WENDIGO: Přesně jak píšeš. Vůbec jsem neměl v úmyslu to hrát, ale podlehl jsem hajpu a masáži ze strany přátel: nejdražší mmo v dějinách říkali, revoluce v herním businessu říkali a přitom je to jenom další z ukňouraných androidů ve válce wow klonů.
Dokonce ani těch dobrých (rozuměj originálních) nápadů tam není víc, než bych na prstech obou pozemšťanských rukou spočítal. Hrál jsem toho za posledních pár let ranec, bohužel pro mě třeba i tituly jako age of conan (warhammer, lotr, aion, d&d, rift, etc. snad všechno co za to podle mě alespoň trochu stálo) a pokud bych z čisté legrace srovnával s třeba 4 roky starým konanem, vyšlo by to cca úplně nastejno.
Měl sice dost much a 4 měsíce po vydání byl stále ve stavu, kdy se bez meduňkového čaje nedal v klidu hrát, ale grafika byla lahodící, pvp vysloveně zábavný (především existovalo), posouvání příběhu a pve téměř identický s tor - až na to, že nebylo všechno s dabingem ok, ale v roce 2012 potřebuju víc, než sprostě grindit jako už po 1001 stále stejně, přesto trochu jinak a poslouchat hodiny a hodiny keců, které prostě dřív nebo později každý, alespoň trochu příčetný člověk, začne logicky mezerníkovat. Konan měl navíc dvě neodmyslitelná + KOZY a krev.
Je to hezky řemeslně zpracované uznávám. 13náctiletý člověk za svoje peníze dostane asi to nejlepší co se dá v současnosti hrát (dejme tomu), navíc nedojde mravní úhoně, ale mě už tenhle zajetý systém lvlování a qvestění k smrti unavuje a až vyjde blade and soul, nebo guild wars 2, budu sakra rozmýšlet nad tím jestli to opravdu přináší něco, kvůli čemu stojí za to to hrát.
Jednoduše abych nakonec nepřidal jenom další vousatou padesátku do kolekce mrtvých accountů a nezůstalo mi víc než několik vtipných scr a hodiny prohraného času.