• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    Vse co spravny muz potrebuje k zivotu..Tematicke obrazky, diskuze apod.
    rozbalit záhlaví
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    MARTIK, SWIST: Kvůli výběru určitě václavák, jedině tam se totiž vozí rozumné obleky (tj 100 % vlna) - Savile Row Inspired nebo jak se to jmenuje - ale osobně jsem tam nic nekupoval, protože jejich střih kalhot je se mnou naprosto nekompatibilní. Jinak všude v jiných prodejnách(tedy jestli se to za poslední rok nezměnilo) jen polyester, nebo max směs. Při tom v UK maj obleky z vlny běžně, ale sem to nevozej (a ani neposílají z eshopu). Ale nevím jak to tam je konkrétně se smokingy.

Jinak smokingy měli třeba loni také v něčem co se jmenovalo "Dům módních značek", loni po vánocích když rušili prodejnu na zličíně tak se tam daly sehnat věci za rozumné ceny (nějaká značka Carl Gross) - tehdy tam měli zlevněné smokingy (sako a kalhoty) z 12 na asi 4 tis. Za tu zlevněnou cenu mi to nepřišlo špatné (ale už jsem tam nakoupil jiné věci tak jsem smoking neřešil). Vůbec nevím co a jak mají teď (mají prodejnu např. v Arkádách) ale asi by mohlo mít smysl se tam mrknout nebo tam zavolat.

A jinak výběr z několika dinner suits má i třeba taky Charles Tyrwhitt (a dá se koupit i sako a kalhoty zvlášť) v základu za podobnou cenu jako MT lewin (ale obvykle se někde povalují slevové kódy).
    SWIST
    SWIST --- ---
    MARTIK: Největší bude pravděpodobně na Václaváku - má snad 4 patra. Ale s výběrem nevím.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    A poradíte mi, který pražský M&S obchod je největší, nebo lépe - kde mají největší výběr obleků a evening dressů?
    MISMAS
    MISMAS --- ---
    MARTIK: Já mám z M&S
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    kde v Praze koupit smokingové sako? TM Lewin (maj na eshopu) a kde ještě?
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    T_Y_L: A dá se Charles Tyrwhitt někde v Praze vyzkoušet?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    UMIAKI: Podobné rozdíly jsou tam by očko na všechno. Prostě česká přirážka.

COMODOR_FALKON: Pokud tě nějak učaroval TML (mě tedy ne - i když mám jen jednu jejich košili), tak ještě můžeš zkusit smlouvat - třeba nabídnout cenu 10 - 15% nad UK shopem s tím, že si to buď koupíš od nich (a bez komplikací, s vyzkoušením, snadnou reklamací), nebo přeposláním přes UK eshop.

Jinak mě osobně je třeba bližší Charles Tyrwhitt.

Pokud bys šel do konfekce, tak taky doporučuji zkusit se podívat ve Fashion Areně - Sarar, Park Avenue a další. Občas se tam dá najít něco rozumného za velmi příznivou cenu (já tam třeba ve výprodeji koupil 2 dílný oblek - vlnu 130s). Celkově oproti běžné konfekci jinde (v ceně řekněme do 10 tis.) mi to přijde lepší kvalita. Ve vyšší cenové kategorii už si zase raději pořídím něco MTM.

Jinak MtM obleky do 20 tis. Kč se probírali zrovna nedávno zde:
    Porovnání MTM v Praze na oblek kolem 17 000,- | Muži v Česku
    http://www.muzivcesku.cz/forum/tema/porovnani-mtm-v-praze-na-oblek-kolem-17-000

Imho ten Delor je asi cenově apod. na tvoje potřeby trochu naddimenzovaný.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    UMIAKI: V dobe posledniho nahledu sly objednat vsechny velikosti... Jako ze by stejne katalogove cislo a stejne ilustracni fotky byly jen uplna nahoda...?

Ne, ten rozdil je 80 a vic moheru,nebo 110 a min moheru...

Tj. oblek z 80 bude teoreticky hrubsi, tuzsi ale zase odolnejsi a mene mackavy (vic moheru)....
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    COMODOR_FALKON: Chceš říct, že 80 a 110 je to samé, jo? Jak to můžeš srovnávat, když znás jen katalog. číslo? Třeba je to v UK nějaká obskurní velikost...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    Jen taková perlička k zmínce o TM Lewin:

Anglie - Katalogové číslo: 46446W - cena cca 9.400,- Kč (výprodej), 84% Super 110's Merino Wool (Australia/New Zealand)/16% Mohair
    Česko – Katalogové číslo: 46446S - cena cca 16.000,- Kč - 80% Super 80's Merino vlna, 20% mohér

Docela by mne zajímalo, jak velký rozdíl by to byl v reálu...Papírově je to plusmínus rovnocenné...
    JAFROST
    JAFROST --- ---
    MARTIK: doporučuju Londýn
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    Pokud to nebyla jen smůla, tak mě taky dost zklamal Frankfurt. Prolezl jsem tam několik obchodních center ale ceny vyšší než u nás. I ty levnější značky typu Zara vycházeli dráž a to jsem třeba porovnával konkrétní kusy (sháněl jsem kabáty a českou Zaru jsem měl čerstvě projitou). Když jsem koukal v jiných obchodech na saka a košile, tak ty ceny byly přemrštěný.
    Nevíte, jak je na tom třeba Vídeň?
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    SUN_VU_KUNG: Snad jediná výjimka jsou boty Loake - ty má Le Premier opravdu za cca stejný ceny jako jsou na britským webu. Já si je sice stejně objednal z netu, ale za to mohl outlet, kde to stojí půlku proti normální ceně :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    TUILE: Diky za info! Swapnout IP neni problem, ale ma tu nekdo zkusenosti s tim preposilanim...?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    proto sem taky uz pred lety veskery obleceni hugo boss jezdil nakupovat do nemeckyho metzingenu u stuttgartu a pak se tady na parizsky divil ze tam me stala kosile 50 eur a tady stoji 6 tisic..:)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    nj, takže klasika jako s dalšími věcmi - u nás všechno předražené oproti Vídni, Londýnu atd. Plus to, že se u nás ze značek typu Tommy Hilfiger, Gant, Tom Tailor dělá z nepochopitelných důvodů jakýsi luxus, přitom v NYC si svetr tam koupí člověk jako tady svetr v CA nebo HM. A fakt ne za cenu tří - čtyř tisíc. Vyšší cenu oproti eshopu si dokážu zdůvodnit obsluhou a provozem kamenného obchodu, ale rozdíly (výrazné) v zemích s argumentací o menším trhu a bla bla fakt ne. Ale v Londýně se nakupuje dobře, takže proč si neudělat zase výlet :)

COMODOR_FALKON: už mi začíná být ta excentričnost trochu jasnější :D
    TUILE
    TUILE --- ---
    SAMOUT: cesky francizy byly prvni francizy mimo uzemi UK.
    bylo kolem toho tenkrat docela velky halo a z anglie jim jeli schvalovat snad i parkety v obchode.

ze zacatku to slo - jit si vyzkouset do ceskyho obchodu a objednat levneji z anglie, pak zakazali pristup a slo to jen z proxy a pak prestali posilat do cr uplne...

jaky vztahy sou mezi uk a cr netusim, ale asi je to vyhodny oboustranne, kdyz na to uk strana pristoupila.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    TUILE: Docela mě překvapuje, že majitel značky TML něco takovýho dopustí, bo takovýhle chování jednoznačně poškozuje jméno firmy.
    TUILE
    TUILE --- ---
    do cech neposilaj.
    maj deal s ceskym shopem, pac to lidi obchazeli...

jedine pres jinou zemi EU a nebo to vzit pri vyletu do londyna :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    COMODOR_FALKON: Přesměrovat, páčto nelze z UK obchodu poslat zboží do ČR & SK, prostě chybí ve výběru. Leda objednat jinou cestou, než je web (mail, telefon).
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    COMODOR_FALKON: Dle informací z webu by měli posílat rovnou a bez problémů (ještě jsem to osobně nevyzkoušel). Jen může být problém se dostat na britské stránky tmlewin.co.uk, přesměrovává to automaticky na české. K prohlédnutí britského webu je třeba jít přes proxy server někde v UK (nastavíš si jednoduše v prohlížeči po minutě googlení).

Jinak mi u nich sedí taky fully fitted, ale ani jednoho z vás jsem v reálu neviděl, takže těžko říct :). Vyzkoušej, uvidíme....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam