FRONEMA: To ovšem bude asi hodně marginální a nemyslím, že se toho současná zhysterizovaná problematika týká.
FIONOR: Jasně, já to beru čistě podle toho, jestli tělo člověka produkuje spermie, nebo vajíčka, od čehož se pak odvíjí další přirozenej postup přírody, nic víc. Předpokládám, že na tohle bejt doktor nemusím. Pokud to někdo cítí odlišně od defaultního nastavení, ať se přešije, to je samozřejmě jeho/jějí věc.
Jinak co se týče genderů, mají všichni mou podporu, ať je to pro mě za mě transmimozemšťan ze Saturnu, pokud teda nebude nějak zvýhodňován a nebudu se kvůli němu/ní/tomu atd. muset na týdenní bázi učit desítky novejch zájmen, případně třeba provozovatelé různejch podniků nebudou muset přistavovat desítky novejch záchodů s rozdílnýma nápisama na dveřích, že jo. :)
Ale jelikož jako u všeho ostatního, co společnost rozděluje (resp. čím se rozdělit nechává), i u tohohle je kolem spousta hysterickýho škatulkování, černobílosti a neporozumění, je mi jasný, že i takhle liberální postoj, za jakej považuju ten svůj, musí někoho na libovolný straně nadzvednout, takže budu minimálně buď za ignoranta, nebo zase příliš liberálního apod. Je třeba striktně podporovat novou věc, kterou propaguje mainstream, ať už to je cokoli. :)