• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETRPEDROSEdgar Cayce - Spící prorok
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    http://knihy.abz.cz/obchod/autor-cayce-edgar-cayce Taky odkazy na jeho knihy. Btw: četl od něj někdo něco? :))
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    EDGAR CAYCE - odkaz největšího jasnovidce Ameriky - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=ictH1j7a-es&feature=channel_video_title
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    PETRPEDROS: koukni se budu ráda, každopádně by to tu chtělo nějak oživit :))
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    PSYCHOPATICK: Můžu se podívat ale od té doby mám jiné pc a nevím jesti jsem si tohle zálohoval...
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    PETRPEDROS: btw: dva poslední odkazy nefungují bylo by možno dodat tyto soubory? určitě se najdou u někoho v pc že ano? :))
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    Kde to vázne? :))
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Kdo byl E. Cayce?
    Odpověď je prostá – nejslavnější americký jasnovidec a léčitel. Aby čtenáři tuto knihu mohli pochopit a ocenit v plné míře, musejí vědět něco více o člověku, který poutal takový zájem v USA. Musejí pochopit, co tak všechny lidi, ale hlavně odborníky šokovalo.
    Nejen to, že Cayceho pacienta nepotřeboval vidět ani poznat, že nemocný od něho mohl být vzdálen dokonce 2 000 km. Jemu k určení diagnózy stačilo pouze jméno a adresa. Bylo to něco jiného! E. Cayce bez jakýchkoli laboratorních biochemických nebo fyziologických vyšetření určoval diagnózy přesněji než lékařská konzilia. To je ona šokující skutečnost, kterou lékaři nemohli a dodnes nemohou strávit. To ovšem nebylo všechno. Cayce dokázal předpovídat pohlaví ještě nenarozeného dítěte, šťastné nebo nešťastné manželství, očekávané kurzy akcií na burze, vývoj válečných událostí, ale také čím jste byli a kde jste žili ve svých předchozích životech atd. My vás nechceme šokovat – a proto přestaneme. Najednou by toho na vás mohlo být hodně.
    O životě E. Cayce vyšly dvě životopisné knihy. Na základě jeho jasnovidných výkladů cca 200 různých knih a asi tisíc článků. Z jeho výkladů vzešlo asi 20 doktorátů a také několik patentů. Vraťme se však na začátek a řekněme si alespoň základní údaje o jeho životě, o tom, jak všechno začalo. Už ve školním věku Cayce projevoval jisté náznaky svého výjimečného nadání. Každý rok minimálně jednou přečetl bibli. Ve třinácti letech měl vidění – paní s křídly. Řekla mu, že jeho modlitby byly vyslyšeny a tázala se ho, co by si ze všeho nejvíce přál. Odpověděl jí, že „pomáhat nemocným lidem, hlavně dětem.“
    Jako dítě byl Edgar slabým žákem. Jednou večer, když se mu otec snažil do hlavy vtlouci jakousi lekci pravopisu, zjevila se mu znovu v myšlenkách ona paní. Řekla mu, že až bude v noci spát, pomůže mu. Edgar pak usnul na své učebnici. Po probuzení zjistil, že zná nejen lekci, kterou se měl ten den naučit, ale také obsah celé knihy. Od chvíle, kdy začal být vyzbrojen touto novou učební technikou, dostával ve škole mnohem lepší známky. Jako mladý muž se Cayce setkal se známým hypnotizérem. Toto setkání spustilo řetěz událostí. Cayce tehdy trpěl silným chrapotem, nemohl téměř mluvit. Ve snaze vyléčit tento stav sugescí, ho hypnotizér uspal. Ačkoli v hypnotickém stavu byl schopen mluvit dobře, po probuzení chraptěl dál. Všechny další pokusy chrapot vyléčit, ač se o to pokoušel hypnotizér i lékař, byly neúspěšné. Teprve třetí člověk Cayceho hypnotizoval s příznivějšími výsledky. V hypnotickém stavu byl požádán, aby diagnostikoval své potíže a navrhl léčbu. Odpovídal dokonale. Později pak začal být schopen uvádět se do hypnotického spánku.
    Během dalších experimentů se zjistilo, že Cayce dokáže rovněž diagnostikovat nemoci a stanovovat léčebné postupy u ostatních lidí. To se nakonec stalo podnětem k objevem jeho skrytých sil.
    Ačkoli formální vzdělání E. Cayceho nepřesáhlo hranice střední školy, byl v samoindukováném spánkovém stavu schopen odpovědět na libovolnou otázku. Měl schopnost důkladně vyšetřit jakékoli tělo a zjistit, co ho trápí. Zkoumaná osoba nemusela být výkladu fyzicky přítomna. Tyto Cayceho promluvy, jeho odpovědi na jednotlivé otázky a žádosti, bývají souhrnně nazývány jako „výklady“.
    Po probuzení Cayce nikdy nevěděl, co ve spánku říkal, o čem mluvil. Zpočátku se obával, že by jeho léčitelské rady mohly nemocným uškodit. Trval na tom, aby se jeho slova zapisovala a před realizací konzultovala s lékaři. Brzy se však naučil svým výkladům věřit. Zvláště poté, co vyléčil svou manželku Gertrudu z tuberkulózy a zachránil zrak svého syna po nehodě, ačkoli ho lékaři přesvědčovali o tom, že chlapec zůstane slepý. Navzdory počátečním rozpakům a nejistotě činí jeho souhrnný odkaz světu téměř 15 000 dokonale dokumentovaných výkladů.
    Výklady věnované odstraňování zdravotních indispozic naplňovaly prvních 15 let Cayceho práce. Dokud nepotkal jistého Arthura Lammerse, majetného tiskaře z Daytonu ve státě Ohio. Ten jejich obsah rozšířil o nové otázky, které do té doby nikdo od E. Cayceho nevyžadoval. Šlo o otázky z metafyziky, ezoteriky, astrologie, filozofie, o rozmanité psychické úkazy. Hluboké křesťanské přesvědčení E. Cayceho v té době utrpělo nejprudší šok učením o reinkarnaci. Čas a další výklady však ukázaly, že reinkarnace je skutečností a dokonce je v souladu s původním křesťanským učením.
    Výčet výkladů ukazuje, že 8 976 promluv se týkalo zdraví a nemocí, 2 500 životní pouti (stopování minulých životů jednotlivých osob), 799 promluv bylo obchodního rázu, 667 výkladů se zabývalo interpretací snů, 401 textů je povahy duševně-duchovní, 24 se jich zabývá domácností a sňatkem a 879 textů patří pod různé. Kromě hlavního tématu každý výklad pokrývá i velké množství jiných.
    Bohatá zásoba informací, jakou výklady E. Cayceho přestavují, podnítila vytvoření Asociace pro výzkum a osvětu (ARE). Tato organizace je nevýdělečná, členství v ní je otevřené a zaměřuje se na šíření duchovního odkazu E. Cayceho. Jejím hlavním posláním je šířit jeho vědomosti – pořádat přednášky, semináře, konference, organizovat studijní programy. Patří mezi nejvýznamnější organizace svého druhu na světě. Charakter její činnosti ji spojuje se všemi, kdož hledají pravdu v oblasti medicíny, psychologie a teologie.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Co se týče fyzickým změn, země se v západní části Ameriky rozlomí. Potopí se podstatná Část Japonska. Horní část Evropy se v okamžiku změní. Východně od pobřeží Ameriky se objeví země.
    Pohyby země se uskuteční v Arktidě i Antarktidě, způsobí výbuchy sopek v oblasti Rovníku. Póly se přesunou — kde bylo chladné a subtropické (podnebí, pozn. překl.), bude tropické, vlhké a začne tam růst kapradí.
    Začne to v době od r. 1958 do 1998, které se bude označovat jako období, kdy se Jeho světlo objevilo v oblacích.“ (3976-15, 19. 1. 1934)
    „Kdy se začnou objevovat změny v zemské aktivitě?“
    „Když se v Jižním moří objeví první zlom (tj. v jižním Pacifiku) a bude zřejmé vynořeni a potopení se toho, co je téměř naproti nebo ve Středozemí a v oblasti Aetny (Etna.?). Pak budeme vědět, že to začalo.“
    „Změní se také zemský povrch Severní Ameriky? Jestliže ano, které části budou postiženy a jak?“
    „V celé krajině nastanou menší nebo větší změny. Větší změna v Americe postihne Severoatlantskou podmořskou pánev. Pozor na New York!“ (311-8, MS-7, 9. 4. 1932)
    „Co se týče podmínek v zeměpisu světa, země — změny se uskuteční postupně. Mnohé části východního pobřeží budou rozrušeny, stejně jako mnohé části západního pobřeží, také střed USA.
    V dalších letech se objeví země v Atlantiku i Pacifiku, To, co je dnes pobřežím, bude ležet na dně oceánu. I mnohá válečná pole (1941) budou oceány, moře, zálivy. Utvoří se nad nimi nová Zem, Části východního pobřeží (státu.) New York a město New York z větší částí zmizí. Bude zde již jiná generace. Zmizí i jižní oblasti Karoliny a Georgie. To bude mnohem dříve.
    Vody jezer (Velká jezera) se vyprázdní do zálivu (Mexického zálivu) a ne do zátoky nahoře, jak se o tom mluvilo... (zátoka sv. Vavřince).
    Pak oblast, v níž žije entita (1152). bude patřit k bezpečným (Virginia Beach) — stejně jako dnešní Ohio, Indiána, Illinois a větší část jižní Kanady a východní Kanady. Západní část země však bude rozrušena, stejně jako mnoho jiných zemi“ (1152-11, MS-3. 13. 8. 1941)
    „Zem se na mnoha místech rozlomí Mladší část uvidí fyzické změny západního pobřeží Ameriky. V severní části Grónska vzniknou otevřené vody. Uvidí nově země v Karibském moři a vznikne souš — Jižní Ameriku shora až dolů postihne zemětřesení a v Antarktidě, v Tierra Del Fuego a v úžině přílivové vlny.“ (3976-15. 19. 1. 1934)
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Ve svých učeních hovoří o minulých životech a o reinkarnaci, přestože je princip převtělování pro křesťany nepřípustný.
    Věří, že duše přebývá na jiných planetách, než se vtělí do bytosti na Zemi. Proto přijímá astrologii a předpoklad, že měsíc a den našeho narození a postavení planet v tomto okamžiku ovlivňuje náš život.
    Předpovídá velké změny na Zemi, např. ničivé zemětřesení, při kterém se většina Kalifornie propadne do Pacifiku, pohyby a posuny zemské osy. Předpovídá také sérii apokalyptických událostí, které se odehrají v prvních několika desetiletích nového tisíciletí. (A my právě žijeme v prvních několika desetiletích nového tisíciletí!)
    Říká, že mnoho oblastí, které jsou nyní zemí, se brzy stanou mořským dnem. Atlantida prý naopak bude ze dna moře vyzdvižena.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam