• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LOJZAVýtvarná tvorba na iPad & dalších iOS zařízeních
    CESKI
    CESKI --- ---
    LOJZA: Dekuji. Je to čistě pro tu práci :)
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    CESKI: Mělo by to být úplně v pohodě. Pokud nebudete instalovat N gigabajtů her nebo intenzivně fotit a natáčet přímo na iPadu, tak určitě vystačíte. Na tvorbu v Procreate nebo Affinity Photo je to naprosto v klidu.
    CESKI
    CESKI --- ---
    LOJZA: jestli mohu ještě dotaz......zvítězil tedy ipad air a řešíme kapacitu...bude těch 64GB dostačujících???? Nebude vše zůstavát v ipadu, ale půjde do počítače.
    CESKI
    CESKI --- ---
    LOJZA: děkuji za odpověd....pravděpodobně zvítězí ipad air a pencil 1. a jakmile to půjde tak ipad pro s dvojkovou tužkou :) hledáme tedy řekněme střed, který nás neutrápí a bude stíhat, než příjde čas na to lepší. :)
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    CESKI: Mělo by to stačit. Pokud chcete jet vyloženě na nízký budget, existují zřejmě i dobře funkční alternativy Pencilu: https://www.macworld.com/...rget-the-99-apple-pencil-this-4-5-star-ipad-stylus-is-just-32-today.html
    CESKI
    CESKI --- ---
    Zdravím Vás......mám dotaz ohledně techniky. Partnerka chce začít používat ipad pro kreslení. Zvažujeme tedy koupi nověho ipadu a samozřejmě tužky. Bude stačit pro začátek ipad normální a tužka první generace??? Děkuji
    LIMETA
    LIMETA --- ---
    Asi to tu umřelo úplně, ale zkusím, neměl by někdo náhradní disky pro Adonit Jot Classic? Firma mi napsala, že se vyrábět nebudou, taky něco o výjimce, ale to bude nejspíš sleva na nový produkt, který měnit nechci. (pero mám půjčené a ráda bych ho vrátila.)
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    GLUTEUS: Není to Libor Vojkůvka..?
    GLUTEUS
    GLUTEUS --- ---
    Omlouvám se, že píšu sem, ale hledám obraz od jednoho českého malíře, třeba mi někdo poradíte. Je to pán ve středním věku, s vousy, nepamatuji si jméno a nemám ani jeho obraz... je pro něj typická kresba dívek s velkýma očima. Něco na způsob těchto dvou malířů. Budu vděčná za jakoukoliv radu.



    LOSBASTARDOS
    LOSBASTARDOS --- ---
    Tak já taky přihodim :)
    PHOB
    PHOB --- ---
    a treti pokus v pc2

    PHOB
    PHOB --- ---
    to tu nejak umrelo, tak ja pridam, co sem si poridil stylus... tak je to parada, procreate je fakt naslapnuty...

    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Pencil / Surface Pressure
    https://vimeo.com/98146708
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    Máte někdo zkušenosti se stylusem Adonit Jot Script?
    LOSBASTARDOS
    LOSBASTARDOS --- ---
    Tak téměř po roce co mám tablet (s. galaxy note 10.1) sem u SketchBooku zjistil že se tam dá zvětšit rozlišení :) No zvětšil sem a hned se to dalo používat.
    AETHER
    AETHER --- ---
    BROZ1K: vedle už zmíněné Paper 53 ještě můžu doporučit Sketches - je to podobné, ale v té bezplatné verzi víc funkcí (mám pocit). Ten Adonit JotNot mám taky nejraději, vedle toho, že se s ním dobře kreslí detaily, tak se s ním dá i celkem slušně psát...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    LOJZA: no já co testuju obyčejný tlustý hroty tak to je spíš o pšístupu než že by to byla překážka, s těma linkama tenkejma, protože v některejch momentech se stejně trefit nejde, bo z principu bere ipad/iphone hrot širokej až 0,5cm takže.. u toho adonitu mě sralo cvakání první verze, to je ve druhé opravený, ale tak detailní to nepotřebuju, takže mě spíš zajímá ten přítlak a ostatní věci co nabízí paper..
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    KARYSLAV: Detekci položené ruky by měly mít všechny stylusy jako standard... Škoda, že to tak není. Anyway, ten Pencil od 53 vypadá hodně stylově, ale při mém stylu práce by mi hodně vadil ten tlustý hrot při dělání tenkých čar. To má skvěle vyřešen Adonit JotNot Pro stylus... http://www.youtube.com/watch?v=_aljuJORCUg
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    BROZ1K:
    KARYSLAV: ten od 53 má totiž podle všeho (ale ještě osobně neodzkoušeno) detekci položené ruky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam