• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    4479Inspirace zenovými nočníky

SPIKNUTI

Dajte mieru sancu.
    Mne dajte psa.

Do debaty uz davno neprispel stary dobry VINKI, o kterem si (my idioti) myslime, ze je uplny debil. On to popira a trva na skutecnosti, ze je dokonce uplnym imbecilem. At uz je pravda na jeho strane nebo na nasi, je to proste kreten jako noha. Jeho neucast v tomto klubu vsechny jeho obdivovatele mrzi a casto se ptaji, co se s nasim starousem stalo. Ale to je prece jedno, pratele! Na VINKIm nam zalezet nemusi, stejne jako na nikom stejne hruzostrasne postizenem, jako je on!
    rozbalit záhlaví
    VANEK
    VANEK --- ---
    DIRK: Počkaj, a čo ti tie Ikarie nevrátila?

Dobro, požádám o nascanovanie priateľa, ktorého obvykle takými vecmi obťažujem (a meno zakryjem, ale aj tak sa tým pak problém odhalenia zredukuje na NP-ŭplný alebo ako vy otborníci hovoríte prehledaniu všetkých možnostý, takže snad môžem prezradiť: nakoľko si pamätám, bolo to čüslo štyri, ak voľakto má svŏj vlastný arxív...)
    DIRK
    DIRK --- ---
    SKORZENY: To bys musel poprosit VANKa, protoze ja ten text pochopitelne uz davno nemam. To vis, kdyz dopis posles, tak ti nezustane, to neni jako na nyxu. Ale stejne, myslim, ze by to chtelo scan originalu, ne jen suchy prepis, ktery Ikarie tehdy publikovala. Barevny scan, pochopitelne.

GUMBA: No ne tu skutecnou, pochopitelne.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    ... a jednak by pak bylo možno snadno odhalit moji mimořádně utajenou identitu. .. kterou z nich mas na mysli?
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    DIRK: Daj to sem, veď vieš, že si tu o tebe nikto nemyslí nič dobré. Takže o svoju povesť sa neboj.
    FOX
    FOX --- ---
    A té si velmi považuji. Nezbývá než trpělivě obtěžovat trafikantky s dotazy na projíždění každého nového čísla Ikárie. Z nich pak obzvláště vybírat ta starší a hledat "Zamyšlená pozastavení se nad sebemrskačskými dopisy záštiplných sebekritiků"... :)
    DIRK
    DIRK --- ---
    Ne, v žádném případě.

Jednak jsem byl tehdy mlád a nezral (no to je ale zhovadilost, viďte) a jednak by pak bylo možno snadno odhalit moji mimořádně utajenou identitu.
    YAMAOTOKO
    YAMAOTOKO --- ---
    kristova noha sem s tym!
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    VANEK&DIRK ... nechcete ho sem prepsat?
    DIRK
    DIRK --- ---
    VANEK: To je jeste houby. Kdyz jsem zacal chodit se svou zenou (pred asi deseti lety), pujcil jsem ji nejake cteni. Mezi jinym tez nejake stare Ikarie. Po nekolika dnech jsme spolu nekam vyrazili a ona se chovala nejak divne. A pak se tak opatrne ptala (asi jako lekar mentalne deteriorovaneho), zda jsem uplne v poradku a zda jsem nekdy nemival nejake problemy.

Jsem si naprosto jist, ze slo o stejny dopis :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    Sem to asi nepatří nejméně:
    Včera jsem cosi hledal v nějaké Ikarii z roku 1991 a přitom se mi otevřela na čtenářském dopise, na který jsem při hledáních (a zamlada i soustavném znovupročítání) za ta léta už mnohokrát narazil, vždycky si říkaje "sakra, to je ale šílenost, oč se proboha ten autor snažil?"
    Tentokrát poprvé jsem si uvědomil sakra, to je DIRK!!!

Nu, urazil jsi dlouhou cestu.
    YAMAOTOKO
    YAMAOTOKO --- ---
    ryzou do nich bit az im budu byti hnit!
    YAMAOTOKO
    YAMAOTOKO --- ---
    DIRK: hej...malo ma to hned napadnut, este som naozaj nevidel intrigana v oranzovom...
    DIRK
    DIRK --- ---
    YAMAOTOKO: Intrikáni nenosí oranžové vázanky, hlupče.
    YAMAOTOKO
    YAMAOTOKO --- ---
    dufam ze ta viazanka bola oranzova!
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    tesat do plemene!
    DIRK
    DIRK --- ---

"To, že se chovám jako záštiplný intrikán, není projevem mé vysoké inteligence, ale toho, že mi někdo přilepil vázanku k chladiči mercedesu."

FOX
    FOX --- ---
    Omlouvám se - podávat bez brusinek. S mrkví . Samozřejmě. To, že nebydím ve své hlavě, na tom, doufám, nic nemění. Můžu přidat básničku: "3582aaaaaaahhh". Líbí? Měli bychom si vážně promluvit o tvých problémech. Jsi zavřený v akváriu plném rozsypaných slov, písmen a psů a zajímalo by mě, co děláš, když tě vypnu?
    SAMELAME
    SAMELAME --- ---
    I ty i ty i ty... sa nám tu nejak maže, agent jeden vychytralý... alebo Ťa Rada starších opantala vidinou psa, aby si napísal niečo dlhšie? Viac vagy?
    FOX
    FOX --- ---
    No dovol. Čemu rozumím? Dvojitou negací převedu na nerozumím ničemu. "Nic" se lépe definuje. "Nic" se totiž nedá definovat. Kdyby to šlo, bylo by nic něco. A tím nic není. Něco je například pes. Kladu si otázku: má smysl definice psa? Samozřejmě. Pes na mrkvi, definovat do měkka. Podávat s brusinkami.
    SAMELAME
    SAMELAME --- ---
    A sakra... pozor na neho, on tomu asi rozumie, ved ma na ikonke starovekeho psa! To bude nejaky fenasmeker.
    FOX
    FOX --- ---
    Nic nenechávám náhodě: neberu se na lehkou váhu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam