• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHANKETY nyx :: pripominky uzivatelu
    rozbalit záhlaví
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    NELLAS:
    ALEXIS:
    Prectete si nejdriv poradne, co pisu, pac vase reakce tomu neodpovidaj. Aktualne firemni kulturu studuju v komplexnejsim rozsahu, tudiz si nic nevytahuju z paty. High 5.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    SKYRAY: To, jestli je nekde formální prostředí přece nedělá z lidí roboty bez vlastní agendy.
    Známý dělá ve staré zavedené velké firmě, kde je velmi formální prostředí, hodně se dbá na hierarchii a "úctu k šedinám", ale pomluvy jedou furt, za zavřenými dveřmi, na cigáru, u kafe. Včetně dohadů jak se konkrétní lidi dostali na svou pozici. Zaměstnanci jsou staré konzervy, které z každé změny dělají tragédii.
    V neformálním prostředí prostě můžu u kávovaru potkat ředitele a normálně se ho na věci zeptat, bez toho, abych řešila nějaké dohady. U změn si zafrfňáme, více méně formálně, a karavana jede dál.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SKYRAY: Podle mě na to formálnost vi neformálnost nemají vliv. Třeba naše firma je hodně neformální a změny se dějí v jednom kuse. A plno lidí je tam dlouhé roky.
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    NELLAS: Ja netvrdim, ze formalnost zabrani pomluvam. Tvrdim, ze neformalni prostredi ma k tomu podstatne lepsi podhoubi. Co se otevrenosti tyce, mela jsem na mysli firemni zmeny. V neformalnim prostredi budou lidi vic pindat a nebude se jim chtit z jejich komfortni zony.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SKYRAY: Můžeš to nějak rozvést? Jak formálnost zabrání pomluvám a zvyšuje otevřenost?
    HOWKING
    HOWKING --- ---

Co si myslíte o lidech, co otravuji s vánocemi už v půlce listopadu?

27 hlasy od 27 respondentů

HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---

Kolik vánočních dárků v průměru nakoupíte?

51 hlasy od 51 respondentů

HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    HEJSEK23: Nekoupím. Nic proti lidem, kteří Vánoc slaví, ale jsem vlk samotář, starý kokot a nemám vlastně komu něco shánět. Možná si v bezčasí po Slunovratu, kdy spousta lidí odjede z léčebny za rodinami, vyrobím v keramické dílně květináč a ve skleníku v rámci pracovek vypěstuju květinu, ale to nebude s vánočními dárky nijak souviset.
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    HUGH_BOYLAN: ani sobě nic nekoupíš?
    nj. nulu jsem mezi možnosti zapomněl napsat
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---

Pro kolik lidí sháníte vánoční dárky?

49 hlasy od 49 respondentů

TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    SKYRAY: Ja to tak nejak chapu, jen jsem na to nebyl zvyklej a to, kde ted delam, je hodne specificky prostredi.
    Jen me bavi, jak pak v tomhle formalnim prostredi vznikaji vtipny situace, kdy by nekdo rad pouzil nevhodny/sprosty vyrazy, je na nem videt, jak to v nem cuka...cuka...a nakonec mu to stejne ujede. Dneska jsem treba mel meeting se sefem ob tri levely vys a obcas mu ujelo, ze to je "strasnej pruser", chtel se za to omluvit a pak mu doslo, ze nam je obema lehce pres 35 a jsme precejen lidi.
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    TOMMY69: Ja myslim, ze to je v ramci etiky kazde firmy. Nektere jsou formalni, nektere neformalni. Obe varianty maji sve vyhody a nevyhody. Ja osobne bych asi preferovala tu formalni. Byt mozna komunikace a motivace muze byt horsi, nevznikaji zadne pomluvy, nesiri se nepresne informace, zamestnanci jsou vic otevreni zmenam a neuprednostnuji vlastni zajmy, jako tomu muze byt v ramci neformalni firmy.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    BURAK: jestli by měl existovat, to je na mě moc filosofická otázka, vím, že existují
    BURAK
    BURAK --- ---
    MINERWA: to netusim, mel by?
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    BURAK: takže chceš říct, že "chronickej mínusovač" neexistuje?
    BURAK
    BURAK --- ---
    MINERWA: tady si ale nepiseme o premiovce obecne, ale o funkci "viditelné negativní hlasy" , ktera je v premiovce dostupna
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    BURAK: blbost, já mám prémiovku kvůli obrázkům,.. imho nejvíc to vadí lidem, kteří píšou, komu to nejvíce vadí,... ehm ehm ehm....
    GRANTORINO: různě to má asi každej, ale většina umí říct, čeho je víc
    BURAK
    BURAK --- ---
    TOMMY69: Takhle to nefunguje, tuhle funkci si imho aktivuji lidi predevsim proto, aby omezili minuskovani svych prispevku. Pokud jsi dalsi pacient s uzkostmi z toho, ze mas minus, tak si premiovku kup, ale pokud chces vedet, kdo ti da minus, tak budes mozna zklamany, tahle funkce totiz od minuskovani dost odrazuje ;)
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    Skoda, ze nemam premiovku. Uz o ni vazne uvazuju.
    Fakt by me totiz zajimalo, kdo je tady ten nemocnej chronickej minusovac.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam