• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    ELDERIK
    ELDERIK --- ---
    BOBASH: jo tak tohle jsem čekal. imho softshell neni špatnej materiál a to že z něj většina firem šije jen věci na sport a outdoor, to je věc jiná.

Mě nepřijdou věci jako tohle vyloženě na outdoor:

ale třeba mě vyvedete z omylu
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    UMIAKI: Náhodou tvídový outdoor sako by se mi líbilo. Ostatně tvídový sako na lov původně BYLO outdoorový.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    BOBASH: Můžeš být rád, že neshání tvídové sako ke svým kostkovaným rejoickám ;)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    ELDERIK: business casual outdoorová bunda?

UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    ELDERIK: Tak jestli to "s trochou snahy daji nosit jako Business Casual" myslíš vážně, tak si myslím, že bys mohl něco vybrat v sortimentu Tilaku, North Face a ostatních dražších značek v outdoor spektru, jako Berghaus, Haglöf a pod. Čím dražší, tím mají většinou "elegantnější design" bez pruhů, nápisů a podobných blbostí.
    ELDERIK
    ELDERIK --- ---
    Zdravim. Nevíte náhodou jestli je tady k sehnání víc výrobců co dělaji softshell bundy co se s trochou snahy daji nosit jako Business Casual teď v tomhle počasí?

něco jako WOOX Twill Zone Men´s Jacket
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    MARTIK: Záleží na příležitosti a především taky na tvojí preferenci. Jak píše Koudy k té modré (která je imho dost univerzální) půjde vše. Pokud půjde o konzervativnější prostředí (nebo více večerní událost) tak bych volil tmavší, než jsou tan.

K podobnému odstínu obleku (tedy jestli to lze takhle na dálku posoudit) nosím často mahagonové a myslím, že to k sobě sedne. Nevím, jestli jsou pro to nějaká slova, ale kombinace s botami v barvě tan na mě působí trochu agresivněji (to ale neznamená špatně - jen to imho více poutá pozornost - možná by se taky dalo říci že to působí živěji) a tmavě hnědá zase více usedle. Mahagonové, nebo tmavě hnědé budou imho taky univerzálnější a použitelnější (jak co se týče barevné kombinace s jinými obleky, tak co se týče příležitostí, kam si je vzít) - tan bych pořizoval až jako další boty.

Ale celkově to chce v tom obleku vyrazit do prodejny a ty boty vyzkoušet a uvidíš, co se ti bude zdát nejlepší. Ve výsledku se ta reálná barva liší od toho, jak to vypadá na monitoru a i v průběhu času se bude měnit (i s ohledem na to, že i vosk bude mít trochu jiný odstín než boty atd.).
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MARTIK: Já bych dal černé ;) Ale jinak co nejtmavší.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    imho k nemu muzes mit jak tmavsi tak svetlejsi...asi bych vic volil tmavsi ale ani svetlejsima nic nezkazis.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    tento web mě baví
    Home –The Suits of James Bond
    http://thesuitsofjamesbond.com/
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    186 cm bych neklasifikoval jako "hodně vysokej".
    JAFROST
    JAFROST --- ---
    T_Y_L: je to pravda s tím vkusem, mě tenhle plápolavý oldschool styl zaprvé nesluší a zadruhé se mi na ostatních nelibí. Takže je jasný, že ke shodě tady v podstatě úplně dojít nemůže
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    JAFROST: Tak myslím, že celkově z té fotky i díky kvalitě nelze moc poznat. Každopádně v Sararu je těch obleků velké množství a relativně různých. Vedle sebe jsou tam polyesterové obleky, nebo směsi a některé vypadají dost příšerně. A samozřejmě i ty použitelné je třeba porovnávat v nějaké cenové hladině ve které se pohybují (tedy po slevách). Třeba 10 tis. bych tam za oblek nedal. Na druhou stranu na volnočasový oblek (hlavně když má člověk děti, které ho každou chvíli něčím umažou) je poměr cena /výkon imho rozumná.

Na druhou stranu když jsem se díval na tvojí fotku, kterou jsi nedávno někam dával, tak to na mě působí, že máš taky poměrně specificky vkus (těsné krátké sáčko, rozkrok hluboko pod jeho úrovní, slim kalhoty), který je sice možná aktuálně módní, ale s klasikou se bude asi míjet. Jestli to taky na tvoje hodnocení nemá vliv.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    JAFROST: Jsem no... 186 cm...
    + roli hraje i to, ze tam jsem mirne v pohybu a rozhodne nestojim rovne...
    JAFROST
    JAFROST --- ---
    COMODOR_FALKON: no podle ty tvoji prezentace v tom clovek zrovna nevypada tak, jak ja bych si predstavoval dobre vypadajiciho cloveka v obleku... ale to asi bude tim, ze budes hodne vysokej dle fota
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s timto http://mujoblek.cz ?

Moc dobry dojem to na me nedela.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    JAFROST: A duvod...? :-D
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    MARTIK: koupil jsem na Chodově. Příjemná obsluha. Cenový rozdíl obleku oproti UK asi pět stovek.
    Za měsíc a něco sem hodím fotky :)
    JAFROST
    JAFROST --- ---
    COMODOR_FALKON: no takze sarar ne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam