• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    LILY
    LILY --- ---
    GIDDY: zkonzultuj s PA, ta ti poradí nejlíp.
    Jsi z Prahy? Můžeš třeba zkusit zajít k id Smague na čínskou medicínu. Mohla by pomoci. Nebo mám kontakt na výborného hoemopata.. :)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    holky, mam konec 28tt a zacaly mi otykat kotniky, v prvnim tehu sem to nemela vubec, ted jo, tak se bojim aby to nebyla kontraindikace k porodu doma, nebo je to blbost? jake mate zkusenosti? diky, chci uklidnit..ale jako nicemu se nedivim, ja nemuzu mit nic v klidu, s prvnim deckem poloha KP, nakonec se Emilka teda ocotocila a ja mohla rodit doma, ale par tydnu bylo nic moc..
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ZEGA: tak musim neco zplodit, dik za nakopnuti, uz sem resila co delat...
    rikala Zuzana Štromerová, kam ted chodim, ze po vydani tech provadecich predpisu se mozna taky pristoupi k tomu, coz je asi jedna z moznosti, kterou PA projednavaji, ze se PA pretransformuji na duly, ktere jakoze jen davaji psychickou podporu a jakoze neasistuji jako zdravotnici, ale ze v realu samo budou asistovat normalne jako PA, jen to bude nak nelegal neofiko, ze nenapisou papiry a tak, ale to by se pak dalo snad udelat pres tu asistentku oslovenou pres nemocnici..kdovi
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Porod doma - jak můžete pomoci

Drahé ženy, blížící se termín 1.4. 2012, kdy má začít platit zákon o zdravotních službách (a prováděcí vyhlášky o věcném a technickém vybavení - zatím není jasné jejich znění) vyvolávají nejistotu jak mezi porodními asistentkami, tak mezi rodiči. I porodní asistentky, které dosud u domácích porodů asistovaly, budou pod hrozbou pokuty 1 milion korun svoje služby v domácím prostředí velice zvažovat.

SLEPIČÁRNA
    http://slepicarna.cz/?cat=clanky&aid=35
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    BERENIKEE: jes! pěkný článek...

"Děje-li se nějaké bezpráví a jsou-li pošlapávány naše svobody, nehleď na společenské normy a jdi za hlasem pravdy směrem k jejich nápravě. Možná tě odsoudí, možná nic nezměníš, ale tahle tvá motivace je čistý proud života."
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    popravdě jsem při zjištění, že chce žena rodit doma, také fabuloval s myšlenkou, že klidně zaplatim sanitku, která tam bude stát, kdyby něco...nakonec po rozhovorech s asistentkou jsem nabyl 100% ní důvěru ve svou drahou polovičku i asistentku(Ivana K.) a nic takovýho sem netropil...teď před druhým porodem už se ničeho nebojim a moc se na ten zážitek těším :)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ZEGA: aha, tak to je haluz, musím se přiznat, že jsem taky argumentovala občas tím, že teda ty sanitky stojí před barákem.. hmm
    jedna paní primářka mi vysvětlovala, že v sanitce není a nemůže být dostatečné vybavení, ani krev pro případ nouze..
    no moc jsem jí nevěřila:))
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    1000 věcí, co mě serou » Blog Archive » #300 DOMÁCÍ PORODY A KAUZA IVANY KÖNIGSMARKOVÉ
    http://www.1000vecicomeserou.cz/300-domaci-porody-a-kauza-ivany-konigsmarkove/
    GAF
    GAF --- ---
    LILY: o.0 to mě mrzí. Přitom ty jsi taková správná matka.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    holandsko a sanity před barákem :))

Jana Mihovičová » Ředitel porodnice v Podolí vytáhnul holandskou sanitku
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jana-mihovicova.php?itemid=15538
    LILY
    LILY --- ---
    RACHEL: ta dřívější možnost sexu taky pobavila. Zřejmě si autor myslí, že k sexu je potřeba pouze pohlaví. Že to s rozřízlým břichem (kdy člověk musí dávat několik týdnů bacha na každý pohyb) asi nebude úplně ono, ho zřejmě nenapadlo.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    LILY: souhlasím. a třeba že několik týdnů až měsíců bude spousta pohybů a cviků zapovězena.
    LILY
    LILY --- ---
    RACHEL: tak "výhody" císaře mě rozesmály. Např.: "žena si může po porodu sednout..." Samozřejmě zapomněli dodat, že prvních několik dnů samotný proces zvednutí se do sedu obnáší několika minutové bolestné úsilí.

ILLUZE: souhlas. Já jsem si po neplánovaném císaři hledala vztah k dítěti mnoho měsíců. Přiznám se, že vlastně během celého pobytu v porodnici mi bylo tak nějak fuk, jeslti nějaké dítě vůbec mám. A syn má taky raději tatínka a jeho náruč. Myslím, že do jisté míry i proto, že já jsem s ním v nejdůležitější chvíli (během narození a nějakou dobu poté) vůbec nebyla.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GAISAKA: jistě to jako člověk, který nemá děti a ani netuší, jaké to je porodit dítě, víš nejlépe ;-)

mám "pouze" dvě děti - druhé bylo porozeno díky dobrému zázemí v porodnici a především výbornému přístupu lékařského personálu za podstatně menšího stresu než první - malé je teprve měsíc a už teď vidím ten sakra rozdíl, jak ta "malichernost" ovlivnila můj vztah ke každému dítěti

stejně tak mám kolem sebe kamarádky, pro něž měly negativní prožitky z porodu, především pak přístup personálu a jejich chyby v postupech nejen dopad ke vztahu k dítěti, ale také v jejich ostatním osobním životě - vztahu k partnerovi a především vztahu k sobě samé
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    GAISAKA: řeknu to upřímně - kurevsky se mýlíš :)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    RAPAL: jsem čekala, kdy se tu objevíš, bratránku ;)
    LILY
    LILY --- ---
    RAPAL: sákryš, máš pravdu, to jsem si neuvědomila. :))
    YEETKA: dyť jo. Taky jsem si nedokázala představit, že bych rodila doma, ale jak je člověk těhotnej a bezprostředně se ho to týká, začne se na to vskutku koukat jinak.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LILY: no počkej, trocha vzrušení jednou za čas, což? :))
    mě teda navíc přijde, že některý argumenty dávají smysl, alespoň do té doby, než začneš opravdu tohle téma studovat a dokud se netýká tebe samé..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam