• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHANKETY nyx :: pripominky uzivatelu
    rozbalit záhlaví
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    JACOB: Picovina. Kdyz nehces decko, musis ho vytahnout vcas, nebo pouzit plastenku, nebo verit hormonalce, whatever...
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    JACOB: Nesouhlasim. Nasledky pochybeni nese vyrazne vyssi zena nez muz. Pochybili oba a ona se ma rozhodovat mezi osobnim bankrotem s hromadou zodpovednosti za dite a nasilnym zasahem do integrity sveho tela, protoze chlap nechce platit alimenty (takze bud pujde na potrat a nebude platit zadne, nebo je to na jeji triko a on se zbavi alespon pulky). Pro nej je tohle dilema win nebo mensi win, pro ni loose nebo vetsi loose...

    Jinak pro zajimavost, koncepce, ze pokud se narodi dite, prispivat na nej maji oba rodice, at uz ho chteli, nebo ne, tu neni proto, aby chranila jednoho z nich ( v diksutovanemkonceptu zenu) ale proto, aby chranila dite. Vychova ditete je ten statem chraneny zajem, kvuli kteremu se nejde vyvleknout s alimentu...
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    JACOB: Ty si asi neuvědomuješ, co to znamená "potrat", viď? myslím si, že pokud to máš takto hozený, pak by bylo dobrý to zohlednit hned na začátku vztahu a ihned si vyjasnit tato pravidla. Otázka je, co ti na to poví ta ženská. S největší pravděpodobností už ji asi neuvidíš :)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    JACOB: Co je tohle za kravinu? Na tohle si má chlap dávat bacha než je vymalováno..
    To je jako kdyby před sexem ženská řekla "co kdybych tě tak kopla do koulí, že se prostě neuděláš jinak platíš dvojitý alimenty.

    Potrat fakt není pro ty ženský taková sranda, že by kvůli tomu měly zohledňovat kohokoliv názor..
    JACOB
    JACOB --- ---
    MORGAIN: Hm dobre, tak jeden navrh bych mel.

    Otehotni-li zena a muz explicitne da ihned najevo, ze si dite nepreje a zena jeho nazor nezohledni, mela by se tato skutecnost odrazit ve vysi alimentu, kterou bude nasledne muz platit. Nejsem pro to, aby alimenty neplatil vubec, ale v takoveho situaci bych treba navrhoval 50% snizeni.

    Co myslis?
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    SOTD: Ano, protože vnímám rozdíl mezi "udělat vše, co je možné abych minimalizoval riziko" a "neřešit, protože plně zabránit tomu nejde"... A z té formulace s % je mnohem jasnější, že minimalizovat riziko lze. Ale je to slovíčkaření :-).

    JACOB:Rozumím. Ale nástin toho, jak by sis legální možnosti chlapa lépe představoval jsi nedal. Podle mě je ten stávající způsob vyvážený v poměru možností, jak ovlivnit situaci vůči rizikům, které partneři nesou a lepší neznám. Až mi bude prezentován lepší, tak mě to třeba přesvědčí, ale v tuhle chvíli to považuji za adekvátní.
    JACOB
    JACOB --- ---
    MORGAIN: Dejme tomu. Znovu ale odbihame od toho, co jsem chtel resit primarne. Legalni moznosti muze v tomto se nejak pohybovat jsou omezeny na to "pouzivej kondom a modli se".
    Zenska ma "pouzivej antikoncepci, modli se a kdyby neco, muzes jit na potrat".

    Rozumis, o co mi jde?
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    MINERWA: "kdyby" :]
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    MORGAIN: Ještě bych to doplnila:
    Když má chlap se ženskou pohlavní styk, nemá jak 100% zabránit početí, stejně jako nemá takovou možnost žena, pokud souloží s mužem. V případě, že v budoucnu své děti chtějí.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    [SERVER ERROR]
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    JACOB: Tak pokud nechceš děti nikdy, tak máš jako poměrně hodně spolehlivou variantu vasektomii, ne? Nezmiňovala jsem ji, protože jsem řešila situaci, kdy člověk v budoucnu děti chtít bude, ale když je to takhle, tak to je dost v pohodě...

    SOTD: Ne, nesouhlasím. S tímto už ano:
    Když má chlap se ženskou pohlavní styk, nemá jak 100% zabránit početí, stejně jako nemá takovou možnost žena, pokud souloží s mužem.
    :-)
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    VON_GILOTINE: Nic není funkční, jedině celibát :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    VON_GILOTINE: jak jako funkcni? myslis 100% funkcni?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    prosim o anketu
    "verim v to ze prerusovana souloz je funkcni antikoncepcni metodou"
    ano/ne
    zena/muz
    JACOB
    JACOB --- ---
    MORGAIN: Konkretni reseni asi nemam. Ale nevim, zda reseni je se "navzajem pojistit", tzn. hlidat se. Je-li to nakonec vzdy rozhodnuti jen jedne strany a druhou stranu nemusi (nechce-li) vubec brat v potaz, pak to zustane nevyvazene tak ci onak.

    87HIGHFLYER: Ja treba dite nechci vubec ale sukat bych klidne chtel :) Pak mi zbyva jen dvoji: neustale pouzivat kondomy (a spolehat, ze budou fungovat), nebo se spolehnout, ze druhe strane nerupne v bedne a pod navalem hormonu a biologickych hodin neudela neco, za co na sebe sice nebude hrda, ale to ja uz budu mit smulu

    Proste mi zde porad chybi moznost muze rici, zda dite chce nebo ne, a to az potom, co dojde k poceti. Zena tuhle moznost ma jak pred sexem, tak po nem. Muz jen pred. A vzhledem k tomu, co je v sazce, mi to prijde proste nedostatecne
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Tak ono stačí šukat jen s lidma, s kterejma by potenciální početí dítěte nebyla taková katastrofa;)
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    JACOB: Jeho rozhodnutí bylo, že si dostatečně nepojistil, že nepočne. A když udělal tuhle chybu hned na začátku, tak už nemá moc dalších nástrojů, jak jí vzít zpět. Holt by měl myslet na budoucnost od začátku...
    Opět to, co riskuje žena mi přijde adekvátní k množství nástrojů, kterými to může ovlivnit (a to, že nejsou zadarmo (a nemluvím o penězích) nechávám stranou). A to, co riskuje muž, odpovídá zase rozsahu věcí, které může ovlivnit on.

    Jaké bys navrhoval vylepšení? Neplacení alimentů, pokud muž dítě nechce a raději by ji poslal na potrat? Na početí se podíleli oba, ale ona je ten, kdo půjde pod nůž a riskuje zdraví a muž je z obliga, protože jemu se nic nestane... vždyť právě to, že riskuje alimenty je jediný odraz toho, že by měl být zodpovědný už ve fázi početí, jinak by nebyl nástroj žádný....
    JACOB
    JACOB --- ---
    MORGAIN: Ja urcite netvrdim, ze to pro zenu je nejake leharo. Ale to uz je na ni - bylo to jeji rozhodnuti, muz se proste musel - z definice - jenom prizpusobit. To ale na me vytce vubec nic nemeni.
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    SOTD: No, z tohoto konkrétně plyne v zásadě to, že má být používán kondom po celou dobu soulože, nikoliv jen nasazen před ejakulací.... :-)

    SOTD: No, vždyť nikdo nemá stoprocentní nástroje (krom varianty nesouložit, ale i tam je historicky uváděn jeden příklad neposkvrněného početí :-)). Když souložíš, riskuješ početí, realita. Můžeš udělat co nejvíce opatření na to, aby se to nestalo... pokud se to i tak stane smůla.

    SMOKY: No jasně. Protože to, že lidi chráním před jakoukoliv chybou, kterou mohou udělat nějakým nástrojem shůry (třeba zákonem), vede jen k tomu, že se nenaučí zodpovědnosti sami...
    Mají být poučeni o následcích a pak nést odpovědnost za své činy....
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    SOTD: Postinor není potrat...
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MORGAIN: Ty predpokadas rozum u vetsiny populace :)
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    SMOKY: Ale tužku, zbraně mají všichni srovnatelné, otázka je, jestli jsou ochotni se obtěžovat s jejich použitím - srovnáš si své priority a podle toho se zařídíš.... znám několik chlapů, kteří i přes informaci ode mě, že beru antikoncepci, prohlásili, že stejně chtějí použít i kondom... takže v tom nevidím problém.

    JACOB: A ty jako máš pocit, že když si žena to dítě nechá, tak muž na ni platí a ona si žije jak na bahamách? Vždyť ona ho pořád musí živit (a alimenty to obvykle plně nepokrejí) a zároveň sebe a zároveň se starat těch 20 let... ono je to nejen její tělo těch 9 měsíců těhotenství, ale také její zodpovědnost a její život těch 20 let výchovy.... (a ne jen peníze).

    SMOKY: To je normální výmluva...

    SOTD: Žádná antikoncepce není stoprocentní, pokud vám některá říkala, že HA ano, tak lhala...
    Je na páru, když spolu spí, aby se domluvil, jakou cestou bude bránit početí (pokud nechce) a aby se tak adekvátně choval. To, že má větší slovo v rozhodování o potratu žena, je logické, je to její tělo (a zásah, který může vést k neplodnosti úplné i do budoucna) a její zodpovědnost v péči obvykle (případy, kdy by žena odmítla potrat a pak bylo dítě svěřeno do péče otci, který potrat chtěl, jsem ještě neslyšela). Otec riskuje alimenty a má nástroje, jak zabránit početí třeba tím kondomem. K potratu může ženu maximálně ukecat... Jeho riziko je nižší a jeho možnosti taky...
    ALESH
    ALESH --- ---
    SOTD: to mas odkud?
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    MINERWA: Díky, po nabídce tvých alternativ (jak tvrdíš) z 14:21:11 5.9.2013, to mám o dost barevnější. Jsi jiná, máš svůj specifickej smysl pro humor, což jsem zase vydedukovala v jiným klubu a skutečně mi věř, že bude přínosnější, když se my dvě do žádných diskuzí pouštět nebudem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam