Mimochodem, konečně jsem si cca před měsícem koupil pořádnou v židli, páč když kreslim, sedim hodně dlouho a poprvé v životě se u počítače nevrtim a nekroutim a neměnim polohu každejch pět minut a nechce se mi tomu uvěřit :) Moje záda a muj zadek a moje trapézy chrochtají blahem.
Dlouho jsem si říkal, že to neni až tak nutný mít nějakou dražší židli, no a ono to nutný fakt neni, sedět se dá samozřejmě klidně na šutru, ale ve chvíli, kdy ček sedí většinu dne, je rozdíl mezi pohodlím a nepohodlím astronomickej a velikost toho rozdílu ček docení teprve až ve chvíli, kdy se přesvědčí na vlastní zadek. Takže jo, investici do pořádný židle rozhodně odporúčam. A je lepší zdravotním problémům předcházet, než je řešit, až když přijdou, žejo. Sice mě nic nebolí, pohybu mam dost atd., ale při způsobu, jakym jsem doteď dlouhý hodiny seděl, by se moje páteř určitě někdy přihlásila o slovo. A trochu mě k tomu přiměl i
SUN_VU_KUNG se svojí ergonomickou osvětou :D Páč když jsem teď vyhlížel novou židli, vzpomněl jsem si, jak se někdy před rokem tady na nyxu řešilo zdravotní sezení, tak jsem chtěl něco, co mi fakt padne a ne jen "nějakou další novou židli".
Je to tahle. Tak jen takovej tip, kdyby někdo vybíral. Mam verzi se sítí i na sedáku, aby všechno dobře větralo. :) Tak uvidíme, jak dlouho ta síť vydrží, záruka je 5 let.
Enjoy Office Chair from Mesh Office Seaing - Best ergonomic choice for your office
https://www.youtube.com/watch?v=5HqjxqmCHMY
Ještě se mi hodně líbila vyšší řada Ergohuman, která má záda rozdělený na dvě samostatný části a bederní opěrka tak reaguje samostatně, pohodlí mi ale přišlo stejný - sedly mi obě stejně.