• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MONSIEURLOUPLED (Light-emitting diode) - rady, tipy, řešení a humorné příhody s pájkou
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    VSEJED: ajo, ten link jsem prehlid, to docela cumim, vetsinou se sice udava minimalni zivotnost a zaruka je doba nebo ta minimalni zivotnost, podle toho co nastane driv, ale asi na ne maji takove marze ze si muzou dovolit je behem tech 6 let vymenovat bez ohledu co uz maji nasviceno, rekneme ze minimalni zivotnost bude polovina a pak dostanes jednu zdarma
    VSEJED
    VSEJED --- ---
    JVCNC: je to tam napsany :) 50 000hodin... (+zaruka 5let)

    ARAGONIT: myslim ze to jsou uplne zbytecny obavy...mam podobnou (8,2W/645lm - uz se nedela) taky v kopuli, ale v predsini kde se nesviti tolik) uz asi 1,5roku a ok :) jinou (9W/750lm) mam v kopuli asi mesic a taky ok... a to ji jeste pritapim obyc. usporkou :) tuhle 13W jsem chtel dat do kopule, ale nevesla se tam, tak je v papirovem lustru (cca mesic)
    ARAGONIT
    ARAGONIT --- ---
    no, právě, z životnosti mám nejvetší obavy.
    Když tuhle žárovku nez jakéhokoli chladiče hodíš do uzavřené kupole, tak to nemůže dobře dopadnout...
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    VSEJED: kolik maji psanou zivotnost?
    VSEJED
    VSEJED --- ---
    ARAGONIT: zahřívání není problém... a i kdyby byl - je tu ta pětiletá záruka... (zatím jsem nic nereklamoval - ty žárovky co odešly, byly tak levný, že čekám až toho bude víc...)

    subjektivně bych barvu popsal jako "bílá s jemným nádechem do žluta"... (maj i verzi 6000-6500K, ale své volby nelituju)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    ARAGONIT: klasická žárovka má teplotu chromatičnosti něco kolem 2400-2700 K. denní bílý světlo se pohybuje kolem 5200-5700 K, když ej zataženo, roset barevná teplota směrem do modra až kamsi k 6500-8000 K.

    tedy - žlutý/modrý to bude podle toho, proti jakýmu referenčnímu zdroji "bílýho" světla to budeš porovnávat. proti dennímu světlu to bude žlutý, proti klasický žárovce pravděpodobně lehce do modra.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    ARAGONIT: Denní světlo má něco okolo 5700K, takže to je žluté světlo... Mám doma v lustru dvě zářivky 3600K a nějakých 5200K a v téhle kombinaci ideální...Samotné žluté stojí za prd a nesvítí a moc bílé zase oslňují a působí divně...
    ARAGONIT
    ARAGONIT --- ---
    VSEJED:
    to vypadá dobře!
    Jen teda mám trochu obavu z toho jak se to uchladí?
    A ta teplota světla je Barevná teplota: 2700-3500 K, to se mi zdá jako celkem velký rozptyl, jde to spíš do žluta, nebo do bíla?
    VSEJED
    VSEJED --- ---
    ARAGONIT: mám tohle: http://www.i4wifi.cz/usporna-zarovka-led-84x-high-smd-e27-ovalna-tepla-bila-13-w-230-v-_d2425.html a spokojenost... jen bacha na rozmery - je to celkem velky...
    ARAGONIT
    ARAGONIT --- ---
    nevíte kde by se dala sehnat +- 100w žárovky náhrada v led provedení, ale protože to přijde do kopule ke stropu, potřeboval bych něco co vyzařuje do vetšího úhlu..?Myslel jsem něco ne lplně bílého a ne úplně drahého-do 450kč?
    EXX
    EXX --- ---
    SIRADEE: nejlevneji v chine, nejkvalitneji v USA nebo v nemecku
    SIRADEE
    SIRADEE --- ---
    Ahoj. Mám dotaz který se asi svým obsahem hodí nejlépe sem. Kde ve světě nejlépe nakoupit led dio. a z nich vyrobené osvětlení ???
    Víte někdo ????
    EXX
    EXX --- ---
    NECROMAN: napajej si to doma predem a dej tam wago svorky .. to vzdycky jen zacvaknes .. doporucuju RGB pasek, si muzes pak nastavit barvu vpodstate libovolnou.. podobne to mam reseny ja a normalne to funguje, taky zrcadlo ..
    VISOPIMUS
    VISOPIMUS --- ---
    NECROMAN: now, you're thinking with portals :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    SASOS: to vypada dobre, dik... porad ale nevim, kterby pas je tak idealni. Kdyz to ale shrnu, potreboval bych docilit podobneho efektu - jak to udelat co nejlevneji a bez nutnosti pajky :)
    SASOS
    SASOS --- ---
    NECROMAN: projed gme.cz, ges.cz , pselectronic.cz
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    dotaz, poterbuji sehnat LED pasy, kazdeho tak par metru, modry a oranzovy, idealne aby je nebylo treba pajet, jen pospojovat a zapnout. Nemate nejake tipy kde a jake? Dik.
    VISOPIMUS
    VISOPIMUS --- ---
    Tak nakonec jsem koupil nakej zdroj, a pasek sviti pekne, tepla bila, vypada, ze i sviti konzistentne. jeste musim vyfotit :)
    KILLER_BEE
    KILLER_BEE --- ---
    VISOPIMUS: Zkus tron.cz
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    Snad to neni uplne OT kdyz je celej obalenej v ledkach

    Glowing Man HD
    http://vimeo.com/36979569
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam