• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PLUMMPLUMMova tvorba - kresby, malby, vesmír a vůbec
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Pokreslení na "bejbypankovym festivalu Kefír" v Třebovli tuhle sobotu. Je to takovej festival pro děti s atrakcema a tak. Děcka vyblbnou a táta si dá pivko. :)

    Stěna z dřevotřísky, cca 2,5 x 12 metrů
    Obličej stříkal Neznámy ze Slovenska. Ty černobílý ilustračky Lazybastard, já a MaComix.

    Kreslení na Bejbypunkovém fettíku KEFÍR_6.9.2013 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=95Es3G91x_I




    PLUMM
    PLUMM --- ---
    JIRIK: Žádná provokace neprobíhá. Čekam na vyjádření úřadu a zejtra sepíšu žádost o zveřejnění smlouvy mezi radnicí a svkm. A tak podobně no. Řešim to takhlenc "ouřední cestou". Nějakej happening je jen součást, rozhodně ho nepovažuju za něco, co to celý vyřeší. :)
    JIRIK
    JIRIK --- ---
    PLUMM: Ja si myslim ze nejlepsi cesta bude ted spise pokojny happening. Ne provokace. Spis na to upozornit a pockat jak se k tomu postavi verejna sprava. Samozrejme by to chtelo pred tim nejaky pravnicky posudek nebo dozor... Jestli bude svaz reagovat uplne stejne tak tim akorad naserou jeste vic lidi, takze bych rekl ze budou trochu opatrnejsi...
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    PLUMM: 20 000 zobrazení za pár hodin a tolik mailů a komentů, kolik jsem v životě neviděl. Potřebuju sekretářku, já to nedávam. Neplatim nic, ale může mi vařit kafe! Dobrovolnice? :D
    STRYX
    STRYX --- ---
    PLUMM: To je fakt desny :o/
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    MEIDOG: žejo:)

    JIRIK: BENKI: Dík aspoň za přečtení.
    Nejhorší je, že teď, když už si to přečetlo a sdílelo tolik lidí, tak už je skoro naší povinností s tim něco udělat. :D Neni cesty zpět. No, sám jsem zvědavej, jestli to k něčemu bude.
    MEIDOG
    MEIDOG --- ---
    PLUMM: Tak to bych se taky příště přidal, inho skvělý místo na trénink :)
    JIRIK
    JIRIK --- ---
    Plumme tohle je nadherny. Ten clanek me fakt dostal a urcite nejsem sam. Neni to tak dlouho co byl zakaz verejny hudebni produkce na ulicich, ktery se zrusil a spousta mych spoluzaku z damu vyrazila do ulic hrat, vicemene pro radost, ale samozrejme pro maly drobak na pivo a nikomu to nevadi. Prijdes na ulici, vybalis basu a kytaru a hrajes. Karluv most je snad fakticky stejna komunikace jako jakakoliv jina, takze ja jsem pro jit do tesca pro dalsi skicaky, hodime cepec na zem a zacnem kreslit... tohle je vazne vrchol. Kdyby aspon umeli tihle lidi kreslit, tak jim to treba z casti dokazu odpustit, ale chodit den co den a koukat na ty sracky co tam vystavujou, to je tristni... Predpokladam ze svaz neprispiva na opravu mostu tolik aby ho dokazal prohlasit za se vysostne uzemi, tudiz je stejne nas jako jejich a fakt, ze by me nekdo zacal vyhazovat z verejneho prostranstvi s argumentem ja platim a jsem clenem svazu, tak si tu muzu kreslit (delat bordel - jak jinak ty jejich stanky nazvat) a ty ne, je zkratka nepripustny. Cely tenhle "svaz" je jen dalsi "mafie" (oficialne fakt neni lehke to povoleni dostat) a tihle lidi si rozhodne mezi sebou jen tak nekoho nepusti. Vcelku obdivuju vas klid (i kdyz jste tam pravdepodobne sli s vedomim toho, ze nastanou problemy), po mych zkusenostech z Recka a jizni evropy bych se k nekomu kdo se k vam zacne chovat timto stylem tak klidne nechoval.
    BENKI
    BENKI --- ---
    PLUMM: Díky za zveřejnění toho videa. Mám pocit, že mi po tom spousta věcí docvakla. Přišlo mi to dost neuvěřitelný, přesně takhle si představuju, že vypadali soudruzi když prudili před sametovkou. Já, jakožto ročník 86 to nepamatuju. Jen slabé dozvuky. Vyrůstal jsem relativně "na venkově", tam se některé archiválie táhly dlouho, ale žádné útlaky už jsem nezažil. Ale jestli si ty lidi nějak představuju, tak přesně jako ty "umělce" z videa, dokonce včetně následného potvrzení se strany MP.

    Fuj.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Tak jsem o tom něco napsal
    O buranství a nesvobodě. A o Karlově mostě. | Plumm
    http://plumm.cz/2013/o-buranstvi-a-nesvobode-a-o-karlove-moste/
    BENKI
    BENKI --- ---
    DRACONIK: no, pokud to byla pravda, mel to resit s PCR... oni ti lidi zadne pravomoce nemaji, maximalne na tebe muzou zavolat strazniky ci policii. Jinak se te nesmi bez tveho svoleni ani dotknout, jako jakejkoli jinej obcan cr...
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    PLUMM: diky za tohle video. jsem si vzpomnel jak nas na stredni varovali at nechodime malovat na karlak, ze sice je to blizko ale nemuselo by to dobre dopadnout, ze tam takhle rozbili clenove svkm jednomu klukovi tlamu...
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    PLUMM: Vlastně i na místo, který pronajatý mít nebude, pokud nepůjde o zábor veřejnýho prostoru.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    DOUPLE: Proč by nemohl uplně kdokoli přijít s čimkoli na místo, který má pronajatý, pokud s tim nebude svoje okolí obtěžovat? Hlasitá hudební produkce na některejch místech obtěžující bejt může.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    PLUMM: na druhou stranu, nejaka regulace (nevim kde ma strop) je asi potreba, protoze bez ni muze prijit uplne kdokoli s cimkoli. Resp. vidim problem v tom ze se sejde 50 lidi s hrnkama, hangdrumem, lesenarskou trubkou, trianglem, peti psama apod. na stejnym miste a za vidinou snadnejch penez obsadi kazdej volnej m2.
    KJON
    KJON --- ---
    PLUMM: Príma. Je vidět, že jsi informován, já to nikdy sám neřešil, tak mě to jenom onehdá docela překvapilo. Ale bude dobré se trochu poinformovat, dík.
    JUDAS
    JUDAS --- ---
    PLUMM: To ti klidne podepisu!
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    Navíc si myslim, že sama o sobě skutečnost, že radnice svěřila most do správy sdružení výtvarníků KM a že na most můžou jen ty, koho tohle sdružení schválí jako dostatečně reprezantivní umělce, je celá uplně špatně. Ten most je muj uplně stejně jako jakýhokoli člena SVKM. Nevidim jedinej obhájitelnej důvod, proč bych městu nemohl platit za zábor veřejnýho prostoru bez toho, abych byl členem nějakýho posranýho občanskýho sdružení, jehož komise navíc nejdřív musí uznat, že teda jako umim kreslit a tak si tam můžu jít sednout. (Tim povinnym členstvím si nejsem jistej) Chci, aby na mostě mohl kreslit absolutně kdokoli, kdo bude platit za nájem. Dobrej výtvarník i špatnej. Chci, aby Karlův most byl veřejnej prostor s uplně stejnym režimem, jako kterýkoli jiný místo v Praze. Chci, aby SVKM bylo zbavený veškerejch pravomocí, který v jejich rukách nemaj co dělat, tzn. určování, kdo na most může a kdo na most nesmí a vybírání poplatků od těch, co už na mostě jsou.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    KJON: Ad focení se stativem: http://www.praha1.cz/cps/ptejte-se-13914.html + http://www.praha1.cz/cps/ptejte-se-21286.html + google "Den tripodů", kterej na mostě proběhl minulej rok v létě jako protest proti zpoplatnění používání stativů + všechny možný články s tim související. Ten protest a diskuze, kterou to vyvolalo, měl částečně úspěch. Problém je, že zákaz focení se stativem si sdružení výtvarníků karlova mostu imho furt vykládá podle svýho, jak se jim zachce.
    KJON
    KJON --- ---
    Osobně bych považoval za jediný problém tu cedulku, co jste si vyvěsili. Je to sice jenom na lákání lidí, protože sám od sebe člověk o portrétování zdarma nežádá, ale to je asi to, co jim vadilo. Jestli platí totální zákaz kreslení, tak je to skutečně na hlavu.
    Ale Karlův most je obecně jiná dimenze. Kamarád mi říkal, že se tam ani nesmí fotit se stativem, že za to jsou mastný pokuty. (Dozvěděl se to až poté, co přijel na výlet fotit do Prahy a vše si vesele nafotil. A pak mi to s hrůzou v očích vyprávěl, že opravdu netuší, co by se stalo, kdyby ho chytli, protože na takovou pokutu by neměl.)
    Provokace od místních "umělců" je věc druhá, ale s blbcem nic neuděláš. Já z nich mám srandu vždycky když jdu kolem a koukám na jejich díla :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam