SEVERINE: Můžu. Ale článek/ky se netýkal porodů a upřímně nevím, nakolik je to záležitost jak velké části redakce a nakolik věc jednoho blbce.
Znám dva ze tří lidí, o kterých byl článek z takové té série de facto o životním stylu, kde jsou vždycky tři příběhy a něco na nich ukazují. Šlo o mladé na venkově (na obálce stylizované trochu jako mladé intelektuály na venkově). Výsledek článku byl, že reálné příběhy použili jako kulisy něčeno úplně jiného.
Z našeho kamaráda Honzíka udělali zmoudřelého bouřliváka, co si pořídil statek a získává respekt na vesnici, z jiného kamaráda, co buduje kozí farmu, udělali taktéž děsně úspěšně alternativního, ačkoliv v té době jednak ani nezačal a byl ve stadiu kolaudace, navíc farmář-zemědělec je jeho žena a ne on. Jeho ženu Jindru tam zmínili pouze v podnadpise "Mám kozla Jindru", což ho totálně nasralo. Plus další faktické chyby. Z Vlaďky od Honzíka se stala paní Vladěna, která vaří marmelády - v životě snad neudělala ani jednu - a drobný fakt, že "Honzův" statek je její, tam nezazněl, hlavně že je ten chlap takový borec, že to zvládl pořídit (on dobrý je, ale na tomhle to stavět..). Plus zrovna jsou to typy chlapů, které právě téhle stránky, tj. toho, že jejich styl života do obrovské míry stojí na jejich ženách, oceňují a vidí to. A mohl to být i daleko zajímavější článek, kdyby autor vnímal realitu a z ní poskládal příběh a ne naopak (tj. mám příběh a chci aby to vyznělo takhle a hledám oběti, jejichž příběh zmanipujuju, aby to vypadalo, že to tak funguje).
Dalším příkladem pro mě byl článek o lesní školce Šárynce, o které si nemyslím vůbec nic špatného, ale uráží mě, když se udělá článek o tři třídy idyličtější než je skutečnost. Tož tak.