• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CORNELA: No a? Za to, že bych si zjednala pořádek, by mně to stálo. A bez legrace, tobě bych pár facek vrazila k smrti ráda, i kdybych pak za to měla platit vysokou pokutu. Někteří lidi si prostě rozbít hubu zaslouží.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    GAISAKA: Já nic předkládat nemusím, stačí mi podívat se na to, co má Unie porodních asistentek, jsou mimochodem zveřejněny na stránkách unipa.cz.
    Tyto studie, výzkumy a statistiky tvrdí, že porod doma je pro apriorně nerizikovou rodičku nejméně stejně bezpečný jako porod v porodnici, spíše bezpečnější. Já to nevyvracím, tudíž nemusím předkládat oponenturu.

Jinými slovy, nemel kraviny.
    LILY
    LILY --- ---
    GAISAKA: ale statistiky tady primárně požadovala děvčata, co jsou proti domácím porodům. Podle mě po nich domorodičky tolik neprahnou, jen se snaží vyhovět odpůrcům.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    GAISAKA: no nevim fano, jestli ti přijde blbejch deset procent nespokojených lidí v pořádku, pro mě je to alarmující číslo..
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CORNELA: Kdyby na mě dokrtor nastoupil v nemocnici a řekl mně "prosimvás, nebuďte přecitlivělá", tak za sebe neručím a udělala bych mu z ordinace kůlničku na dříví. To je zkrátka na přeshubu.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    CORNELA: no snad se shodneme alespoň v tom, že lidi o kterých si ty myslíš, že soudí něco o čem vědí jenom málo, neznáš a nejsi schopna ani odhadnout jejich potenciál, to znamená, že možná nejsou tak neinformovaní atd atd
    no v mém okolí a to je jen rádius brna jsem za rok 2011 poznala víc jak padesát žen, které rodily doma, takže předpokládat, že ve zbytku naší, pravda, malé republiky jich bylo zase jenom padesát je nepravděpodobné
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    BLONDYNKA: žádat statistiku domácích porodů je asi tak smyspluplné, jako žádat statistiku domácích paličů samohonky.
    To by měla být právě vaše věc, že, koneckonců..Když už proboha máte ty slavné porodní asistentky, to ani nejsou schopný si spočítat kolik toho odrodily a poslat to tý vrchní xy, která to /asi s pomocí manžela, má-li něco podobného/ může sečíst..? A budete mít tu vaši slavnou statistiku. Třeba je určitá šance, že bude i nějak průkazná,)
    Takže nejdřív předkládej laskavě ty.
    YEETKA: I kdyby to bylo stokrát víc, bude to pořád dosti zásadním způsobem minorita, ani ne blbejch deset procent. Uvědomuješ si to doufám, hovoříš-li o přirozenosti?
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CORNELA: Důvod používat slovo nedostudovaná je i v tom, že pořád ještě můžeme doufat, že se třeba nějakému příčetnému zkoušejícímu na fakultě podaří tento stav zachovat a nepustí tak neskutečně arogantní střevo do světa s titulem MUDr.

Nevím, možná se tak projevuješ jen na internetu, ale pochybuju o tom. Mě opravdu děsí představa, že bych se někdy musela dohadovat o svých právech s tak přezíravým, drzým frackem, který mně bude tvrdit, že proto, že jsem nevystudovala medicínu, nemůžu tušit vůbec nic o svém těle a o svém zdraví, který se na mě bude dívat jen jako na objekt, který se léčí bez ohledu na to, zda o to stojí a zda má požadavky na to, jak s ním má být zacházeno.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    TAYLES: Nejdřív předlož věrohodnou statistiku počtu porodů doma vs. komplikace a počtu běžných nepatologických porodů v porodnici vs. komplikace a pak se o tom můžeme bavit.
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: jo takhle... Takže to nebylo jen na mě, ale i na ostatní. Já jsem si říkala, že se ti snad konečně podařilo dostudovat, když to bylo "na spadnutí" už před mnoha měsíci. Teď ti budou všichni říkat "sotva dostudovaná". :))
    A se švagrovou jsme neprobíraly chemii, spíš samotnou léčbu. Spíš jde o to, že je v některých ohledech na medicíně učivo krapet selektováno, ale to sem nepatří.

To by mě zajímalo, kolika lidem zachránil život test na aids nebo syfilis. :)
    Domácí porody jsou málo finančně zatěžující i proto, že si je hradí sama rodička. A odpadají i kontroly v porodnicích, monitory apod., u mnohých žen i kontroly u gynekologa, protože chodí na prohlídky ke své PA, kterou opět platí ze své kapsy.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    jako chápu, že média mluví o sto ženách ročně, ale to je prostě hloupost..
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    CORNELA: no nevím z jakých zdrojů bereš tu neochvějnou představu, že porodů doma je málo.. je to stejně tak nezjistitelné, jako to, kolik žen je, nebo není spokojeno s péčí a přístupem personálu v porodnici..
    jinak mě taky dost baví tvé přesvědčení, že ti, kdo s tebou nesouhlasí, mají jiný názor a nebo nedej bože něco tak nepodstatného jako je vlastní zkušenost, jsou tupí a nemají medicínské znalosti..
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: rozhodně míň, než na spousty vcelku zbytečných testů, které absolvuje 99% těhotných.
    A když k tomu přidáš zpackané nemocniční porody a veškerou péči hrazenou ZP v porodnicích u všech nemocničních porodů, pak z doho domácí porody vychází ještě jako nejmíň finančně zatěžující.
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: a kolikrát jsem to slovo použila? Tayles o pár příspěvků níž psala cosi o nějakém úžasném klukovy ze šesťáku na medině, tak jsem si říkala, jestli to nedej Bože neznamená, že je taky medička.
    Bojím se totiž, že jsou ti medici a budoucí doktoři čím dál horší. Už když studovala medicínu před 10 lety moje švagrová, tak měla občas poznámky, jako by sežrala veškerou moudrost světa a přitom o některých věcech, které jsme se učili my a logicky bych předpokládala, že je budou znát i medici, nemela ani páru. Ale přesto měla tehdy jistou míru soudnosti a pokory a musím říci, že po pár letech v "terénu" už je skoro normální a je schopna diskuze o medicínských postupech a různých alternativách. A dokonece za mnou přišla asi před rokem pro radu kvůli homeopatikům pro syna. :)
    Ale pokud dnešní lékařské fakutly vyrábí taková arogantní a sebestředná stvoření, jako jsi ty a zřejmě i tayles, jak to tak sleduju, pak se řítíme do slušné prdele.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LILY: no mě teda spíš děsí to pomyšlení, že podobné lidi budu v budoucnosti platit...
    LILY
    LILY --- ---
    TAYLES: a proč ty se vůbec (jakožto žena bezdětná a neplánující rodit doma) zrovna v diskuzi o porodu doma pokoušíš ukájet svoji sebedůležitost a pocit, že máš absolutní pravdu? Ty jsi taky nějaká nedostudovaná medička jako Cornela? Nerada bych si udělala o studentech medicíny ještě horší obrázek, než mám..
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    Z mé zkušenosti- jediný, kdo měl v porodnici potíže a odnesl si nějaké trauma je jedna celkem přecitlivělá kamarádka, která má ovšem trauma ze všeho a celkem dramaticky popisuje i rýmu- pokaždé má nějakou závažnou komplikaci. Její sestra rodila s PA, trhla se až ke konečníku. Potíže s tím má jen občas. V té samé porodnici ta sam asistentka- zkuená, co rodí i doma- neuchránila tu hráz a opět se to neobešlo bez zranění. My, co jsem šli do nebaby friendly hospital jsme tyto následky prostě neměly. nemluvím o jednom poorodu, všechny máme min. 2 děti, některé kamarádky 5 a i ty řeknou, že KAŽDÝ porod je jiný a prakticky když to jde bez komplikací, tak se doktor do toho nemíchal (některým už rodily i jejich dcery..vše OK). Názor porodníka je- proč bych stříhal, vždyť bych to musel pak zašít! Oni skutečně nešmikají jen z plezíru, je to pro ně práce navíc a myslím,že mají platy tabulkové a ne dle výkonu.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    BADIANE:
    hele statistiky má ČLK. já v tomto souhlasím s Cornelou, na to, jak malej počet porodů u nás probíhá doma, se toho posralo až dost - rozhodně víc, než se toho posralo v porodnici (a stále si nemyslím, že by nějaká velká část rodiček měla z porodu tak strašné psychické následky, které by se mohly rizikem rovnat např. k úmrtí matky na vykrvácení nebo nějakému fatálnímu poškození nebo udušení dítěte - a že je pro někoho tak hrozné trauma nastřihnutí hráze nebo to, že nějaká sestřička v nějakej moment vyplkne nějakej žvást - tak to je asi proto, že lidi ještě nezažili skutečně drastickej průběh porodu - kdy jde zkrátka všecko do prdele - a někdy to tak je, ať člověk chce nebo nechce i v nemocnici)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    TAYLES: navíc je problém taky v tom, že celý těhotenství je v klidu, pak se jde teda rodit doma, asistentka přijede, po půl hodině nějakýho sledování řekne, že je to průser, ať se zavolá sanitka (podle toho, jak většinou po nějakém takovém průšvihu říkají). jenomže už to, že volám asistentku, čekám, až se vyjádří a pak teprve sanitku je časová ztráta - jenomže to té asistence vůbec nevadí, tak prostě řekne "já jsem přišla, já jsem se podívala a já jsem řekla, ať zavolají sanitku" a je to
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    TAYLES: prosim te, mohla bys tu, nez se zacnes ohanet vyrazy "vsechny ty zensky", prednest statistiky umrtnosti zen a novorozencu pri porodu doma vs v nemocnici?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam