• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    FIKSUPOJKA
    FIKSUPOJKA --- ---
    BLONDYNKA: Ano, vždyť jsem to psal níže. Ty si potřebuješ jen tak popovídat, jako na pavlači, ideálně s lidmi, kteří sdílejí tvé vidění světa.

No nic, odcházím a doufám, že tady bude zítra dalších sto hodnotných příspěvků.

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BLONDYNKA: ehm - a co tedy děláš všechny ty příspěvky nazad, než přesvědčuješ?
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    FIKSUPOJKA: Nepotřebuji nic zachraňovat, je mi jedno, zda tomu věříš. Vím, co vím, nemám v úmyslu tě o tom přesvědčovat.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CORNELA: Ale bóže, kdyby byly v prdeli ryby.... opět jsi mimo, uniká ti, že se zde jasně ukázalo, že personál na něčem trval a něco chtěl provést. Nebylo mu to umožněno a ukázalo se, že to nebylo nutné. Tj. ukázalo se v praxi, že rutinní postup nebyl třeba. To je pointa věci.
    CORNELA: Opět nic nevíš. U mého porodu byla jednak PA, která mě nastřihla. Pak tam byl neonatolog, který se staral o dítě, teprve poté, co bylo dítě dávno na světě a porod hotový, tam byla ta šijící osoba, která se mi neráčila představit a neudělala nic jiného, než do mě strčila zrcadla a následně slátala pět stehů.
    Ano, trvám na tom, že pět stehů je u rány zvící toho, co mně tam udělali, zoufale málo. Ostatně gynekoložka, která to potom šila znovu, to taky konstatovala a celou dobu šití si tam pro sebe huhňala, jak děsně to zprasili.
    Takže evidentně mám pravdu, ale ty, přesto, že jsi tam nebyla, víš, že něco být "nemohlo" - protože ty ses s tím doposud nesetkala. Budeš mi vnucovat, že mám vlčí mlhu, protože to přesahuje rámec tvých zkušeností? Bože můj.
    FIKSUPOJKA
    FIKSUPOJKA --- ---
    BLONDYNKA: Že se ti něco nechce hledat bohužel dává tvému příspěvku hodnotu "jedna paní povídala". Říct v diskuzi něco a nebýt to schopna podložit argumentem je (mně a komukoliv, kdo chce vést vážnou debatu) k ničemu - a nezachráníš to ani odkazem na jiný, byť související článek.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    KARETAKARETA: Nikoli, problémy jsou s těmi, které pracují v porodnicích, a tudíž přebírají nemocniční rutinu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FIKSUPOJKA: ehm - řezná ;-)
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CORNELA: Mmch, je mi buřt, kdo má na co kompetence, předpokládám, že v tom by měla mít porodnice jasno bez toho, abych si ještě tohle musela zjišťovat. Mě šila napoprvé nějaká doktorka, nejspíš druhořadá sekundářka, soudě podle výsledku. Pochybuji, že by to PA zvládla hůř, protože i já sama na sobě bych to slátala líp.
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    BLONDYNKA: i tobě přece PA zasahovala neuváženě do porodu a sry, ale z vašich zkušeností mi tu spíš vyplývá, že potíže jsou s PA..asi bych neměla po vašich sdělení PA vůbec ukázat přirození...aby mi ho nerozřezaly a nepoškodily...mrchy zákeřný!!!
    FIKSUPOJKA
    FIKSUPOJKA --- ---
    YEETKA: Jak proboha souvisí tlak s následnym hojením? Promiň, ale platí to, co už jsem říkal. Máš-li stejně velkou tržnou a řeznou ránu, lépe se zahojí ta tržná. To člověku dává zdravý rozum a řekne ti to každý chirurg či traumatolog, což jsou pro mě největší odborníci na danou problematiku.

Navíc epiziotomie se dělá právě proto, aby nebylo na tkáni, kde praskne (to může bejt u konečníku nebo močáku nebo všelikde, kde se to sakra nehodí), ale tam, kde je jistota, že to nejspíš sroste bez komplikací. (Samozřejmě věřím, že mnohdy se dělá epiziotomie zbytečně. Svatý boj proti ní včetně absurdních argumentů, že tržná rána se hojí líp než řezná, mi ale připadá naprosto mimo).
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    KARETAKARETA: Ano, četla jsem si, pro koho jsou doporučení ohledně episiotomie. Kojení ne, to mě nijak nezajímalo.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CORNELA: Asi považovala, když to chtěla šít. To, že jí to nebylo dovoleno, je věc druhá.
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    BLONDYNKA: právě že si to přečtu...pro koho ta doporučení jsou. Ty také?
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CORNELA: Ovšem PA považovala šití za nutné, jak Yeetka píše. Tedy neměla pravdu. Ergo někdo z personálu neměl pravdu. Wau, to je od tebe dost pokrokové tvrzení :-D
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    KARETAKARETA: Jinými slovy, WHO něco napíše/zveřejní, ty si to celé nepřečteš nebo si někde přečteš výcuc a pak se zlobíš na WHO, žes to špatně pochopila. Aha.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ZUZKAOU: konkrétně já jsem se natrhla tak, že pa chtěla šít, nechtěla jsem šití a není ani památky po nějakém poranění..
    chápu, že lidi jsou různí a že to je u každého jinak..
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    TAYLES: To, že se ti něco nelíbí, neznamená, že si to můžeš překládat podle sebe. A docela mě "baví", jak stále opakuješ, že právo se ti "nelíbí" - to je docela prča.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    FIKSUPOJKA: jo už vím jak vyjádřit, co jsem chtěla vystihnout, při natržení tkáň praskne tam, kde potřebuje, kde je tlak největší, takže se rána hojí líp..
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    FIKSUPOJKA: Teď se mně to fakt nechce hledat, nemám to nikde založeno. Ale zajímavé čtení o následcích a hojení je třeba tady.

Benefits and risks of episiotomy
    http://www.gentlebirth.org/format/woolley.html
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    BLONDYNKA: hledala jsem to a nenašla, ale je možné, že jsem si to špatně zapamatovala, takže se omlouvám..řekla jsi "součást těla matky" a mně to evokovalo "majetek matky", protože se mi to nelíbilo - nerozumím tomu, proč je to jednou "nenarozený život hodný ochrany" a jednou "součást těla matky" podléhájící zcela matčině rozhodnutí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam