• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    FINSON
    FINSON --- ---
    AHASVER: Pokud jde o téma tohoto klubu, dovolím si odkázat na příspěvek samotného pana zakladatele: KOUDY. V něm je myslím zároveň vyjádřen i jeho postoj k problematice řemeslnické brašny v kombinaci s chinos a blejzrem (se kterým souhlasím) ;-)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Tak zpět k původní otázce:
    Mně se dost líbí tohleto:
    Brown gentleman / Zboží prodejce mum-ray | Fler.cz
    http://www.fler.cz/zbozi/brown-gentleman-1828332
    Tweedy skin / Zboží prodejce mum-ray | Fler.cz
    http://www.fler.cz/zbozi/tweedy-skin-1078923
    a z kůže:
    snesete ji každý den / Zboží prodejce bačuta | Fler.cz
    http://www.fler.cz/zbozi?ucat=137994

Manželce jsem koupil tohleto od stejného tvůrce (bačuta) a kvalita je naprosto fenomenální:
    }

Sorry za tapetu ;)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    hele, na poměr výkon cena je imho nejlepší ikea taška
    každopádně, fakt mi v kontextu _původního_ obsahu tohohle klubu, než se tu začalo řešit, že košile jsou spodní prádlo, přijde dost mimo řešit dost ošklivou koženou brašnu, která se hlavně pořídila na zakázku levně. ve fóru o sexy autech by se trabant na zakázku taky asi nechytl. a to opomíjím fakt, že je naprostej nesmysl si pořizovat trabant na zakázku, to už si radši koupim trabant třeba u bati

a ještě k původnímu záměru klubu - fakt bych tu nečekal četbu argumentů ve stylu "O jemnou eleganci se opravdu nejedná. Například k (tmavému obleku) by ta taška působila nepatřičně, je prostě trochu rustikální. To je dáno dílem použitou kůží a dílem samotným designem. Na druhou stranu ke košili, chinos, blejzru mi určitě obstojí se ctí. Zpracování je na skvělé úrovni." (a ne, k chinos a blejzru, pokud jsou dobře střižené a z kvalitních materiálů, neobstojí, a dokonce je to z hlediska volby materiálu i barevnosti totální blbost)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    AHASVER: Ano, uz jen to, ze nazev klubu zacina na "Gentlemans style" tak nejak predurcuje temata...

Jo kdyby se to tu jmenovalo treba:
    "Snobsky koutek aneb svet obeti mody a znacek a mist, kde je mohou nakoupit nejdraz"
    To by byla jina... :)

A co se brasny tyce, nejde o to, k jakemu stylu se vic hodi, ale predevsim o pomer cena/kvalita..
    FINSON
    FINSON --- ---
    AHASVER: OK, já jdu už nějakou dobu po kožené, tak jsem si to automaticky profiltroval.
    Nějaké historické věci se tady už řešily - ohledně košil - a myslím, že návrat do středověku tady nehrozí ;-)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    FINSON: chlapci, kabelku si samozrejme kupte, kde je vam libo, ja jen mel za to, ze tenhle klub je o necem jinym. jak to tu pozoruji, tak se tu za chvili bude resit vkusnost culiku v kombinaci s plesi a historickej serm na vysehrade.
    na druhou stranu, ja nevim, k cemu to tady koudy ma, takze si ze me uplne klidne nic nedelejte

(jo a nepsal jsem o kozeny tasce, ale o tasce ke casual outfitu)
    NASTY
    NASTY --- ---
    Cena byla 5 600 Kč v rámci akční nabídky.
    Pár detailů:
    Dropbox - tlusty
    https://www.dropbox.com/sh/31jxnajlo94vm93/AADUHAc9osIS0-HQTvHcdZw1a
    FINSON
    FINSON --- ---
    AHASVER: Pěkný to sice je, ale třeba u toho Jack Spade vidím celokoženého messengera jenom jednoho a u něj se mi teda hrubě nelíbí cena. Za stejný prachy mi v Praze ušije custom kabelku, jakou si navymýšlím, pan Müller, který není žádné béčko a dělá i pro světové návrháře. A to jsem ještě nezačal operovat s poštovným, clem a DPH :-/
    U Misma nevidím v celokůži messengera žádného a vzhledem k ceně se o nějakých Morrisech odmítám vůbec bavit.

Schválně co stála ta brašna od Tlustého? Já ji teda nad 10k netipuju. Ten Müller, kterého mám za rohem, mi něco takového spíchne za 7k - 8k max, a to už si budu moct dost vymýšlet - ti Amíci jsou za ty pálky pořád jenom sériovka, byť teda připusťme, že kvalitní.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    taky bych se prihlasil o par detailnejsich fotek vnitrniho reseni. diky.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    tohle jsou takovy argumenty ad hitlerum - hezky casual tasky bez ohledu na zamestnance raiffeisen bank dela treba jack spade nebo mismo, kvalitni materialy, moderne updatovany nadcasovy strihy. kvalitni kozena taska k obleku je paradoxne snaze k sehnani a fascinuje me, ze si nekdo nechava vyrabet takovyhle vochechule namisto koupe obycejny kenneth cole (napr.) tasky
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jinak já osobně bych takovou brašnu bral tmavší, ale imho budu s libovolnou řemeslnickou taškou ke kostkované košili pod harringtonem tisíckrát větší frajer a frikulín než manager v obleku od Blažka, přes kterej má zářivě barevnou outdoor šustku Hannah a přes rameno cyklobatoh...
    FINSON
    FINSON --- ---
    NASTY: Můžeš prosím naházet i fotky vnitřku, detaily šití, broušení povrchu i hran a tak? :-) Předem díky!
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    Nebo to muzu nosit s vedomim ze se libi me a muze mi bejt jedno co si myslej lidi ze sidliste.
    NASTY
    NASTY --- ---
    DUNAR_: Já jsem s tím v pořádku :-). Řemeslníci mě neuráží.
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    NASTY: Nekde ve svete by to asi tolik nevadilo, ale u nas tuhle barvu kozene tasky nosilo 80 % remeslniku v poslednich 60 letech, takze se toho vnimani, co popisuje UMIAKI, jen tak nezbavis. Mozna, kdyz by byla tak po 5 letech pouzivani, ze by vypadala hezky.
    NASTY
    NASTY --- ---
    UMIAKI: O jemnou eleganci se opravdu nejedná. Například k (tmavému obleku) by ta taška působila nepatřičně, je prostě trochu rustikální. To je dáno dílem použitou kůží a dílem samotným designem. Na druhou stranu ke košili, chinos, blejzru mi určitě obstojí se ctí. Zpracování je na skvělé úrovni.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    NASTY: Roman Tlustý podle mě neví, co takový messenger bag je. Už jenom protože messenger bag nikdy nebude "elegantní". Tlustý dělá pěkné tašky, ale všechny vypadají jako tašky na nářadí...
    NASTY
    NASTY --- ---
    Od Romana Tlustého mi přišel messenger bag přesně před týdnem. Když bude zájem, udělám víc foto a popíšu dojmy.

FEMUR
    FEMUR --- ---
    UV_CAT: vec nazoru a vkusu:) kazdej mame jinej, navic delaj na zakazku, takze neni problem si neco vymyslet sam:)
    UV_CAT
    UV_CAT --- ---
    FEMUR: Brašnářství Roman Tlustý dělá slušné a kvalitní věci co dlouho vydrží, nicméně elegance je právě to co jejich výrobkům (z mého pohledu) chybí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam