• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYGentlemans style aneb modern man and his world. Oblečení, boty, doplňky apod.
    Vse co spravny muz potrebuje k zivotu..Tematicke obrazky, diskuze apod.
    rozbalit záhlaví
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    SITH: zkus ten bambus, me to fungovalo vyborne a ajeeste mi v tom bylo opravdu prijemne mel jsem je odsud https://www.bambutik.cz/ zas takova palka to neni a mozna to budes mit vyreseny

jo nemel jsem natelnik, mel jsem fakt tricko
    SARTH
    SARTH --- ---
    SITH: ještě je tu Merino, Icebreaker má i trička vhodná pod košili - Snow/Ivory barvy. A pokud si připlatíš, tak jsou i Merino košile (Wool and Prince, 140 eur).

Do určité míry brání potu triko Gobi. Ale pak je už nasáté a dalo by se ždímat. Protože tancuju v obleku, řeším to tak, že na jednu akci beru 2-3 košile, 1-2 trička pod košile (Merino/Gobi).

Seersucker a len jsou skvělé, pokud jsi venku, kde to profukuje, slunce to vysušuje. Vevnitř snad jen u silnější klimatizace.
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    SITH: mám s pocením stejný problém, řešil jsem to tu před delší dobou, neúspěšně. Obecně se hodně potím, mokré koláče v podpaždí v létě jsou standart, i když mám třeba jen tričko. S antiperspiranty je ta potíž, že moc pocení nezastaví, aspoň já jsem na žádný spolehlivý nenarazil, naopak - když se v podpaždí "rozpustí", ničí trička i košile, které pak mají životnost tak dva roky. Navíc při dlouhodobém užívání antiperspirantu si na něj tělo zvykne a účinnost se snižuje. Botox fakt nechci:) Plus samozřejmě, pokud chce člověk používat nějakou pánskou vůni, málokterý antiperspirant je neparfémovaný, takže se to pak tluče.
    Nejlíp se mi zatím osvědčil tuhý kamenec, mám pocit, že funguje nejlíp, existuje víc značek. V největších vedrech košile bez trička, bambusový nátělník se chystám vyzkoušet. Existují i samolepící vložky do podpaždí košile, zkusil jsem jednou a je to docela nepříjemný pocit, navíc moc nevětrají a mají nakonec spíš opačný efekt.
    A samozřejmě, pokud je pocení hodně silné, může to indikovat nějaký zdravotní problém ( hladinu cukru, štítnou žlázu), takže bych klidně zvážil zkonzultovat to s doktorem (taky zvažuju).
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    SITH: Ano, bambus je fungující řešení. Jednak sám o sobĕ poměrně dobře funguje co do termoregulace a větrání, takže se v něm člověk tolik nepotí, jednak když už se zpotí, tak bambus rychle nasákává, rychle vysychá a blokuje bakterie co vyvolávají zápach...
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    SITH: Ja bych zacal tim, ze ty kosile budou bile a kvalitni. Dale doporucuji se vyhybat meetingum, ktere te opoti. :))
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    SITH: no a pak je tu ještě možnost aplikace botoxu do podpaždí...ale je to celkem drahá sranda, která vydrží tak půl roku...na druhou funguje to bezvadně (z vlastní zkušenosti).
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SITH: Zacal bych tim, ze prestanes nosit tilka. Od urcite chvile je to kontraproduktivni - tilko (prip. jine triko pod kosili) sice dokaze absorbovat urcite mnozstvi potu, na druhou stranu je to dalsi vrstva, ktera te zahriva a zvysuje produkci potu.

Dale bych kupoval kosile z lehkych a prodysnych (otevrenych) materialu (napr. len) a tkanin (napr. muselin, seersucker).

Zamyslel bych se nad vsim, co mam na sobe (pokud mam teple kalhoty, perovou bundu a vlnenou cepici, logicky se budu potit vice, nez pokud bych mel chinos, sako a klobouk).

Konecne, pokud nic nepomuze, tak bych pres kosili nosil dalsi vrstvu (sako, vestu, svetr apod.), ktera propocenou kosili zakryje, dokud neuschne (napr. pokud se spotim pri ceste do prace, tak si svetr sundam az po pul hodine sezeni u pocitace; samozrejme ale zalezi, jaky mas denni rezim a zda se potis jen pri zvysene aktivite, nebo porad). Zni to jako protimluv k te prvni rade, ale tohle uz je stadium maskovani nasledku (zatimco prvni rada miri na odstraneni priciny).
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    SITH
    SITH --- ---
    Pánové, od pondělí do čtvrtka teď musím nosit košile a protože se zkrátka dost potim v podpaždí, musím to řešit tílkem pod košilí. Teď se mi ale stává, že se mi propotí košile i přes tričko, takže mě zajímá nějaký trik, jak to řešit.

Četl jsem o nějakých bambusových tričkách, ale nevím zda je to reálně fungující řešení
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    VESACEK: Co znamena a la camel?
    VESACEK
    VESACEK --- ---
    Nekdo tip na hezky kozeny boty ala camel?
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    COMODOR_FALKON: black friday (nebo něco podobného). Teď jsou přesně 2x tak drahé.
    A ano, byla to úplně obyčejná košile do práce.

COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    JINX: Spíš světlešedý oblek a bílou košili s (nejlépe lososovými) proužky...
    JINX
    JINX --- ---
    COMODOR_FALKON: Rusky byznysmen prece nosi hrube stribrne retezy kolem krku a ruzove tricko s limeckem.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    MARTIK: Košile za pětikilo, to už je jak cena lepší číny...
    Ale hádám, že to bylo něco obyčejnějšího, nebo styl "ruský byznysman", že..?
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    Tak mailbox.de na TMLewin z UK funguje pěkně.
    Objednáno 2/12, v českém depu 18/12, odesláno poštou 19/12, 20/12 vyzvednuto v Balíkovně
    2x košile = 2x20 liber, k tomu celé poštovné za 360,-
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    BOBASH: jj, neco od Kentu
    Specifikace Kent kartáč na oděv CP6 - Heureka.cz
    https://kartace-odev.heureka.cz/kent-kartac-na-odev-cp6/specifikace/
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    Máte někdo tip, kde rozumně koupit kartáč na kašmírovej kabát? Podle očekávání začal plstnatět a potřebuje kartáčovat, ale fakt se mi nechce dávat 1 500,- za kartáč z Le Premieru jen proto, že má vyřezávanou rukojeť ze dvou druhů dřeva, či co. Bude to ležet v šuplíku a budu s tím kartáčovat kabát, nehodlám to mít zarámovaný a dívat se na to.

Plastovej kartáč z drogerie moc nefunguje. Nějakej tip na něco mezi?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Zas u EU stranek mas dopravu do Nemecka zdarma (a z Nemecka za 160kc).
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    SAMOUT: hm koukám přes proxy na uk a košile za 600 kč (bez nutnosti multibuy). :(
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Spis me stve ze maj furt to samy, vsechny kosile, ktery se mi tam za posledni dva roky libily, uz mam ve skrini.
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    SAMOUT: hm je to furt rozdíl, to jo. Ale litr za TML košili nejsou špatně utracené peníze.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SAMOUT: Ale je pravda, ze to byly spesl slevy, bez nich je prumerna cena za jednu tak 850.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MARTIK: Ja nevim, moje posledni zasilka mela prumernou cenu za kosili cca. 650 Kc, vcetne platby za preposlani mailboxde. Takze at si kosile za litr ten pan, co to tu provozuje, vetkne za klobouk (napsal bych at si je strci do prdele, ale jsme v klubu pro gentlemany :-)).
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    Zdá se mi to, nebo se trochu zlepšil stav zasílání zboží z TM Lewin e-shopu? Jako na britské slevy se bez proxy nedostanu (a i kdyby, beztak by tam byl regional postage blok), ale i na té české variantě maj teď zajímavý 2+1 akce a píše mi to, že poštovné zdarma..

košile za litr, to už není tak marný..
    za tolik jsem si předloni koupil košili přímo na Jermyn street.

nechce nějaký Ostravák dát dohromady objednávku? Stačila by mi jedna, max dvě košile. Přidá se někdo do té 2 + 1 akce?

COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    GHOSTSTALKER: Tonak ne, taky mám od nich klobouk...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam