• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    MABLUNG
    MABLUNG --- ---
    UMIAKI: Nějaký věci od Barbour mají tady.

Denim Heads - Only The Best
    http://www.denimheads.cz/
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    UMIAKI: Bundu ze semisove kuze...
    Mno... Bundu... Strihove je to spis casual sako...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Chlapci, řeším teď jarní/podzimní bundu. Rozhoduju se něco ve stylu wax cotton (Barbour) nebo harrington. Nějaký nápad, kde si je koupit vyzkoušet v ČR? Nebo i kde si je koupit? Nijak víc jsem to nezkoumal, ale Barbour nebude mít eshop, ne? Jde mi o kvalitní materiály (bavlna) a kvalitní střih a šití. Co nosíte vy, mimo saka/blazeru?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KANAREK1: nepřijde mi... imo stejně jako ostatní mají jeden poměr velikostí vzoru a v něm to škálují; nenajdeš kalhoty s širokým pasem a krátkou nohavicí např
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    Myslím ze M&S ma celkem výběr velikosti. Na cernym mostě je větší prodejna.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Já nevím, ale vždycky v pohodě pořídím ve Van Graafu a to mám 34/36 a ty sehnat není úplně snadné. Tak zkuste mrknout tam.
    BASIK
    BASIK --- ---
    COMODOR_FALKON: Esprit ma na vyber dost kombinaci sirky/dylky a celkem dost strihu.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    UMIAKI: 186 cm a 90 kg, nicmene mam relativne dlouhe nohy a pul Evropy jsem projezdil na kole, coz se projevilo na obvodu stehen a ztloustnuti to umocnilo...

Porad je mi ale prijemnejsi mit slisovana stehna ve slim fit, nez se snazit paskem redukovat obvod kalhotoveho pasu z usitych 120 cm na potrebnych cca 95 cm...

V H&M jsem se uz byl podivat na Andelu a maji jen velikosti pro trpasliky - 31/33 tam byla asi nejvetsi - a to i v aktualni kolekci...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Chlapi, to máte všichni 220 cm a 50 kg? V každé normální prodejně s džínama musí mít různé délky a střihy...
    Doporučuju se vyznat ve střihu - já si třeba kupuju tapered, ale jestli máte rádi přepůlené koule, tak slim fit nebo skinny ;)
    V H&M/Bershka/Zara budou mít spousty slimek, Peek & Cloppenburg, Timeout, Levis, Wrangler, apod. budou mít spíš regular, low waist a možná tapered.
    JAFROST
    JAFROST --- ---
    COMODOR_FALKON: no bezva...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    JAFROST: Ja uspel v Globusu...
    JAFROST
    JAFROST --- ---
    dotaz - kde koupit slim kalhoty, ktere nemaji kratke nohavice, je mi jedno jestli plateny nebo dziny. Slim myslim spis obepnutejsi nez volny. Ten trend s tema kratkejma nohavicema me fakt stve
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    UMIAKI:
    T_Y_L:
    Děkuju.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    JAKE_UP: Plus tedy koukám, že s tím neměl problém ani agent 007, ale už je to nějaký čas :-)

http://thesuitsofjamesbond.com/wp-content/uploads/2014/01/Navy-Blazer-Button-Down-2.jpg
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    JAKE_UP: Já mám jen jednu button down košili a tu beru jako volnočasovou, takže jí nosím bez kravaty. Ale na druhou stranu proti tomu nic nemám a neuráží mě to.

Tohle je asi obecně taky jedna z těch lokálních věcí. Tady v Evropě se asi bere víc jako volnočasová a nosí se bez kravaty (někde jsem k tomu četl i nějaký článek, který kravatu u tohoto typu zatracoval), zatímco Američani to mají jinak. Obecně mám pocit, že za Atlantikem si z těch různých pravidel takovou hlavu nedělají.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Když už jsme u button down - nosíte s kravatou? Mně se to třeba hrubě nelíbí, ale například v USA je to naprosto běžné.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    T_Y_L: A tady ještě hlas internetu říkajicí něco podobného:

Why you should ALWAYS button your collar buttons - Business Insider
    http://www.businessinsider.com/why-you-should-always-button-your-collar-buttons-2015-7
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    ENDRUE: Pokud se na to potřebuješ ptát, tak bych je doporučoval nosit zapnuté. Co tím chci říci - v oblékání existuje celá řada různých pravidel, pouček atd. (z nich některé jsou imho i protichůdné, lokální atd.). Někdo je bere více jako svatá, ale imho jsou to spíše doporučení, která je vhodné znát a pak je člověk může porušovat (pokud se nebavíme o definovaném dress codu, ale to je stejně mimo kategorii button-down košile, protože ta je z principu méně formální).

S rozepnutým button-down límcem můžeš teoreticky působit jako buran co neví jak to nosit (a po té co mu košili maminka vyžehlila si jí zapomněl zapnout), nebo jako kreativní člověk, kterého nějaká pravidla netrápí. Ovšem působit jako to druhé znamená takový být a působit tak jako celek, mít na to obecně sebejistotu razit si svojí cestu atd.. A imho pokud bys takový byl (neznám tě, neber to osobně - jen to chci ukázat v souvislostech), nekladl bys ten dotaz a nosil si to, jak chceš nehledě na něčí názor. Takže obecně je tam velké riziko, že budeš působit jako nezkušený buran a proto bych to nedělal. Určitě bych tak třeba nešel mezi lidi, co o oblečení něco ví atd.
    HORKY_KAFE
    HORKY_KAFE --- ---
    COMODOR_FALKON: nevím jak globus, ale všechny neoblekové kalhoty/džíny, co mám v šatníku, mají velikosti psané W L
    konkrétně u těch džínů je to dost vidět

ostatně pořadí "šířka x výška" platí i v ostatních odvětvích:-)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    HORKY_KAFE: To je divne...
    Zatim jsem nenarazil na to, ze by to nekde bylo jinak...

I ted mam z Globusu jako provizorium dziny znacene 34/38, kde to odpovida "vnitrni strana nohavice" (84cm)/pas(96cm...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam