• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NENUPHARŠtítná žláza, poruchy její funkce, klasické i alternativní způsoby léčby. Jiná onemocnění endokrinního systému
    Projevy, klasická medicína versus alternativní léčba, vaše zkušenosti s léčbou
    Štítná žláza je umístěna na přední části krku, je to endokrinní orgán který produkuje thyroidní hormony - thyroxin a trijodthyronin, čímž se podílí na správné funkci metabolismu. Je to vlastně taková továrna na energii. V posledních letech pravděpodobně vlivem znečištěného životního prostředí a zvýšenými nároky na psychiku člověka vzrůstá počet onemocnění štítné žlázy. Klasická medicína si většinou neví s léčbou těchto onemocnění rady a dokáže poskytnout pouze substituci hormonů nikoliv řešení příčiny. Auditko by mělo být místem pro lidi kteří mají problém především se štítnou žlázou, ale popřípadě i s jinými orgány - žlázami souvisejícími s hormonální rovnováhou organismu.
    ///
    Spřátelený gynekologicko - endokrinologický klub
    PCOS - Syndrom polycystických ovarií (Polycystic Ovary Syndrom)
    rozbalit záhlaví
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: Protoze LF 4-5dni neni normalni a pred porodem jsem ji mela normalni kolem 14dni. Takhle kratkou ji mam uz ctvrty cyklus.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    CORNELA: Me zajima zda na to ma vliv SZ/nespravna davka leku. Takze muze mit? Ptam se konkretne. Zda to mam jit resit na endo hned nebo pockat do planovane kontroly. U me to je na 99% kojenim. Ale nerada bych si myslela, ze je to kojenim a za pul roku se zjisti, ze to bylo blbou davkou eurhyroxu.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Je tady nejaky endokrinolog? Nemuzu se memu dovolat a mam obecny dotaz ohledne nastaveni spravne davky leku a jejiho vlivu na menstruacni cyklus.
    Konkretne, zda muze mit nespravna davka vliv na delku lutealni faze (u me mmtalne 4-5 dni) a mam se rovnou objednat na kontrolni odbery, nebo to bude mit jiny duvod.
    Diky.
    ADELA_INA
    ADELA_INA --- ---
    Tak jo,CORNELA: tobě chyběli hodnoty a diagnózy... nebudu schopná ti tu napsat moji konkrétní diagnózu, s úplně konkrétními výsledky... ale třeba ti bude stačit, že se jednalo o formu snížené funkce štítné žlázy s hodnotou TSH 20. Za 3 měsíce jsem tuto hodnotu snížila z 20ti na 7,2 Z čehož mám neuvěřitelnou radost:) A to jen díky cvičení, stravě a odpočinku...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SLAPPY: Jestli můžu za Jazze - povětšinou poruchy štítnice souvisí s jinými orgány (u mne třeba má velký vliv na zdraví a výsledky testů dlouhodobý stres, kdy je jasné, že dostává zabrat zažívání) a je vhodné si nechat čaj namíchat od zkušeného člověka, který tě zdiagnostikuje kompletně.
    Takže teď piji jinou směs, než když jsme započali podporu léčby i touto cestou.
    Možná jsem to napsala zmateně, nejsem lékař, ale snad si v tom najdeš to podstatné.
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    JAZZ: Ty bylinky sis někde vyčetl, nebo ti je přímo někdo doporučil na míru?
    ADELA_INA
    ADELA_INA --- ---
    CORNELA: pod poruchou štítné žlázy si představuju, že se jedná buď o zvýšenou či sníženou fci štítné žlázy... což se některým tady povedlo upravit stravou a cviky? Máš tedy namysli tou poruchou ještě něco jiného?
    ADELA_INA
    ADELA_INA --- ---
    MOODYCAT CORNELA: ono je možné, že doktorka bude navrhovat sono, bohužel jsem zatím hovořila pouze se sestřičkou,která se zdála být velmi zběhlá v tomto tématu, jelikož mi dokonce byla schopná říct i jaké léčivo mi bude indikováno:)) Jen teda si myslím, že došlo k pochybení a ve finále se bude jednat o ultrazvukové vyšetření... Nicméně to nic nemění na tom, že hledám alternativní druhy léčby... Na netu jsem narazila na Naturopatku Katerina Boesenberg a na hormonální jógu podle dle Dinah Rodrigues... Zkoušel jste někdo?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    JAZZ: Podepisuji, stejná zkušenost - z 8,4 na 1,2.
    A děkuji za inspiraci...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ADELA_INA: Me prekvapuje, ze doktorka spis neindikuje sono?
    ADELA_INA
    ADELA_INA --- ---
    dotaz, jestli jste to někdo neřešil... řekněme, že výsledky z krevních testů se nezdají obvodní doktorce být v pořádku a v jejím doporučeným postupu by bylo nechat štítnou žlázu zrengenovat, není to ale kontra? Přece štítná žláza je orgán velmi citlivý na jakýkoliv záření? V případě, že rentgen odmítnu, je možné jiné alternativní vyšetření? Dík
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    taky byla to kombinace na mne, šípek, potočnice, vřes, řebříček
    SLAPPY:

    pro někoho jiného by šlo možná o jiné...
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    JAZZ: Jaké bylinky, mohu-li se optat?
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    JAZZ: tak bylinky pomohly, z TSH 10 na 3,8, protilátky 78. Juchůů..z původní diagnózy neléčitelné na současné bez léků
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    SKATEMURAI: sportuješ aktivně? (Nejen) mužům to prý na určitý hormonální potíže dost pomáhá...
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    Léčíte někdo štítnou žlázu alternativně? děkuji za info..
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    CORNELA: díky
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    Ahoj, chtěla bych se zeptat. Jsem 14 dní po odstranění půlky šž (před operací fungovala hormonálně v pořádku), hned mi nasadili Letrox 50. Po týdnu od operace jsem dostala menstruaci mimo cykl ikdyž beru HA a ani po týdnu nemizí. K endokrinologovi jdu až v půli února, tak se chci zeptat, zda to může být vliv Letroxu na HA? nebo rozhozené hormony?
    Děkuji
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    CORNELA: díky a je člověku i zle? myslím tím kvůli hormonální změně..respektive letrox naordinují hned? díky
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    Ahoj, chtěla bych se zeptat. Čeká mě operace pravé části štítné žlázy kvůli uzlu, fce štítné žlázy je jinak v pořádku.
    V těch papírech, co jsem dostala v Motole je napsáno "předpokládaná neschopnost" 20 dnů. Zajímalo by mě, jestli to je opravdu na 20 dnů doma nebo je to brané s rezervou?
    Děkuju
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    ILLUZE: to zní zajímavě, mohla by ses tu podělit konkrétněji o té změně i o cvicích, případně mi poradit do pošty? moc děkuju!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam