• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHANKETY nyx :: pripominky uzivatelu
    rozbalit záhlaví
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    NICOLE: Souhlasím s tím, že anketa je zadána nejasně, nicméně vzhledem k tomu, že jsem hlasovala dávno před tím, než se vlastně rozjela debata, tak je pro mě tak nějak ex post a hlasování, pokud vím, měnit nelze. Možná proto na mě nepůsobí diskuse až tak konstruktivně a mám sklony ji ukončovat (a taky mi přijde, že je to něco co tu vlastně už nikoho jiného krom nás dvou nezajímá, tak si připadám jako spammer :-)). Tedy klidně diskusi povedu dál, ale moje hlasování se už změnit nemůže...
    Osobně jsem napsala, co jsem si vyložila já. Lodbrog myslím pak někde psal, co myslel on. Vzhledem k tomu, že já jsem už stejně přiznala, že jsem v tom případě odpověděla blbě, tak je asi stejně výsledek ankety kompromitován. Takže asi kldině odpověz jak chceš, vzledem k mé odpovědi už na tom asi tolik nesejde :-).
    Už mě napadlo, udělat novou a definovat to přesněji, ale pak jsem usoudila, že mě vlastně závěry až tak moc nezajímají a že to případně ponechám na někom, koho to zajímá a ponechám mu tím i prostor vydefinovat konkrétně to, co ho zajímá, nikoliv co si já myslím, že by mohlo... :-).
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    MORGAIN: Ale spolehat na to, že si subjektivní pojem vyloží všichni stejně není moc dobrý předpoklad jasné komunikace - tak právě proto ta debata vznikla, aby se to vyjasnilo. ovšem rezultát "ať si pod tím každý představí co chce" imho žádnou další komunikaci neumožňuje. ale jako budiž - na anketu prostě neodpovím, ježto nedokážu rozklíčovat zadání; s tím dokážu žít :))
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    NICOLE: Já si myslím, že jako jsou v jazyce věci jasně definované, tak jsou i věci abstrakntí, které jsou charakteristické právě tím že je každý vnímá trochu jinak. Zatímco je docela jasné, co je to pohlavní styk nebo vaginální penetrace a asi nad tím nepotřebujeme vést upřesňující diskusi, tak jsou termíny, které ponechávají každému prostor do nich vložit to, co tam vnímá. Třeba hezký úsměv, morálka, mravnost, moudrost, .... Co kdo považuje za "hezký" je vlastně individuální a nikdy se na tom nemusíme shodnout a je to v pořádku, ne? Nebo jak bys definovala "hezký úsměv" tak, aby se na tom shodli všichni?
    Stejně tak je pro mě termín intimní sexuální styk termín hodně individuální, protože úroveň intimity je subjektivní.
    Vnímání každého člověka je individuální v mnoha ohledech, jazyk to reflektuje nejen tím, že má pojmy jasně definované, ale i tím, že má ty abstraktní, kde dává prostor každému ať je vnímá tak, jak mu dávají smysl. Oboje má v jazyce i komunikaci svou funkci a to, který termín člověk zvolí určije, co se dozví. Pokud se mě někdo zeptá přesným termínem, bude mít odpověď na to, pokud termínem abstraktním, odpovím tak, jak ho vnímám (obzvláště, pokud absentuje upřesnění).
    A pak nechápu, proč by nemělo být zajímavé komunikovat na úrovni abstraktních konceptů a ne jen přesných výrazů. Jako že mě přijde ta otázka i zajímavější v tom abstraktním pojetí, kdy to člověk poměřuje k vlastním měřítkům intimity, ne podle pravítka, které ale vlastně vůbec nemusí odpovídat jeho subjektivnímu vnímání :-).
    Má-li komunikace reflektovat individualitu jednotlivce, je vhodné tam ponechat prostor pro subjektivně vnímané abstraktní pojmy a ne jen obecně úznávaná vyjádření. Ostatně pokud se člověk chce dobrat k tomu, co každý jednotlivec vnímá pod abstraktním pojmem, tak se může zeptat a mohou si to upřesnit. Ale spolehat na to, že si subjektivní pojem vyloží všichni stejně není moc dobrý předpoklad jasné komunikace ;-).
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    NICOLE: i když jak tak nad tím přemýšlím - taková komunikace sice nemůže sloužit k přenosu informací, ale může plnit funkce sociální nebo rituální, takže beru zpět, nějaký smysl asi má. nicméně to je pro mě dost komplikované.
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    MORGAIN: ale tady přece nejde o nějakou usurpaci nebo souzení. Jazyk je věcí úzu. Abychom pojmy mohli používat k smysluplné komunikaci, tak musí mezi námi existovat shoda pokud jde o jejich obsah. Já vím, co se stalo, eventuelně jaký jsem u toho měla pocit, ale jestli se to pojmenovává intimní sexuální zážitek, nebo chleba s máslem, nebo diferenciální počet, to sama od sebe, na základě nějakého svého pocitu, nevím, na to potřebuju, abychom se shodli na definici těch pojmů. komunikace, kdy každý používá pojmy pro označení něčeho jiného, nemá smysl.
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    HAWLIS: tak taky je to primář oddělení závislostí v Bohnicích a celej život věnoval "magorům". Je snad jasný, že člověk, co chce pracovat s lidma co mají psychický problém k nim musí přistupovat zcela jinak. Pro člověka zvenčí to může působit jako magořina, ale málokdo má takhle dobrý výsledky léčby jako on. Mám pár známých co jeho léčbu absolvovali a většina z nich to brala jako poslední štaci. Byl jediný, kdo jim dokázal pomoci a jsou za něj moc rádi. Nicméně stížnosti na chybějící možnosti adresuj zadavateli ankety - ID BEDRICH_
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    GENERIXX: chybí mi tam možnost - co o něm vím tak mám dojem, že je to magor.
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    NICOLE: Nevím, byl to pro tebe intimní sexuální zážitek?
    Mě ten pojem přijde hodně individuální, takže mi přijde, že je vlastně značka ideál, aby každý počítal to, co za to považuje on sám. Jako že nejsem si jistá, jestli je důležité, co kdo s kým vlastně dělal, ale jaký význam to pro něj mělo a jak moc to považoval za intimní sexuálné zážitek - Otázky jsem tedy pojala takto: zda si pamatuje všechny partnery, se kterými prožil něco, co považuje za intimní sexuální zážitek a kolik jich bylo...celkem nezávisle na tom, které praktiky byly vlastně provozovány....

    Neusurpuji si právo být soudcem, co je to intimní sexuální zážitek. Jen za sebe říkám, že pro mě to není jen pohlavní styk a pokud se autor ankety ptal jen na ten, tak jsem otázku pochopila jinak a byla v mých očích špatně položená. A tak jak já nechci lidem cpát, co pro ně má být intimní sexuální zážitek, ocením, když to oni nebudou cpat mě a říkat mi, že pokud nedošlo k vaginální penetraci, tak to neni intimní sexuální zážitek, protože orální nebo anální se nepočítá ;-).
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    MORGAIN: tak teď nevím. když jsem se třeba někde na zábavě líbala s cizím klukem, on mi strčil ruku do kalhotek, já jsem ji tam chvíli nechala, pak jsem mu ji vytáhla a poslala jsem ho do háje, počítá se to nebo ne? Ne že by se to stávala moc často, ale stejně bych si za ty leta nevzpomněla ani kolik takových situací bylo, natož s kým.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SHEALA: šťastná veverka neubližuje okolí...což si teda přeje i ožralá doga, proto má motivaci stát se veverkou
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    LOPIK: to máš jako rozdíl mezi ptačí chřipkou a španělskou chřipkou.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SHEALA: Lepší šťastná veverka, než ožralá doga..
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Mám obavy že nahradí těm lidem jednu závislost jinou, a že lidem bere duši/identitu/jakkoliv si to nazvete, ale to co máte abyste nědělali ze sebe šaska jako štastná veverka. To je prosím názor, nikoliv dogma.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: Jasně že nejsem první. Slovo a čin je rozdíl.
    Kdo byl první - proud elektrický? Nezdvořák jeden, nepozná dámu...

    K_A_R_K_U_L_K_A: Normální lidi ho nemusej. Taky tu není pro ně (jak jsem už psal). Je jak z jinýho světa, takže nic co by odporovalo logice.
    Svarúp(a) Múr(a)ti, to je jeho jogínské jméno.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    LODBROG: ju? to mě zajímá. někteří hlasovali, že ho nemusí. a mě právě zajímá proč. jestli je kritizován, tak za co to je. to teda není jen otázka na tebe
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak jeho kniha o relaxaci a stresu je extrémně praktická, srozumitelná a volně stažitelná. http://drnespor.eu/rkniha4.doc
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    LODBROG: do žen se nekope, ale jsem na agresi zvyklá, nejsi dneska první
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    ZUZKAOU: Souhlas; to co dělá možná vypadá (pro normální smrtelníky) legračně, ale on to nedělá pro normální lidi,
    nýbrž pro ty jejichž volbou je buď si z alkoholu/drog/porna na netu udělat démona a totání tabu, nebo se utopit v závislosti. Nic mezi tím.

    K_A_R_K_U_L_K_A: Asi Tě dneska už fakt prokopnu.

    (V osmi letech jsem na táboře byl, jenže hlavní zážitek byl šest žihadel při sbírání dříví - ta větev byla vosí hnízdo.
    Jedno z žihadel bylo do očního víčka, takže jsem další 3 dny byl poloviční číňan.
    Dík žes mi to připomněla :((((
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENERIXX: jen pro forma - jeho práce je primář závislostí pro chlapy v Bohnicích a i přes to, že mu tam chodí ti méně motivovaní a soudem nařízení (narozdíl třeba od Apolináře), tak jeho tým má velmi slušné výsledky, co se recidivy týče. Plus mohutně publikuje a popularizuje.

    "Humorná" videa jsou fakt jen zlomek jeho volnočasové činosti, nikoliv pracovní náplň.
    GREGI
    GREGI --- ---

    Uz jste nekdy delali nejaky video na zpusob ice bucket challenge, harlem shake atp?

    118 hlasy od 118 respondentů

      K_A_R_K_U_L_K_A
      K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
      LODBROG: já myslím, že takových šťouralů jako ty, je naprostý minimum, takže to nedeformuje vůbec nic :DD ale ráda si poslechnu další historky, jak jsi byl v osmi letech na táboře :D
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam