy její funkce, klasické i alternativní způsoby léčby. Jiná onemocnění endokrinního systému
    Projevy, klasická medicína versus alternativní léčba, vaše zkušenosti s léčbou
    Štítná žláza je umístěna na přední části krku, je to endokrinní orgán který produkuje thyroidní hormony - thyroxin a trijodthyronin, čímž se podílí na správné funkci metabolismu. Je to vlastně taková továrna na energii. V posledních letech pravděpodobně vlivem znečištěného životního prostředí a zvýšenými nároky na psychiku člověka vzrůstá počet onemocnění štítné žlázy. Klasická medicína si většinou neví s léčbou těchto onemocnění rady a dokáže poskytnout pouze substituci hormonů nikoliv řešení příčiny. Auditko by mělo být místem pro lidi kteří mají problém především se štítnou žlázou, ale popřípadě i s jinými orgány - žlázami souvisejícími s hormonální rovnováhou organismu.
    ///
    Spřátelený gynekologicko - endokrinologický klub
    PCOS - Syndrom polycystických ovarií (Polycystic Ovary Syndrom)
    rozbalit záhlaví
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Mám otázku - jaký význam mají protilátky proti štítné žláze? Léčím se tak 16 let už a teď mi je nové endokrinoložka nechala nabrat a výsledky jsou 289 kde má být max 60 a 290 kde je taky max. 60.
    Nijak mě to neznepokojuje, konečně mám všechny ostatní výsledky OK, 125 euthyrox vypadá, že stačí. Jen sem zvědavá... Díky!
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Hmm... Tak nakonec pan doktor Novák řekl - Bethesda dvě , doporučuji konzervativní léčbu a pak laboratoř napsala Bethesda III, podezření na nějaké onkologické bňky. Mám hrozně hodnou, ale taky děsně mladou paní doktorku, která sama nerozhodne nic, takže mi moc neporadila, chtěla mě znova poslat na tu biopsii.
    Nějaké doporučení na funkčního endokrinologa? :)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Takže druhá biopsie štítnice úspěšná. Pěkně to teda v tom krku chroupalo a bolelo to jak prase (no dobře, já sem citlivka), ale pořád mám dojem, že mám anginua nemůžu hýbat pořádně hlavou.
    Anyway pan doktor mi volal, že ofiko výsledky za 14 dní, ale že se na to díval a že je to: "prachsprostej onkofolikulární adenom(?) - tím posledním slovem si nejsem jistá - a že tam zůstane a ta autoimunita si s tím poradí sama. Můžete mi prosím pěkně někdo převést do normální řeči, co to znamená? Díky :)
    ADELA_INA
    ADELA_INA --- ---
    NIGHTFURY: podle výsledků se doporučí substituční léčba a nejspíš tě pošlou na ultrazvuk, je to standardní postup... dle výsledků bych se substitucí počkala, často se to srovná samo, mluvím z vlastní zkušenosti, ale samozřejmě v tom hraje roli spousta dalších aspektů...
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    JUASINHA: tak se to MUDr pokusila nabrat 2x a nepodařilo se :( :( další pokus za měsíc a kousek :( :( Prej je to okolo celý zapouzdřený a ona se nemohla dostat sž k tomu uzlíku. Mno a já - hysterka obecná - si pamatuju akorát -otevřete si oči, halooo, otevřete si oči.. a nohy u stropu. Těším se na další kolo :-/
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Ahoj všem, zjistili mi mírně zvýšenou hladinu TSH, zatím jsem byla jen na těch odběrech a vím výsledky, čekám na vyšetření.
    Spíš informativně - co můžu čekat? Nasazují se hned léky, nebo je to až od nějaké hladiny? Jaké postupy jsou obvyklé? Trochu mě to zaskočilo.
    Ostatní hodnoty mám naprosto v pořádku.
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    BESTIEVSAMETE: to bude určitě v pohodě :-)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    JUASINHA: Díky :-) Já se ani tak nebojím tý punkce, to je za 5 minut hotový.. Ale pak těch výsledků. Zrovna když sme se shodli, že bychom si teda pořídili mimino, tak tohle :-/
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    BESTIEVSAMETE: bolestí bych to nenazvala, ale není to příjemné, ale určitě se ničeho neboj, je to chvilková záležitost a pak tě nic nebude bolet ani ti nebude nijak zle...mně jí museli dělat dvakrát
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    JUASINHA: Tak punkce přede mnou, uzel stále stejně velký... Ptala jsem se, jak mi pak bude a prej nemám čekat nic, jen že to trochu bolí.. ? Napsala mě rovnou na příští pondělí a tvářila se děsně vážně, tak fakt nevím, co si z toho mám vzít...
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    BESTIEVSAMETE: odborně ti to vysvětlit neumím, ale info na netu dost.....Nicméně, byla jsem kvůli tomu na dvou punkcích i operaci, tak kdyby tě to čekalo také, tak klidně napiš
    ADELA_INA
    ADELA_INA --- ---
    ahoj, setkal jste se někdo s druhotným onemocněním související s endokrinními žlázami a to s alergenní reakcí na svůj pot či vodu? Díky
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Laický a trochu (zbytečně) vyděšený dotaz. Co je to uzlík na štítný žláze? Léčím se přes 10 let, ale žádný uzlík sem nikdy neměla a dneska mi paní doktorka řekla, že tam nějaký vidí (8*6*12,5 mm), a že to bude chtít brzy zkontrolovat. Ale neřekla mi co to je? A co se s tím dělá?
    Díky!
    ADELA_INA
    ADELA_INA --- ---
    Dotaz, teď vyšla kniha Štítná žláza a její léčba od Mystickeho léčitele, Anthony Williama... A starší kniha Štítná žláza od Jeleny Svitko, máte to někdo pročtený?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    CORNELA: Tak o tom muj dotaz neni. Ale jak pisu, ovulaci na sobe poznam i bez toho. Teplotou si ji jen potvrdim.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    CORNELA: Diky za odpoved.
    Ovulaci na sobe poznam a nasledne ji potvrdi teplota. Pouzivam symptotermalni metodu.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: Protoze LF 4-5dni neni normalni a pred porodem jsem ji mela normalni kolem 14dni. Takhle kratkou ji mam uz ctvrty cyklus.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    CORNELA: Me zajima zda na to ma vliv SZ/nespravna davka leku. Takze muze mit? Ptam se konkretne. Zda to mam jit resit na endo hned nebo pockat do planovane kontroly. U me to je na 99% kojenim. Ale nerada bych si myslela, ze je to kojenim a za pul roku se zjisti, ze to bylo blbou davkou eurhyroxu.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Je tady nejaky endokrinolog? Nemuzu se memu dovolat a mam obecny dotaz ohledne nastaveni spravne davky leku a jejiho vlivu na menstruacni cyklus.
    Konkretne, zda muze mit nespravna davka vliv na delku lutealni faze (u me mmtalne 4-5 dni) a mam se rovnou objednat na kontrolni odbery, nebo to bude mit jiny duvod.
    Diky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam