• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    MARTIK: Jistě.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    UMIAKI: nejsem expert, ale.. šortky?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    GHOSTSTALKER: Bezva článek :-) Jen to video je celkem sleazy...

AHASVER: Jo, asi to bude na hranici, ale řekl bych že ano - normální kožené polobotky, normální "dress shirt" a jednoduché kalhoty užšího střihu. Stejně tak plátěnou parku nebo třeba harrington bych tam zařadil taky. Na zimu vlněný kabát, třeba peacoat. A v létě jednoduché chinos šortky.
    Ten svrchník by byl ideální sako nebo blazer, ale není to prostě pro mě teď praktické, mám malé dítě a upřednostňuju trochu praktičnost. Z bavlněného blazeru se celkem blbě čistí bláto:-)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Kdyz uz se to tu resi:
    http://www.gentlemansgazette.com/business-casual-men-attire/

Je tam i neco o batozich :-).
    TUILE
    TUILE --- ---
    Este se mi libi jako batohy pro pany tohle

https://www.fler.cz/flermag/140388/n/11411/full_m21utjln7d.jpg

Nicmene kdyz uz nekdo vyrabi podobnej dizajn, je to amater bez moznosti/schopnosti vyrobit poradny popruhy/jakykoliv zada.

Za me sou zabijacky umelohmotny presky a zipy. Batohy s temahle dvema prvkama vypadaj dycky sportovne.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    UMIAKI: a to je business casual? to mně přijde jako normální, neváguský, oblečení, na hranici hipstera - co z toho dělá business casual? košile? polobotky? (ptám se vážně - nemá to vyznívat zle)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    AHASVER: Košili, chinos/džíny, polobotky a parku z voskované bavlny...
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    UMIAKI: mluvíme o obleku, protože k němu ta debata dospěla. :)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    UMIAKI: a co máš teda na sobě, třeba v listopadu?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    AHASVER: Proč pořád (skoro) všichni mluvíte o obleku?
    Nechci nosit bágl a oblek... ani k saku si to moc nedovedu představit. Možná k nějakému tvídu.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    UMIAKI: jo, já se nebránim, najdi hezkou fotku hezkýho obleku s hezkym batohem. stejně to tam nebude patřit a na 90 % takovou nenajdeš, protože to prostě nejde udělat - zvlášť ne s batohama, jaký tu jsou odkazovaný
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    AHASVER: Business casual je dost široký pojem a přesto do něho týpek v hnusném obleku s hnusným batohem jako je na tvé třetí fotce nepatří.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    a hlavně teda, upřímně, pokud někdo říká, že takovýhle batohy jsou slučitelný s business casual, tak o čem se tu vlastně bavíme a k čemu je takovejhle klub?
    https://www.blackleaf.com/product_images/103924/103924-zoom.jpg
    http://demandware.edgesuite.net/...52d/large/2005021-6000-1-leicester-square-black.png?sw=515&sm=fit

jako nejsem člověk, co by nějak chtěl řešit, jestli je v gentlemanskym stylu nosit kord nebo pistoli, případně zda vesta má mít šest knoflíčků nebo osm a že sako bez funkčních dírek na knoflíky neni sako. ale mám nějakej kousek soudnosti, abych posoudil, že tohle je prostě no go - http://ashleyweston.com/wp-content/uploads/2016/06/itGuyLookBackpackWithSuit.jpeg?d6ed15 - ať už z hlediska nějakýho předpisu nebo z hlediska obyčejnýho vkusu
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    GHOSTSTALKER: dík, ušetřil jsi mi psaní
    jinak já například nosím černý úzký džíny (drahý a velmi dobře padnoucí), košili, kravatu, sako - a jedinej batoh, kterej si dokážu k tomu představit (pokud by mi neničil tvar saka) je v tomhle stylu (ideálně celokoženej) - https://friedrikdev.imgix.net/...35&fm=pjpg&q=50&flip=1&h=1800&w=1800&=undefined&ixlib=imgixjs-3.1.0
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    nedávno jsme vyhráli batoh od Alex Monhart. ten bych si k obleku představit dovedl. případně se dá změnšit do tvaru větší etuje.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MARTIK:
    GHOSTSTALKER: Abych to rozvedl, podle me batoh k obleku v ramci business dress codu nepatri. Oblek je formalni odev. Batoh je neformalni (casual) doplnek. Uz to samo o sobe cini tyto predmety neslucitelne, pripadne slucitelne jen v ramci nejakeho alternativniho "fusion" dress codu. Oblek a batoh podle me neni business attire (bez vyjimek). Obdobne jako business attire neni oblek a sportovni obuv nebo oblek a tricko (opet, nerikam, ze se tyto prvky nedaji kombinovat; nicmene ne v ramci business attire). A obdobne jako white tie s kravatou neni white tie.

A pak rada praktickych duvodu:

- Maloktere (rekl bych, ze zadne, ale nechci, aby me tu nekdo nachytal s nejakou fotkou z umele vytvorene situace) sako padne s batohem na zadech, navic zapnute (jak se sako ma nosit). Batoh sako stahne dozadu a znici fazonu, na kterou sako bylo sito (sako lze usit i s predpokladem, ze na nem bude nosen batoh, nicmene pak pochopitelne nebude zcela sedet bez batohu).
    - Batoh z umeleho materialu (coz je vetsina batohu) prilis neladi s oblekem z prirodniho materialu (coz by oblek mel byt).
    - Batoh macka (nejen) zadni dil saka.
    - S batohem na zadech sako nedycha, coz vede k poceni zad (a dalsich mist, kde je kotakt batoh-sako/telo).
    - Batoh casem sako znici (pocinaje deformaci ramenich vycpavek, konce oderky, ztratou barvy a celkovou deformaci fazony).

Radeji nez o batohu bych premyslel o tabletu a zvlastni kapse pro nej na vnitrni strane saka (ani to bych nedoporucoval, ale vnimam to jako mensi zlo nez batoh).
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MARTIK: Zrovna polyester je asi jediny material, ktery batoh prezije.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    UMIAKI: člověče, mě tě bylo vždycky líto, když jsem tě viděl s tou tvou macatou kabelou přes rameno. Vydržel jsi to teda dlouho ! :)

GHOSTSTALKER: nepochybně! Ale když člověk zná pravidla, může je začít porušovat.
    Není to tak jednoduché, že batoh je no-no. Jde o to, jak to člověk nese, jak se prezentuje. Upocenej technik v obleku s polyesteru (a v košili s krátkým rukávem) tu zkázu batohem dovrší. Když však máte vše v pohodě, cítíte se dobře, tak batoh nevadí.
    Rád nosím k obleku batoh. Krom pohodlnosti a praktičnosti to trochu tu business strohost shodí, což si myslím že je ku prospěchu. Až budu CEO, tak si to nikdy nelajznu, ale na working level si myslím, že je to v pohodě.
    (Ale ten fialovo-oranžovej batoh z obrázku ze článku je na zabití. Chce to černou.)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    UMIAKI: móda se vyvíjí a přizpůsobuje potřebám doby - jestli dnešní doba vyžaduje od kravaťáků nosit notebooky, musí poskytnout i vhodný doplněk, který nezkurví zdraví

aspoň tedy můj oblej má kapsičku na revolver, ale uchycení na kord jsem si tam již nevšiml...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    AHASVER: JINX psal "oblek". A jde o firemní notebook, s tím moc neudělám...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam