• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    LAURA
    LAURA --- ---
    TAYLES: právě že nemají, jen mají objektivnější kritéria hodnocení http://zpravy.idnes.cz/novorozenecka-umrtnost-u-nas-neni-tak-nizka-jak-se-cesko-chlubi-psf-/domaci.aspx?c=A111216_204559_domaci_taj

Z tvojí argumentace je zcela jasný, že jsi nikdy nerodila a nemáš děti, jinak bys takovou hovadinu nemohla vypustit z úst. Porod není nákup v hypermarketu, je to zcela zásadní a jedinečná životní situace, určující pro budoucí život dítěte i matky. Žádné vciťování do doktora není na místě.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    TAYLES: no vzhledem k tomu, že toho lékaře víceméně platím, tak by bodlo, aby to byl spíš on, kdo na sobě zamaká..
    v těhotenství a mateřství, žádný kompromis.. to prostě budu vždycky preferovat své dítě, jeho psychické a tělesné zdraví, před člověkem, který ani nemá potenciál udržet se v rámci základní lidské slušnosti..
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    CORNELA: no protože, když se stane průser, tak to nebude na nich :) kdežto teďka jim ti zlí doktoři řeknou "cháchá! můžete si za to SAMA"
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    ale v situaci kdy jde o tvé dítě a chceš jako matka to nejlepší pro něj a logicky i pro sebe aby děťátko bylo spokojené ,tak to já a já je nezbytné.A není na tom nic špatného,matka není profese jako lékařství,to za prvé a za druhé i lékař to já chtě nechtě do své práce vkládá.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    YEETKA: ale v těch argumentech se jasně uvádělo, že tyhle země mají větší novorozeneckou úmrtnost. já si myslím, že mnohým ženám by spíše než "být otevřený novým věcem" (novým = starým jako lidstvo samo) pomohlo uklidnit se, v klidu si vybrat porodnici, kde chci rodit, aspoň na pět sekund se vcítit do lékaře, kterej má denně zodpovědnost za desítky životů, podívat se na věc jako na celek a ne furt jen já a já.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    TAYLES: hmm a kolik z těch lékařů si dalo tu práci a vyjelo do ciziny, aby se podívali, jak se to dělá jinde? mám za to, že vzdělávat se celý život je u normálně inteligentního člověka samozřejmost..
    no a o tom být otevřený novým věcem a umění přiznat si, že něco dělám blbě ani nemluvě..
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    TAYLES: no ono dokud není žena těhotná a není založená pro to získávat přehled a být skutečně informovaná, pak ji tato problematika nezajímá.. jakmile se ji ale mateřství začne týkat a je těhotná, pak opravdu nemá na náladu na střety se samolibím a kontroly chtivým systémem..
    psychika ženy se opravdu diametrálně liší od normálu v tomto období a po porodu tomu není jinak, tehdy je žena v ještě větším úletu, než v těhotenství, takže jakékoliv debaty jsou nemyslitelné..
    takže například v našem případě jsme zvolili porod doma a jeden z hlavních důvodů byla hlavně nechuť jít do nikam nevedoucí zarputilé a mnohdy kruté debaty, ze které se ti chce akorát tak zvracet..

CORNELA: ehm, no evidentně není problém v rozhodnutí rodit doma, ale v rozhodnutí rodit v porodnici..
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    CORNELA: protože by k tomu chtěly mít požehnání, jenomže takové požehnání jim žádnej lékař, kterej viděl aspoň tři porody a šest let poctivě studoval nikdy nedá - a to je šecko :)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    YEETKA: toto říká naprostá většina žen, které jsou zastánkyně domácího porodu "vlastně bych klidně rodila v porodnici ale" ..v tom případě nechápu, proč se iniciativa nevede směrem k vytváření "přátelských" porodnic a porodních domů - protože tohle chce celá republika - propagací domácích porodů se dosáhne jediného - neustálých a zbytečných šarvátek a jsme stále tam, kde jsme byli
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    CORNELA: no co se mě týká klidně bych šla rodit do porodnice, kdyby tam byl personál, kterému můžu důvěřovat a kdyby to bylo místo, kde bych se cítila bezpečně, to je jaksi velice důležitý předpoklad pro fyziologicky zdravý porod..
    s podobným přístupem, ale cítím ledacos, jen ne bezpečí a důvěru..
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ILLUZE: jo to mě taky napadlo. muži se zcela jistě umí vcítit do pocitů ženy a vědí, co je pro ní nejlepší.

já osobně bych doma nerodila, nemám na to odvahu, ale tyhle striktní zákazy dvacet let po revoluci mě děsí. jako kdyby Německo, Rakousko, Francie a další země byly méně vyspělé a jedině my to děláme správně.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    RACHEL: nechci být urýpaná... ale je docela vtipné, že negativní reakce převažují od mužů
    docela by mne zajímalo, kolik z nich bylo přítomno u porodu své ženy...
    LILY
    LILY --- ---
    Jsem člověk mírumilovný, ale pánovi bych nejraději rozbila hubu (i když vím, že vyjadřuje i stanovisko jiných). Neuvěřitelně mě rozčiluje, že dotyční si melou svoji, nejsou ochotni akceptovat nic, co se jim nehodí do krámu, lžou lidem do očí a serou se do lidských práv. (omlouvám se za emocionální výlev)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    RACHEL: mě tyhle jejich žvásty vždycky tak nadzvednou..hlavně to ohánění se pokrkem, jak jsme na vysoké úrovni když se u nás rodí jen v porodnici...a přitom to znamená, že jsme sto let za opicema, oproti ostatním opravdu vyspělým státům...
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ORIKA: já jsem to pak raději přepla, neměla jsem na to nervy
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    RACHEL: "Situace nás velmi trápí, protože jsme posunováni do pozice nelidů, kteří rádi operují a vymýšlejí intervence během porodů a dávají ženám léky, které nemusí. To není pravda," řekl Jaroslav Feyereisl, místopředseda gynekologické a porodnické společnosti a ředitel pražského Ústavu péče o matku a dítě.

Podle něj je každý zákrok proveden jen tehdy, kdy k němu dá rodička souhlas. Ten je podle Feyereisla svobodný a informovaný.

že ho huba nebolí!
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    Domácí porody jsou nepřípustné, zatvrdila se lékařská komora - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/domaci-porody-jsou-nepripustne-zatvrdila-se-lekarska-komora-p5u-/domaci.aspx?c=A120308_172022_domaci_hv

jsem to chvíli sledovala na čt24
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    omlouvam se za spam
    prislo mi mailem treba by mel nekdo zajem...
    ---------------------------------------------------
    Mile zeny,
    jsem v kontaktu s dokumentaristou Ivem Bystricanem. Pro pripravovany
    dokument o vyvoji porodnictvi shani rychle zeny, ktere se rozhodly po
    predchozi negativni zkusenosti z porodnice rodit doma (no, psala jsem mu,
    ze jsou nas mozna stovky, ale jen nektere rodiny jsou ochotny vyjit s tim
    pred kameru, coz chape).
    Preposilejte, prosim, co nejdrive vsude - at se zajemkyne hlasi primo
    jemu, je tam uveden telefon.
    dekuju
    Petra
    ----------------
    Dobrý den,

moc díky za Vaši ochotu a vstřícnost a vážím si toho.
    V dokumentu není vyloženě hlavním tématem porod doma, ale stav našeho
    porodnictví, a
    hledání důvodů, proč mnoha ženám (a jejich mužům) porod v porodnici
    nevyhovuje,
    odnáší si z něj negativní zkušenosti a traumata, a čím je celá ta situace
    dána.
    Porod doma a tvrdý odpor lékařů k němu, stejně jako neochota porodnictví
    proměňovat,
    jsou jakýmsi završením.

Rád bych se ale na Vás obrátil s prosbou, byť je to narychlo, neboť točíme
    od tohoto
    pondělí do čtvrtka. Neznáte prosím rodinu, která rodila v porodnici, a po
    zkušenostech s tím měla druhý porod doma či jej zvažuje? Jedna taková
    rodina mi
    kvůli nemoci vypadla.

Natáčení by bylo v úterý 6.3., nejlépe od 8:30 do 10:30, je to honorované.
    Případně,
    kdybych ještě zamíchal harmonogramem, by to šlo ještě týž den od 12-14:00
    nebo pak
    od 18:00. Pokud byste měla na někoho takového tip, a ti lidé by byli
    ochotní, ještě
    o víkendu bych je krátce navštívil a vše jim blíže vysvětlil.

Mockrát díky a mějte se dobře, Ivo Bystřičan, 777139042
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: jj, stabilizovaná poloha mi tam pak naskočila, když jsem pak naznala, že dýchá. :)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    ALDEMIK: aha, tak to je hloupý :-/ .. tak mi padly jedny z posledních ideálů o (českým) tisku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam