• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    Obnáší, podle vás, porod doma nějaká zvýšená rizika pro život a zdraví matky a/nebo novorozence, než porod v porodnici?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TAYLES: ok, doraz sem, až budeš čekat a porodit dítě...

přeji ti, aby vše v porodnici proběhlo bez komplikací

a to myslím upřímně
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    TAYLES:
    CORNELA:
    dámy už jen z vašeho slovníku a útoků jest patrno, že asi všechno víte nejlíp, takovým lidem je radno říct, že mají pravdu, samozřejmě, všichni, kteří na celé věci vidí mouchy jsou hloupí a nevšímaví..
    musím říct, že se královsky bavím, díky
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    ale poskozeni psychicke matky i ditete ( nerikam ze je to pravidlo) je vporadku? Preci těhotná rodící žena není případ?Nebo snad ano?To je těhotenství a následně porod nemoc či co?To je být novorozený člověk nemoc? Jasně že každá matka by brala i odbornou pomoc když se něco děje,ale jaksi příroda si řekla,že porod je intimní věc,která probíhá více vklidu,když se matka odebere do ústraní a rodí v přítmí bez dohledu x neznámých doktorů, pro ktere je jen pripad a ne tvor ktery potrebuje i pochopeni a mentalni peci, a lidi nejsou výjimkou,jsou to žijící bytosti.Přece co je za problém nerýpat do svobodné volby druhým a spíš se snažit zlepšit podmínky,tak aby matka rodila v intimním prostředí bez nátlaku a vklidu(někteří tomu říkají že se chová jak hovado- wtf) a lékař mohl být připraven poskytnout odbornou péči když je potíž.Přeci co je za problém dítě nechat ve vší úctě matce a otci v jejich přímém kontaktu a dítě jen rychle vyšetřit?A neodebírat ho na x hodin kamsi.Vzdyt kdyz matka je nechana vklidu a prirozeny fyziologicky proces probiha jak ma,tak proc by se do nej melo zasahovat?To uz jsme vazne pokrocili na fazi kdy clovek je bran jenom jako ziva vec a ne citici tvor?Preci kdyz je neustaly problem s temi hlucnymi matkami jak rikate,tak kde bude asi hacek?Jakto ze se to nemeni a matky v porodnici se chovaji stale stejne?Bude to samozrejme asi tim,ze nikdo se nezamyslel,ze by na to mohly mit vliv vnejsi podminky,ve forme prostredi a pristupu.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    a úplně nejlepší je argument "mně se ty porody doma strašně líbí, ale nemám na ně odvahu..ale vy kdo jste tak blbí a odvahu na to máte, tak vám nebráním v tom se vzájemně pomrzačit" no :)
    mně tahle otázka "osobní svobody" přijde důležitá třeba u možnosti jít na portat..protože tam proti sobě stojí dvě neslučitelné věci. ale pakliže žena to dítě chce a má zájem na jeho blahu a přitom takhle riskuje - to mě prostě vytáčí..protože to není žádné "právo na svobodu" to je nevědomost
    LAURA
    LAURA --- ---
    TAYLES: hlavně se nezymýšlet nad tím, proč naše lékařská komora má zcela jiný názor než zahraniční lékařské komory... a jak důvody ji k takovému stanovisku vedou.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    LAURA: být matka neznamená vlastnit dítě a pakliže se celá lékařská komora shoduje na tom, že je to neúměrný hazard, tak je potřeba se nad tím zamyslet ..to bysme se rovnou mohli vykašlat i na týraný a zanedbávaný děti - důsledek je často tentýž
    LAURA
    LAURA --- ---
    TAYLES: takže bez odpovědi, jen takovej výkřik do tmy? OK, hele klidně si svoje dítě nech vyoperovat z břicha a následně ho celý vydesinfikovat, hlavně aby se mu něco nestalo.. ale laskavě za ostatní matky nerozhoduj o tom, jakým způsobem mají rodit svoje děti a jakým způsobem má probíhat jejich bonding s nimi.. btw pokud vím, hovadské chování je spíš výsadou doktorů, málokdy matek co zrovna rodí a mají co dělat samy se sebou, čest výjimkám.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    CORNELA: a co braní lékařům podívat se na svou práci a říct: dělám to jak nejlíp to jde? jaké mají zkušenosti jinde? a co takhle kdybych se přihlásil na kurz základní psychologie a základy mezilidského chování?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    CORNELA: no a zase jsme u našeho soukromého tenisu, asi si zajdu koupit chipsy..
    nějak ti vždycky uniká to o čem se s tebou člověk víceméně snaží mluvit a radši to vždycky zahraješ někam jinam..
    takže končím, jdu dělat něco smysluplnějšího a na ty chipsy asi taky dojde...
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    CORNELA: je to tak a není to tak jen v porodnici, moje babička se tuhle velice rozčilovala, když jí při operaci žluníčku neudělali rovnou i operaci kýly kvůli časovému skluzu (a že je to například proto, že tři hodiny předtím přiletěl vrtulník, kde byl někdo totálně na sračky, jaksi nezabrala)
    LAURA
    LAURA --- ---
    TAYLES: o jakým rodeu se tu bavíš?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    CORNELA: a vidíš to je základní kámen úrazu, nechápu proč je tématem to, proč ty blbky dělají problémy, ale proč není tématem: tak co teda vlastně děláme špatně, když od nás rodičky odcházejí do svých domovů??
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    LAURA: já si naopak myslím, že to, že jsem těhotná mě neopravňuje dělat rodeo na celou porodnici a chovat se k personálu jako hovado a pak se ještě divit, když komunikace velice vázne.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    BERENIKEE: to nejlepší pro moje dítě je rodit ho na místě, kde mu můžu poskytnout laickou první pomoc, téměř nulovou novorozeneckou péči a operační sál je kilometry daleko?
    LAURA
    LAURA --- ---
    TAYLES: právě že nemají, jen mají objektivnější kritéria hodnocení http://zpravy.idnes.cz/novorozenecka-umrtnost-u-nas-neni-tak-nizka-jak-se-cesko-chlubi-psf-/domaci.aspx?c=A111216_204559_domaci_taj

Z tvojí argumentace je zcela jasný, že jsi nikdy nerodila a nemáš děti, jinak bys takovou hovadinu nemohla vypustit z úst. Porod není nákup v hypermarketu, je to zcela zásadní a jedinečná životní situace, určující pro budoucí život dítěte i matky. Žádné vciťování do doktora není na místě.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    TAYLES: no vzhledem k tomu, že toho lékaře víceméně platím, tak by bodlo, aby to byl spíš on, kdo na sobě zamaká..
    v těhotenství a mateřství, žádný kompromis.. to prostě budu vždycky preferovat své dítě, jeho psychické a tělesné zdraví, před člověkem, který ani nemá potenciál udržet se v rámci základní lidské slušnosti..
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    CORNELA: no protože, když se stane průser, tak to nebude na nich :) kdežto teďka jim ti zlí doktoři řeknou "cháchá! můžete si za to SAMA"
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    ale v situaci kdy jde o tvé dítě a chceš jako matka to nejlepší pro něj a logicky i pro sebe aby děťátko bylo spokojené ,tak to já a já je nezbytné.A není na tom nic špatného,matka není profese jako lékařství,to za prvé a za druhé i lékař to já chtě nechtě do své práce vkládá.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    YEETKA: ale v těch argumentech se jasně uvádělo, že tyhle země mají větší novorozeneckou úmrtnost. já si myslím, že mnohým ženám by spíše než "být otevřený novým věcem" (novým = starým jako lidstvo samo) pomohlo uklidnit se, v klidu si vybrat porodnici, kde chci rodit, aspoň na pět sekund se vcítit do lékaře, kterej má denně zodpovědnost za desítky životů, podívat se na věc jako na celek a ne furt jen já a já.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam