• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PLUMMPLUMMova tvorba - kresby, malby, vesmír a vůbec
    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    PLUMM: ja na nej prave vydelavam :) resp mam vydelano ale jeste musim nejakej vyhlidnout.nejaky tipy?
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    LOP4TA: V tom případě můžem něco domluvit. Jen tak na zkoušku něco doma na zdi třeba. Z mýho okolí nikdo projektor nemá právě.
    DOUPLE: Jako celkově, nebo něco konkrétního, co umim vysvětlit? :)
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    PLUMM: uf, nechapu
    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    PLUMM: ses maximalne uchylnej vis to? obe podminky budu splnovat v prubehu zari..
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Teď fungl nová věc, postavil jsem si Tagtool, což je takovej primitivní nástroj pro kresbu a tvorbu animace v živym čase přímo při kresbě. Kdyžtak viz třeba http://vimeo.com/7419434 pro lepší představu.

    Na tagtoolu je šest potenciometrů na ovládání barvy, světlosti, sytosti, max šířky tahu, průhlednosti a rychlost fade outu a k tomu tlačítko, který danou kresbu uvolňuje pro animátora. Takže v praxi to vypadá tak, že jeden člověk (ilustrátor) má jednu ruku na tagtoolu, druhou na tabletu. Vedle něj je druhej člověk (animátor), co má v ruce gamepad a animuje to, co ilustrátor kreslí. Gamepad, tagtool i tablet jsou zapojený do notebooku, notebook pak do projektoru a projektor je namířenej na nějakou vhodnou plochu. Pod vhodnou plochou rozumíme "pořádně velkej barák ve městě v místě, kde nesvítí moc lamp a je tam spoustu lidí" :D A když má ček k dispozici výkonej projektor, dá se s tim parádně vyblbnout, viz třeba http://vimeo.com/5572272

    Motiv je inspired by Eddie Van Halen

    Btw kdyby se náhodou někdo zdržoval v Plzni a měl svuj vlastní projektor a nebál se ho použít, tak jsem pro každou špatnost:)









    Zmínka na tagtool.org: http://www.tagtool.org/wp/2011/08/01/mini-inspired-by-eddie-van-halen/

    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    PLUMM: tak jestli se mi to bude libit.tak bych to mohl vyuzivat porad.diky za info
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    LOP4TA: Autodesk nabízí spoustu svejch produktů pro studijní účely zdarma, možná všechny, nevim, každopádně Mudbox je mezi nima:) Takže buď si ho můžeš jednoduše stáhnout 30 denní trial, nebo se tam u nich zaregistruješ a jako student si ho zdarma stáhneš se studentskou licencí – tzn. nemožnost využití pro komerční účely atd. – a ta platí 3roky. http://students.autodesk.com/

    Jestli se ti to hodí teď jednorázově a nechceš se srát s tou studentskou registrací, tak máš lepší sosnout ten trial:)
    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    tyve to patrne pouziju tedka do skoly. je to free?
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    LOP4TA: Dá se s tim dělat, že to potexturuješ a vyexportuješ někam dál:) On je Mudbox myšlenej spíš prostě jako článek v řetězu. V něčem uděláš základní model, importuješ do Mudboxu, tam uděláš veškerý detaily a další věci, který ti tohle sochání umožňuje no a exportuješ někam dál na další zpracování. Animaci, render,...
    Ovládání je skoro až neuvěřitelně jednoduchý.
    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    luxus vec ten mudbox co se s tim da potom delat? a je to tezky na ovladani?
    BASTIENNA
    BASTIENNA --- ---
    :-) To urcite jsou, ale me se tvuj obraz porad preze vse libi moc :-) Fakt me oslovil :-) A na strankach mas dalsi supr kusy :-) Preji sposuta inspirace :-)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    BASTIENNA: Díky. Ale když se mrkneš na ty přidaný díla v soutěži http://browse.deviantart.com/contests/2011/11birthday/skribble/?order=9, tak zistíš, že jsou tam jinačí borci:) No chance.
    BASTIENNA
    BASTIENNA --- ---
    Obraz s mezigalaktickym hodnostarem je absolutne luxusni! Zpracovani zadani je opravdu inteligentni :-D Smekam :-D
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Tak jsem se dal na sochařinu a zkoušim mudbox:) Tady jsou uplně první výsledky mýho souboje s Mudboxem:



    Uši to nemá, protože jsou moc těžký a udělat je pomocí předpřipravený displacement mapy (ve sculptovacím videu v čase 3:08) mi nepřišlo košer. Je to bez referencí, anatomii jsem neřešil – ale to je z těch kráterů do hlavy a vůbec ze všeho asi patrný – a spíš se snažil pochopit chování různých nástrojů a jen jsme se tak vzájemně oťukávali:)

    GUI má Mudbox docela přehlednej, jednoduchej a intuitivní, pro nikoho, kdo umí s nějakym pokročilym grafickym softem, to nemůže bejt problém, protože celá logika uspořádání ovládacích prvku a jejich používání je hodně podobná. Kdysi jsem zkoušel starší, obecně oblíbenější a dřív vymakanější (jak si oproti mudboxu stojí dneska nevim) ZBrush a to je něco šílenýho. Několik dní sledování tutoriálů, učení se klávesových zkratek a různých skrytých funkcí a stejně jsem to nepobral:)

    Trvalo mi to jeden a půl hodiny a páč má v sobě Mudbox fičuru na nahrávání videa, tak jsem toho samozřejmě využil. Takže turntable i šestiminutový time lapse video celýho postupu zde. A v HáDéčku dokonce. Akorát jako NEpremium uživatel můžu na vimeo nahrát jen jedno HD týdně a já blbec nahrál jako první to turntable video, takže to druhý sice je taky HD, ale to byste si to museli stáhnout :)
    Mimochodem, sehnat primitivní prográmek, kterej umí nějak normálně pracovat s *.mp4, abych to video mohl zrychlit, setmít a rozetmít, je taky docela bojovka.

    Mudbox head turntable 1
    http://vimeo.com/28178363


    Mudbox head sculpting 1
    http://vimeo.com/28178851


    A tady druhá věc, co jsem udělal před chvilkou. Nejjednodušší tvary za účelem sžít se s těma nástrojema:

    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Obrázek do před pár dnama ukončený soutěže na DA.
    Zadání ve zkratce, tady máte čmáranici a dělejte si s tim co chcete, jen neměňte vzájemnou polohu a velikost jednotlivých čar:


    Chtěl jsem v Artrage udělat nějakou fejkovou olejomalbu, takže takhle:)



    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Na rozjezd pár studijních life-size figur, co jsem udělal teď před prázdninama, pak už jen opravdu novější věci.







    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Je to divný, psát do uplně prázdný diskuze:)

    Budu sem průběžně házet moje kresby, malby i ostatní tvorbu. A nejen tu. Semtam se objeví nějakej postřeh, článek, něco co mě zaujalo a tak vůbec.
    Vítam tady teda všechny, kterým se moje věci aspoň trochu líbí a přišli se jen mrknout, co to ten Plumm zase načmáral, nebo něco i zkritizovat, za což budu rád, napsat pár vlídných teplých slov, jen tak pokecat a podobně:) Vítam samozřejmě i náhodný kolemjdoucí.
    Nebudu přidávat něco staršího, aby se to tu zaplnilo, naopak, budu doufat, že to tu dokážu zaplnit věcma, který jsou aktuální.
    Starší kdyžtak v mym portfoliu: http://plummart.com/, který jsem pořád ještě nedal uplně dohromady, protože tvorba webu je pro mě španělská vesnice a každá miniúprava mě vždycky totálně vyčerpá:)

    Takže endžoj, chovejte se jako doma.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam