• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHANKETY nyx :: pripominky uzivatelu
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: a taky deti chteji, aby byl na svete mir, vsichni k sobe byli uprimni, nikdo nelhal a laska kvetla na kazdym rohu a nikde nebyl hlad.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    VEX: děti si myslívaj, že svět není ok a život nedává smysl, když nejsou všichni šťastní
    VEX
    VEX --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: Ptáš se kvůli naprosto racionální poznámce, že lidi lidem nemůžou schopně vládnout?
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    GREGI: kolik ti je? 12?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: to by ho přešlo hned po tom, co by udělal high score ve flappy bird.
    GREGI
    GREGI --- ---
    ZUZKAOU: no tak ale to je utopie... lidi sou furt stejny a jeste dlouho budou... zvirata:) dokud nas nenahradej androidi tak tu bude furt stejnej bordel jako tu byl kdykoliv predtim... vzdycky se najde to male procento ktere to bude kurvit tem "hodnejm"
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GREGI: myslím že by byl vcelku dost nešťastnej z toho, že ten étos pokroku, rozvoje, objevování a všechno bude krásné a zářivé je čím dál tím víc v háji, čím pokročilejší technologie máme.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GREGI: a letectví především!
    GREGI
    GREGI --- ---
    87HIGHFLYER: asi jo no... kazdopadne by byl urcite zklamanej z cestovani do vesmiru ale na druhou stranu by urcite pochopil ze se dnes stale vic vyplati tam poslat robota/sondu/rover nez cloveka... a ty cesty do vesmiru by myslim krasne premohlo nadseni z elektroniky, internetu 3D tisku, zdravotnictvi...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GREGI: záleží na tom, jak dlouho by tu byl.
    GREGI
    GREGI --- ---

    Myslite ze by Jules Verne byl zklamanej z dnesni technologicko/elektronicke urovne vyvoje?

    105 hlasy od 105 respondentů

      VYHULENY_UFO
      VYHULENY_UFO --- ---
      tyvle to sou kecy :0)

      MORGAIN: nejak to prilis resis na to, ze prej se staci jen zeptat, jestli si nechces zapichat.... :))))
      ale chapu, ze divky v patnacti letech maji zvlastni predstavy o zivote :)
      K_A_R_K_U_L_K_A
      K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
      některým lidem asi uniká smysl tý ankety...
      87HIGHFLYER
      87HIGHFLYER --- ---
      dobrej klub grafomanů...
      MORGAIN
      MORGAIN --- ---
      NICOLE: Souhlasím s tím, že anketa je zadána nejasně, nicméně vzhledem k tomu, že jsem hlasovala dávno před tím, než se vlastně rozjela debata, tak je pro mě tak nějak ex post a hlasování, pokud vím, měnit nelze. Možná proto na mě nepůsobí diskuse až tak konstruktivně a mám sklony ji ukončovat (a taky mi přijde, že je to něco co tu vlastně už nikoho jiného krom nás dvou nezajímá, tak si připadám jako spammer :-)). Tedy klidně diskusi povedu dál, ale moje hlasování se už změnit nemůže...
      Osobně jsem napsala, co jsem si vyložila já. Lodbrog myslím pak někde psal, co myslel on. Vzhledem k tomu, že já jsem už stejně přiznala, že jsem v tom případě odpověděla blbě, tak je asi stejně výsledek ankety kompromitován. Takže asi kldině odpověz jak chceš, vzledem k mé odpovědi už na tom asi tolik nesejde :-).
      Už mě napadlo, udělat novou a definovat to přesněji, ale pak jsem usoudila, že mě vlastně závěry až tak moc nezajímají a že to případně ponechám na někom, koho to zajímá a ponechám mu tím i prostor vydefinovat konkrétně to, co ho zajímá, nikoliv co si já myslím, že by mohlo... :-).
      GRANTORINO
      GRANTORINO --- ---
      (stejne je davno zjisteny, ze v tom kazdej keca i anonymne...)
      viz... https://www.youtube.com/watch?v=Nzm5piisiKw
      GRANTORINO
      GRANTORINO --- ---
      MORGAIN: LODBROG chtel jen zjistit, kdo jak si pamatuje/nepamatuje a pocty s kym si zasukal a ty tu rozjizdis hlubokomyslnou debatu kolem toho jestli se to, ze si ho nekomu vykourila nezavazne taky pocita, no tak jo, klidne si to pocitej. at si tam kazdej dosadi co chce.
      NICOLE
      NICOLE --- ---
      MORGAIN: Ale spolehat na to, že si subjektivní pojem vyloží všichni stejně není moc dobrý předpoklad jasné komunikace - tak právě proto ta debata vznikla, aby se to vyjasnilo. ovšem rezultát "ať si pod tím každý představí co chce" imho žádnou další komunikaci neumožňuje. ale jako budiž - na anketu prostě neodpovím, ježto nedokážu rozklíčovat zadání; s tím dokážu žít :))
      MORGAIN
      MORGAIN --- ---
      NICOLE: Já si myslím, že jako jsou v jazyce věci jasně definované, tak jsou i věci abstrakntí, které jsou charakteristické právě tím že je každý vnímá trochu jinak. Zatímco je docela jasné, co je to pohlavní styk nebo vaginální penetrace a asi nad tím nepotřebujeme vést upřesňující diskusi, tak jsou termíny, které ponechávají každému prostor do nich vložit to, co tam vnímá. Třeba hezký úsměv, morálka, mravnost, moudrost, .... Co kdo považuje za "hezký" je vlastně individuální a nikdy se na tom nemusíme shodnout a je to v pořádku, ne? Nebo jak bys definovala "hezký úsměv" tak, aby se na tom shodli všichni?
      Stejně tak je pro mě termín intimní sexuální styk termín hodně individuální, protože úroveň intimity je subjektivní.
      Vnímání každého člověka je individuální v mnoha ohledech, jazyk to reflektuje nejen tím, že má pojmy jasně definované, ale i tím, že má ty abstraktní, kde dává prostor každému ať je vnímá tak, jak mu dávají smysl. Oboje má v jazyce i komunikaci svou funkci a to, který termín člověk zvolí určije, co se dozví. Pokud se mě někdo zeptá přesným termínem, bude mít odpověď na to, pokud termínem abstraktním, odpovím tak, jak ho vnímám (obzvláště, pokud absentuje upřesnění).
      A pak nechápu, proč by nemělo být zajímavé komunikovat na úrovni abstraktních konceptů a ne jen přesných výrazů. Jako že mě přijde ta otázka i zajímavější v tom abstraktním pojetí, kdy to člověk poměřuje k vlastním měřítkům intimity, ne podle pravítka, které ale vlastně vůbec nemusí odpovídat jeho subjektivnímu vnímání :-).
      Má-li komunikace reflektovat individualitu jednotlivce, je vhodné tam ponechat prostor pro subjektivně vnímané abstraktní pojmy a ne jen obecně úznávaná vyjádření. Ostatně pokud se člověk chce dobrat k tomu, co každý jednotlivec vnímá pod abstraktním pojmem, tak se může zeptat a mohou si to upřesnit. Ale spolehat na to, že si subjektivní pojem vyloží všichni stejně není moc dobrý předpoklad jasné komunikace ;-).
      NICOLE
      NICOLE --- ---
      NICOLE: i když jak tak nad tím přemýšlím - taková komunikace sice nemůže sloužit k přenosu informací, ale může plnit funkce sociální nebo rituální, takže beru zpět, nějaký smysl asi má. nicméně to je pro mě dost komplikované.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam