• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    Vse co spravny muz potrebuje k zivotu..Tematicke obrazky, diskuze apod.
    rozbalit záhlaví
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    MARTIK: koupil jsem na Chodově. Příjemná obsluha. Cenový rozdíl obleku oproti UK asi pět stovek.
    Za měsíc a něco sem hodím fotky :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    MARTIK: Ja mam oblem ze Sararu (Outlet Arena)

T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    MARTIK: Určitě bych navštívil Fashion Arenu ve Šterboholech - jmenovitě Sarar a Park Avenue (plus je tam ještě jeden dva další zajímavé obchody ale teď si nepamatuji jména). Když hledáš a jsou slevy, dá se tam poříit oblek ve velmi slušném poměru cena/výkon (tj. např. teď jsem tam pořídil světle modrý oblek vlna 130s kolem 5 000). Poslední dobou konfekci kupuji hlavně tam (a když chci investovat více, tak raději půjdu do MTM, než do konfekce).
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    Chystám se do Prahy na obleky.

Chci navštívit T. M. Lewin (začnu Chodovem). Pak možná další pobočky (asi po tel. konzultaci, kdybych třeba nenašel velikost/barvu).
    Pak Van Graaf na Václaváku.
    Pak ve Floře jsem jednou v Luggi koupil supr zimní kabát, tak možná i tam.

Máte ještě jiné tipy?
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    UMIAKI: V tomto segmentu je moda velmi omezenou zalezitosti a prakticky vzdy ma podobu toho, ze se z neceho okrajoveho stane na chvili "popularni sidestream"...
    (Mainstream je vyhrazen "vecne" jakoze-klasice, protoze "vsichni vedi", ze skutecny oblek je vyhradne cerny a nosi se s bilou kosili a nejlip i kravatou s uzlem na vecne casy, ci na gumicku)

Nicmene saskovitost nevyplyva z modni vlny jako takove, ale z jejiho nevhodneho aplikovani, resp. kombinovani, kteremu se "hrobnici" vyhnou...
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    COMODOR_FALKON: Ježiš, ale o tom to je... móda je ve vlnách. Jde prostě o to, že když si vybere něco módního na svatbu, tak se vystavuje nebezpečí, že bude na fotkách klidne za deset let vypadat jako šašek.
    Proto tvrdím, že na svatbě má jít do klasiky, nejlíp teda british cut, protože mi přijde univerzální a "věčná".
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    JAKE_UP: Ne nezbytne nutne...
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    JAKE_UP: Ježíš, sorry, to bylo na kolegu MARTIK. Jsem se uklik.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    UMIAKI: máte děsně podobnou ikonku, já si vás taky pletu :))
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    JAKE_UP: Cože? Kde mám něco o tvídu?
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    UMIAKI: Tak sis zahrál trošku na demagoga, dobrý. Ale smiř se s tím, že v tvídovým obleku budeš vypadat jako tydýt teď, zítra i za těch třicet let.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MARTIK: http://www.moderngentlemanmagazine.com/characteristic-of-suit-types-american-vs-british-vs-italian/

"If you are a traditional person or if you hold some very important position you should strive to British cut. If you are younger and seek more trendiness from your suits you should look for Italian cut suits, but as mentioned before, the lines between the styles are very blurred."

MARTIK
    MARTIK --- ---
    UMIAKI: a bavíme se o klasickém dobře padnoucím střihu v USA, GB nebo v Itálii? Který bychom my zde měli přebrat, abychom vypadali na fotkách i za 30 let dobře?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MARTIK: Ale tak to je - dobře padnoucí znamená ani moc látky ani málo. V moderních ultraslim oblecích se pohneš a celá fazona se ti zkurví. Naopak ve střihu ze začátku devadesátých let máš extrémní ramena a při chůzi kalhoty plandají jako tepláky.

Jestli nutně potřebuješ grafický vzor - tak Jistě pane ministře https://cinemascopicravings.wordpress.com/2013/06/24/the-suits-of-yes-minister/
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    UMIAKI: tak fajn, "dobře padnoucí sako" a "dobře padnoucí kalhoty".. To by mě nenapadlo :)
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    104-Year-Young Grandpa Has More Style Than You (And Less Years Than Internet Says) | Bored Panda
    http://www.boredpanda.com/elderly-man-hipster-style-gunther-krabbenhoft/
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MARTIK: Dobře padnoucí sako, bez větších vycpávek se dvěma knoflíky (tři nebo dva - to je asi největší kontroverze dlouhodobě), rukáv saka končí kousek nad rukávem košile. Okolo těla máš mít dost látky na to aby ses hýbal normálně, ale ne tolik, aby to všude plandalo.
    Dobře padnoucí kalhoty, když dopadají na boty, tak mají dole dva záhyby a vsedě ukážeš ponožky, když si sedneš tak necítíš pnutí látky na stehnech a padnou ti v pase.
    Opasek v barvě bot.
    Černé nebo hnědé šněrovací boty, oxford nebo derby.

A to píšu pro tebe - pro chlapa štíhlé postavy okolo třiceti let ;)
    Kdybys měl padesát, tak vypadá klasika jinak. Kdybys byl tlustý, tak taky. Kdybys měl přes metr devadesát, tak bys mohl mít možná klidně tři knoflíky atd.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    UMIAKI: A co je teda standard, který tu bude navždy a kdykoliv se na fotku s ním podíváš, tak si řekneš "to vypadá dobře"? Hoď sem obrázek/definici.
    GAMATES
    GAMATES --- ---
    Podle dostupných informací týpek z Berlína, 104yo....tleskám !

COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    UMIAKI: Mam od nich jednu kosili (krvave ruda, dl. rukav, s rozhalenkou). Kvalitu nedokazu posoudit, sice vypada porad velmi dobre, ale za tech asi 10 let jsem ji mel na sobe tak 20x (je to smesovy material, sice relativne prijemny, ale...)

Tehdy v Plzni to bylo prezentovano jako "vyssi level" (a v ramci dostupnosti to tak fakt bylo), ale z dnesniho pohledu nic moc...
    ...a nedavno jsem je videl nekde v Praze, bavlnene meli snad jen ty bile a cenovka byla na podobnem miste, tedy IMHO neprimerene vysoko...

Jo a jeste mne u nich vytaci jejich obsese naprsnimi kapsickami...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    AHASVER: Já mám nejraději 5,5 ;)

Znáte http://www.avantgard.cz/? Neprolézal jsem to celé, ale nabídka se zdá slušná.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    UMIAKI: pardon, ja si spojil tvuj post a odkaz z dalsiho. tvuj je samozrejme spravne, vc. ilustracniho obrazku, kterej podporuje ma slova o starnuti a zmenach proporci

jinak 4 cm normal kravata je docela extrem, to nosil muj deda :) u me jsou takovyhle jen pleteny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam