• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    já mám dotaz- a prosím, abyste to nebraly jako provokaci..mohla by se udělat nějaká anketa, popř. výzkum mezi domorodičkami- anonymní, kdo vlastně domarodičky jsou?
    jako - region..malé/velké město...vzdělání- technické/humanitní/přírodovědné/akademické..?? (ne vš, sš, ale obor zaměření), ...jestli v těhotenství pracují...zaměstnané- OSVČ..sociální status...žijí v manželství/partnerství...náboženství/ateista...??Zajímalo by mne to...ale možná by to bylo i zajímavé pro vás..a dalo by se s tím pracovat i dál...
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    BLONDYNKA: Prave protoze jeho argumenty jsou zcestne,se mi libi reakce doktorky v prvnim odkazu,kde tyto informace uvadi na pravou miru vcetne uvedeni rozepsanych statistik.No nevim jestli pozadovanou opravu techto nesmyslu a omluvu vydali,reflex neodebiram.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    BERENIKEE:
    "I u zcela zdravé ženy, jež rodí již poněkolikáté, má plod v té správné poloze a na domácí porod se těší, totiž nelze bez pomoci nemocničních přístrojů předvídat a řešit dvě zásadní a poměrně časté porodní komplikace. Je to vdechnutí plodové vody, jež může způsobit dušení dítěte. Druhým zjevným rizikem je pupeční šňůra omotaná kolem krku dítěte. V nemocnici ji ukáže ultrazvuk, rodička jde na císařský řez a dítě zůstane příhodou nedotčeno. Při stejné komplikaci v případě domácího porodu se dítě na pupeční šňůře může oběsit."

Vskutku zajímavé. Moje obě děti měly šňůru kolem krku, na ultrazvuku samozřejmě nic vidět nebylo a narodily se normálně. Budu se muset jít kouknout na Luciána vedle v pokoji, protože podle doložených tvrzení pana Doležala je zjevně mrtvý. Což mi nesedí s tím, že právě rozbíjí dřevěný vláček a velmi se u toho baví.
    Zajímalo by mě zejména to o ultrazvuku. Sami porodníci uvádějí, že to samozřejmě na UTZ vidět není.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    Zajimavy nahled z pohledu lekarky s rozpracovanejsimi statistikami http://uporodnibaby.blogspot.com/

A clanek na ktery reaguje od Doležala v Reflexu: http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/45137/domaci-porody-kolik-deti-se-jeste-udusi.html

GIDDY
    GIDDY --- ---
    ILLUZE: ja ted nastesti nasla tretiho gynekologa, ktery je az neuveritelny, respektuje me, nemuzu rict, ze by mu to bylo vse po chuti, ale neprijdu si jako pred potratovou komisi dyz neco odmitam..odmitla sem cukrovku, ty geneticke testy sem odmitla uz u toho minuleho kretena, to byla hruza se obhajovat, ted sem dopredu rikala, ze nechci zadny monitor (k nemu se muze az do porodu chodit, nemusi se do porodnice) a doktor to zatim dava:) i vnitrni vysetrovani sem rekla, ze nechci delat..
    no a protoze sme se prestehovali a bydlim ve stredoceskem kraji, kde nemocnice nic moc, jak sem zjistovala pokud de o porody ze stranek aperia, tak prej celkem v pohode je havlickuv brod, mame to hodinu cesty narozdil od vrchlabi, to je dve hodiny, tak tam pojedu na vyzvedy:) jako rezerva no..
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BERENIKEE: tak ono se není čemu divit... obzvlášť u prvorodiček - člověk najednou strašně znejistí, pořád je mu otloukáno lékaři o hlavu, že ohrožuje život dítěte...

podruhé jsem si málem připadala jak na bojové výpravě, když jsem trvala na svém - ne tripple testy, ne amniocentéza, váhala jsem u cukrovkářského testu, zůstat v péči pouze svého lékaře a nechodit na prenatál do nemocnice, trvala jsem na nestřihání...
    kupodivu až na jisté dvě výjimky - když lékaři viděli, že má člověk v sobě jasno, přistupovali k člověku tak nějak víc s respektem a dalo se na všem domluvit
    a co mne dostávalo, tak většina sester v té vůli jít za svým, mne skvěle podporovala a v lednu i jedna zavolala, jak vše dopadlo
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TEMASU: ano, mám - čerstvou z ledna - je to i v tom reportu v Porodech

jsou tam velice vstřícní, přístupní se na všem dohodnout...
    a zázemí lepší než nadstandard v jiných porodnicích

navíc tam dítě projde různými prohlídkami, rovnou tam i dělají kyčle - byla jsem teď s malou minulý týden na další prohlídce a doktor se zasnil, když slyšel, kde jsem rodila a přidal se k chvále...
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    LILY: sice sem se u ni ted zas ujistovala o nasi domluve, ale radsi tam este pred terminem znovu zavolam a zeptam se, esli nejsou zmeny a nase domluva plati a snad to bude ok
    LILY
    LILY --- ---
    GIDDY: podle mě je to případ od případu. Pokud máš vstřícnou lékařku, neřeš to.
    Mně moje doktorka tedy před porodem taky říkala, že mě převezme do péče až po třech dnech, protože první tři dny se o dítě mají starat neonatologové, a neonatologie prý není v její kompetenci.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    tak ale z tohoto clanku vubec nejsem moudra, co to zas je?:(
    Domácí rodičky neuspěly. Pediatra zaplatí ze svého, navíc je bude moci odmítnout | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/zdravotnictvi/domaci-rodicky-neuspely-pediatra-zaplati-ze-sveho-navic-je-bude-moci-odmitnout_227936.html?sznu=Du6QFsdNj2Wg2KLA
    uz mam domluvenou pediatricku, ze prijede zkontrolovat mimino po porodu doma, to je zas naka zmena a zrusi mi to, nebo ji za to budu muset zaplatit, nebo dyz mi to zadarmo odmitne ji mam zalovat nebo co jako kurna uz? jak tomu rozumite? po cem hovno furt vymysli fakt, zacina me to srat vic a vic, to je zas ta podelana novela toho zdrav. zakona, co ted vysla co
    LILY
    LILY --- ---
    GIDDY: mně spíš přijde, že pobyt v porodnici člověka značně vyčerpá, psychicky i fyzicky.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    YEETKA: este k tomu tlaceni, jako mas recht, u tohodle porodu bych to chtela zkusit presne, jak pises prodychat, nikoliv se nechat nutit tlacit, ale predtim me to nutilo a jinak sme to nezvladla, nevim jak to pujde ted..ale jak se pise v knizce co mam o hypnoporodu, celkem by me zajimalo, esli de druha doba porodni prodychat..primo to v te knize nazyvaji prodychat miminko dolu do porodnich cest
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    LAURA: z toho clanku se potvrzuje to co sem psala, ze minimum zenskych chce odchazet na revers, vetsina jich tam radsi zustane..a jako nevim, jak pise ten doktor v tom clanku, ze s emusi zena vic setrit..jakoze si v te nemocnici naka zeslabla nebo neco, proto je potreba tam byt, to si nemyslim, ja fungovala hned po porodu (po vyspani), samo je prijemnejesi, dyz je doma nekdo, kdo uvari atd..ale jinak dyz je vse ok, zenska zvlada i doma
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ZEGA: asi spis jo, ja dyz se na to zeptala v horovicich, dyz sme pred porodem emilky jeli na kukacku, aby sme vedeli kam pripadne jet, tak se pan doktor uplne rozcilil a rekl, at si rodim doma, esli chci odchazet z porodnice...tak sem si v duchu rikala, to vis ze chci rodit doma, hnupe :)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    RENFRI: hele, ani v Neratovicích, ani v Hořovicích ti nemůžou bránit.. ale jde o to, jak budeš připravená. PA v Nerátkách mi nedoporučila psát o ambul.porodu do porodních přání. Doporučila s tím vyrukovat až po porodu. Doporučila také mít potvrzení od pediatry.
    Je to těžký. Ještě lépe, když je tam s tebou chlap. Nechá si potvrdit: Takže jsou obě zdravé a v pořádku?
    Pokud odvětí že ano, tak vyrukovat s odchodem..
    LAURA
    LAURA --- ---
    RENFRI: k těm hořovicím a ambulantnímu porodu jsem našla toto http://www.evalabusova.cz/clanky/co_je_dovoleno.php
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    YEETKA: Půjde. Na žádné potvrzení nemají v porodnici právní nárok.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    BLONDYNKA: no ono je potřeba mít potvrzení od pediatra, že přebírá dítě po narození do péče.. jinak rodička a miminko domů nepůjde..
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    RENFRI: Podlě mě je lepší naopak říct předem, přejít s naučeným úsměvem takové ty řeči typu "no však uvidíte, co vás čeká, potom budete mluvit jinak" atd., říct, že to máš domluvené se svým pediatrem a nazdar.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    GIDDY: psí dýchání mě taky nebralo a motala se mi z něj hlava, je super, že většina žen má podobnou zkušenost jako ty, prostě přišly samy na to jak dýchat..
    v těhotenství jsem se učila dobře dýchat, ale ne dostatečně, radši jsem tančila, zpívala a cvičila..
    pak jem při porodu, když malá nasedla hlavou na porodní cesty začala mít nutkání tlačit, pa mi radila ať to prodýchám, což pro mě byl olympijský výkon teda.. musel nastoupit muž a dýchat se mnou a stejně jsem se část kontrakce mučila a tlačila.. noo, příště snad taky najdu svůj dech:))

ambulantní porody jsou super, taky jsme o něm uvažovali, pak nám ale doktor řekl, že po porodu chodí domů jenom cikánky a v kombinaci s jinými jistě lidsky míněnými komentáři, jsem měla pomalu jasno..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam