• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    Vse co spravny muz potrebuje k zivotu..Tematicke obrazky, diskuze apod.
    rozbalit záhlaví
    MIKVE
    MIKVE --- ---
    UMIAKI: Hmm, nejaky recept?)
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    UMIAKI: Zatim jeste mam koupenej, ale planuju to zkusit. Stejne tak i vosk.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Děláte si někdo vlastní olej na plnovous?:)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    ~ ~ Čaj o páté 2017: Viktoriánské podsvětí ~ ~

Šedé a zašlé uličky potemnělého, opiem, mlhou a chladem zalitého Londýna odhalují ve svitu svíček mihotající se stíny. Podivná, avšak pompézní společnosti, oděna do fantaskních, nákladných a umně ušitých rób. Opojeni chtíčem, vybraným absinthem, zahaleni do parfému dam s roztříštěnou duší, jež za pár měďáků prodávají ta nejtajnější přání. Ve vřavě a veselí se ztrácí vzdechy, smích i výkřiky děsu. Podává se „Čaj o páté“, dýchánek s hořkosladkou příchutí zakázaných mravů, vražedného nebezpečí z chladných rukou lazebníků sevillských a mordýřů pouličních umělkyň pod rouškou tmy. Dýchánek zahalen troufale a směle do hávu tajemných seancí, naplněn spleticemi písmen kabbaly, jiskrnou magií dávných mystérií a okultismu. Je vůbec ještě návratu?

Dámy a pánové!

Zveme vás na viktoriánsko-steampunkový čaj o páté ve vybrané společnosti, inspirovaný historií, dobovými dýchánky, pikniky, anglickou výchovou, zvyky i módou a letos poprvé i okultismem a seancemi.

KDY: 25. 3. 2017, od 16 hodin
    KDE: Klub Kotelna
    (100m od stanice metra Depo Hostivař)
    FB stránka akce
    Vstup je vzhledem k připravovanému programu a povaze prostor povolen od 18 let

~ VSTUPNÉ ~
    180,- do půlnoci 5. 3. 2017
    250,- do půlnoci 23. 3.2017
    350,- na místě

PRODEJ VSTUPENEK: http://cajopate2017.thruhere.net/

Lístky do TOMBOLY budou k mání na místě za 10 Kč/ks.

~ Ke každému vstupnému bude přichystán šálek kvalitního anglického čaje~
    ~ V klubu Kotelna pro vás bude připravena pestrá nabídka nápojů a těšit se můžete na výběr inspirovaný nejvybranější viktoriánskou kuchyní a to jak teplých, tak studených pokrmů ~

~ Vhodný dresscode ~

- steampunk, gaslamp fantasy, gothic elegant/victorian/vampire, aristocrat, dandy, lolita, strega/witch, mori/dolly, ...
    - neovictorian, inspirace např. Emilií Autumn, Victorií Frances, Vionou Ielegems, ...
    - dobové a historií inspirované oděvy od renesance až po cca 1. polovinu 20. století, viktoriánská móda ovlivněná Japonskem a Orientem, vintage, ...
    - velmi vhodné jsou kostýmy inspirované postavami Tima Burtona (např. Sweeney Todd, Alenka v říší divů, Mrtvá nevěsta, …),
    - cosplaye z tématických filmů, seriálů či her jako např. Assassin Creed, Penny Dreadful, ... anebo knih.

~ Co Vás čeká, až v 16:00 otevře klub Kotelna své brány...? ~

~ připravili jsme pro vás tři tématické přednášky na ponurá a temná témata viktoriánského podsvětí od Clarissa Dalloway, Jana Astarael Hlavinková a Eva Novák Doubravová
    ~ divadelní vystoupení druhého dílu Čaj o páté: Pouliční umělkyně z pera spisovatele Diuka
    ~ komentovanou ukázku lazebnického umění ze steampunkového kadeřnictví Napařená hlava
    ~ spiritistickými seancemi inspirovanou scénku
    ~ taneční vystoupení talentované Valerie Ophelie Reková

Večerem Vás bude provázet moderátor Tomáš Volný

~ Součástí akce bude i tradiční tematický Bazaar ~
    V tomto roce zde najdete výrobky těchto kreativců:

Ashaiii
    Civil Steampunk
    Classy Lady cz
    Petra Slováková
    Porcelain Doll
    Sleeping-beauty
    Margueritte Weinlich & Kopretinová mýdlárna & přírodní kosmetika

Plánované kapacity našeho tržiště jsou momentálně naplněny. Pokud se však věnujete ruční výrobě drobností ve STEAMPUNKOVÉM, viktoriánském, GOTHIC stylu, napište nám, rádi Vaši účast na tržišti zvážíme. :)

~ Pořadatelé & Partneři & Sponzoři ~

Pořadatel:
    Markéta Weinlichová, STEAMZINE.CZ - Ezin českého steampunku

Hlavní partneři:
    Klub Kotelna
    Český steampunk

~ RECENZENTY & bloggery, jenž by rádi z události zpracovali report
    ~ MEDIÁLNÍ partnery
    MAFOX
    MAFOX --- ---
    Dobrý den,

rád bych Vás pozval k návštěvě našeho eshopu: https://www.klukovna.cz/
    Zaměřujeme se výhradně na kvalitní českou produkci a snažíme se poskytovat rozmanitý výběr pánských doplňků.
    Šijeme taktéž kravaty, motýlky a kapesníčky pod vlastní značkou.

Navštivte nás...
    Martin

GAMATES
    GAMATES --- ---
    Vasky – Zimní kolekce 2017
    http://vasky.cz/

Tak aspoň nějaký pokus...co myslíte?
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KROKODILE: Jestli sis je byl vyzkoušet a znáš tudíž svoje číslo, tak zkus tovární outlet Loake na ebayi. Jedny odtam mám a jsem naprosto spokojen, až na to, že jsem si je objednával bez předchozího vyzkoušení na krámě a tudíž jsem se netrefil o půl čísla (což u chukka boots na zimu stejně řeší tlustý ponožky).

loakefactoryoutlet | eBay
    http://www.ebay.co.uk/sch/loakefactoryoutlet/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from=
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KROKODILE: Charles Thyrwitt?
    KROKODILE
    KROKODILE --- ---
    Už delší dobu se dívám po oxfordkách... kromě opěvovaných Loake se mi jen velmi vzácně daří něco najít, natož aby se mi to líbilo. Je reálný za cca 3-4000 Kč sehnat? Kde? Loake jsou sice krásný, ale mimo slevy kolem 7mi a to za botu zatim nedám....
    MABLUNG
    MABLUNG --- ---
    Já si pořídil tyhle a nemůžu si stěžovat. Ale úplně na zimu to nebude.

Red Wing Iron Ranger Amber Harness - Denim Heads - Only The Best
    http://www.denimheads.cz/shop/detail/45/328/Red-Wing-Iron-Ranger-Amber-Harness#.WCME_E2QxaQ

Po Chelsea boots taky pokukuji, tak mám v plánu nějaké loake, až přibudou peníze.
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Typ na kvalitní Pea Coat, anyone? Spíš ten tradiční, do zimy, nechci ty současné designové variace...
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KOUDY:

Prej "Pevná lepená konstrukce, podpatkem probitým hřebíčky tak, jako za starých dobrých časů." Jo, protože za starých dobrých časů se dobré boty lepily :).
    TUILE
    TUILE --- ---
    KOUDY: ty prvni sou bozi! neco takovyho chci pro sebe.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JAKE_UP: hele nechas si je poslat na vydejnu a tam si je vyzkousis..Tak sem to udelal a pohoda..Jinak nevyzouvaj se a sou ok. Sou to teda moje prvni nazouvacky tak me prekvapilo jak v nich ta noha pevne drzi, ale jak rikam. Maj tam zajimavej vyber. Staci si hodit pet bot do kosiku..objednat si je na vydejnu pri platbe v hotovosti..pak tam prijit, vyzkouset je a vzit treba jen jedny.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    KOUDY: Já mám k perkům nějakej zakořeněnej odpor, pořád čekám, že se to časem musí začít vyzouvat. Navíc boty ani hadry online ze zásady nenakupuju.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ja si ted koupil tyhle dvoje na zootu a po cca deseti dnech noseni musim rict ze naprosta spokojenost

Černé lesklé kožené chelsea boty London Brogues | ZOOT.cz
    https://www.zoot.cz/polozka/223525/cerne-leskle-kozene-chelsea-boty-london-brogues

Černé lesklé pánské kožené polobotky London Brogues | ZOOT.cz
    https://www.zoot.cz/polozka/223195/cerne-leskle-panske-kozene-polobotky-london-brogues

hnedejch tam maj taky plno.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Vím, že to možná nebude dost "gentleman", ale některé kusy se mi docela líbí a je to česká značka prý ze Zlína (!!!) tak sdílím: https://www.czboty.cz/c/panska-obuv

Mě se třeba dost líbí ty retro pionýrky a černé farmářky jsou dost klasického střihu podobného starým martenskám, až na ten kotník...
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Pánové, kam pro zimní boty? Jde mi o hnědé, nejlépe kotníčkové, ale není podmínkou, kožené boty, které bych nosil k džínům a chinos. Vagabond nic, Lohniský nic, Ecco příšerný.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    IHNAT: Mě se v Sahara Suede přervaly taky za chvíli, a ještě navíc jsem měl každou jinou. Ale v Le Premier jsem dostal nový (už obě stejný) zadarmo, takže v pohodě.

V Kemptonech mám původní tkaničky už přes dva roky a pořád dobrý.
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    SAMOUT: Mně v L. Pimlico vydržely tkaničky cca rok a půl. V Aldwych drží už dýl, ale zas je nenosím tak často, jako pimlico.. Asi jsi měl smůlu:)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SARRI: V Le Premiere mají.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Tak jsem konečně rozšlápnul svoje první Loaky https://www.lepremier.cz/loake/579-langdale-black-ukv-5050362151938.html#/. Botky to jsou hezký, pohodlný, imho poměr cena výkon skvělej, Akorát mě teda trochu šokovala nekvalita tkaniček, přetrhnul jsem je při ČTVRTÉM (!!!) zavazování. Nový stály asi třicet korun, ale v týhle třídě bot je to minimálně na pozdvižení obočí. Na druhou stranu, ta kůže je kvalitn, leč ze začátku poněkud tvrdá, takže se to snadno prodře.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam