• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PLUMMPLUMMova tvorba - kresby, malby, vesmír a vůbec
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Tak asi hotovo.





    Ještě to samý v čb:



    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: však v pohodě, je to fajn nástroj, pokud nepůsobí nestabilitu, tak proč ne.

    O Fengově knize vím od chvíle, kdy se o ní spekulovalo, ale zatím je trochu problém s tím, že ji nedistibuují právě třeba BD, takže by to šlo z Asie... ještě chvíli počkám, jestli se nezlepší distribuce a kdyžtak to koupím i ze Singapuru :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Tak uvidíme časem. Už se color wheelu vzdát nechci, tak kdyžtak je tu ještě Coolorus, kdyby to nějak blblo. http://www.coolorus.com/ A nějaký zabugovaný free pickery se taky najdou. :)


    Já po krátký úvaze, že je Halo 4 fungl nová kniha a že se ME Universe určitě vyprodá dřív, přeobjednal ME. :) Halo bude muset počkat.
    Btw., bude tě zajímat, pokud o ní ještě nevíš: http://www.fzdschool.com/gallery_fzd_book_01.html
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: tak doufej, že ti to v rozdělané práci nespadne, protože Photoshop stále postrádá autosave, kromě nové CS6, kde ale i ten autosave není úplně to pravé :) Nějaké drobné bugy jsou taky zmiňované - při přepínání nástrojů a presetů atd.

    Jinak ten panel s posuvníky jsem snad nikdy nepoužil, je to fakt spíš pro editaci, kdy člověk nespěchá než pro speedpainting.. Úplně mi stačí paleta "D" Jen barevný HUD je taky pěkná hovadina s tím, jak se nedá přemapovat na jiné klávesy :D on existuje externí program, který to dokáže změnit, ale musí se pustit před startem PS a taky mi ho už párkrát shodil, tak jsem to nechal být.

    btw: Halo 4 a Massive Black 2 jsou už doma a je to teda nářez :D Těš se :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Jedu na PS CS5 extended a zatím nepozoruju nic podezřelýho. Jedinej bug je ten, že když mam otevřenej Magicpicker color wheel, přepnu do nějakýho jinýho presetu pracovních panelů (nebo jak se tomu říká – zkrátka uložená pracovní plocha) a pak zpět do presetu s Magicpickerem, tak se ten picker znovu nenaloaduje a jestli ho chci použít, musim restartovat PS. Reálně to prolém nepředstavuje, protože presety nepřepínám. Maximálně tak jednou za uherskej rok. :)

    Mimochodem, nerozumim tomu, proč má v PS ten Color panel (F6) tak mrňavou paletu i posuvníky, nedá se to pořádně používat, když bych chtěl rychle vybrat barvu, tak se třeba vůbec netrefilm na ten posuvník. Zajímalo by mě, jestli to někdo běžně při malbě používá a co ho vede k takovýmu masochismu. :) A ten tajnej HUD pod zkratkou Shift + Alt + pravej klik (kterej nejde nastavit na jiný klávesy) je taky dost neohrabanej, protože nejde nejdřív navolit světlost/sytost a pak až barvu, musí se to dělat opačně, jinak si s tim prvnim nastavením člověk pohne, pokud teda nepustí tu zkratku a nepodrží na chvíli mezerník. Je to zbytečně komplikovaný. Painterovskej color wheel rulez. :)

    PLUMM: Tak už to dneska dodělat asi nestíhám sakra.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: on je dobrej, ale objevovaly se na něj dost rozporuplné reakce co se týká destabilizace photoshopu, některé verze s tím padají jak zralé hrušky.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Sice bych měl teď dělat něco uplně jinýho, ale napadla mě dvojstrana Ježíšek vs. Santa, tak to musim nakreslit, dokud se mi chce. :)
    WIP:
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Btw. koupil jsem si za 14 babek Color Wheel pro PS a nechápu, jak jsem bez něj mohl žít. :) http://anastasiy.com/magicpicker
    R4BB1T
    R4BB1T --- ---
    nakupuju podobny veci tady: http://www.betterworldbooks.com/, daj se tam sehnat jak novy tak jety knizky, vetsinou jeste levnejsi nez na amazonu a neplati se postovny
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    BIOH: Ne. Jedinou výjimkou je 3Dshop.cz který má některé v nabídce. http://www.3dshop.cz/knihy
    BIOH
    BIOH --- ---
    PLUMM: daj se takovýdle knížky pořizovat i na českejch webech?
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    PLUMM: A teď už z těch obrázků zmizel i "Skillful Huntsman, The: Visual Development of a Grimm Tale." Nyx s náma laškuje.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Už se těšim. :)

    Dnešní dva rychlý autoportréty. Tuš, uhel, křída.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: kolonie je úžasná, mnohem víc Art než ty konceptové knihy.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Právě přemejšlim, jestli ME nebo HALO. Halo jsem ve wishlistu vůbec neměl, ukázky mě navnadily. :) Dík za tip.

    A z nějakýho záhadnýho důvodu mi z těch obrázku zmizla Kolonie - alespoň já jí tam nevidim.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PLUMM: jj, tu jsem myslel, je ultimátní... samá skvělé jména - Sparth, Tom Scholes...
    Ta druhá (starší) je taky dobrá, je jen o fous slabší než ta nová, nemám ji, ale s oběma počítám do sbírky :)

    Ty knihy o ME jsou některé vyprodané už dlouho, tak nevím, jestli se dočkáš, možná bych zkusil nějakou náhradu.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Wow, jestli myslíš http://www.parkablogs.com/content/book-review-awakening-art-of-halo-4, tak to vypadávážně hodně dobře. A koukám, že na amazonu je momentálně za 15 liber. 192 stránek a ještě k tomu hardcover, to je super. A tuhle znáš/viděl si? http://www.parkablogs.com/content/book-review-halo-art-of-building-worlds Jestli jo, dokážeš je obsahově nějak porovnat?
    O ME Universe mi napsali, že je dočasně out of stock, tak přemýšlím, jestli ji koupit jinde nebo za ni vzít nějakou jinou náhradu.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Správně :) GoW není vzhledek ke své velikosti až taková bomba, ale ze sběratelského hlediska je to samozřejmě dobrá volba :) ME a Nuthin mám teď ve wishlistu taky, co je ale pecka je kniha o HALO 4. No a Structura nebo Massive Black je jasná povinnost :)
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Tak jsem se plácl přes kapsu a objednal si sám pro sebe k Vánocům těhle 9 krasavců. :D Většina je cca ve 40% slevě. Stejně to maj moji příbuzný snadný, nikdy nemusí nic vymejšlet, když mi chtějí něco koupit, dám jim do ruky jednu knihu, řeknu: "Ná, tohle mi dej." a všichni jsou spokojený. Oni, že nemusí nic vymejšlet a já, že mam skvělej dárek, kterej jsem si sám vybral. Na překvapení nehraju.:) Na ten Art of Gears of War jsem zvědavej, sice jsem tu hru nikdy nehrál, ale co jsem viděl gameplaye a podobně, tak design všeho v tý hře je tak nechutně přehnaně monstrózní, až se mi to fakt líbí. A 320 stránek? Nonekupto.:)

    Nějká obrázky by Amazon, nějaký by Parka
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Na internetech se nezavděčíš, tak pravil Nostradamus. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam