• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    TEMASU: To bys byla hodna. No ono obecne se rika nerikat predem, az po porodu, pak te tam teoreticky nemuzou drzet, ale bojim se toho. Na Horovicich netrvam, jen je mam proste za rohem, je to uplne nejblizsi porodnice.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    KARETAKARETA: Asi špatně čteš. To, že mi vadí křik cizích mimin, neznamená ani vzdáleně, že bych nechtěla mít u sebe svoje vlastní. Doufám, že nemusím vysvětlovat, jaký rozdíl vidím v cizím a vlastním děcku. Odevzdat dítě na sesternu mě tedy skutečně nikdy nenapadlo ani na vteřinu.
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    RENFRI: No, nechci brát iluze, zatím nemám odzkoušeno, ale speciálně v Hořovicích prý ambulantně odmítají. Co jsem kde vyčetla, vše kolem porodu super, ale striktně se prý drží těch doporučených 72 hodin. Nicméně, jestli chceš, v pondělí tam jedeme zjišťovat co a jak, tak se můžu zeptat a poreferovat.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    BERENIKEE: Ja to mam podobne, s tim, ze si nejsem jista, jak zareaguju. Pristi porod bych chtela ambulantni v Horovicich, na domaci jsem srab a i kdyz bych o nem treba premyslela (prave proto procitam tuhle diskuzi), tak pro muze je to nocni mura, coz respektuju, takze ambulantni porod v male porodnici je takovy kompromis. Ale pokud tam na me budou vyvijet nejake tlaky, ze nemuzu odejit, tak proste nevim, jestli budu schopna si to uhajit a nevycouvam..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GIDDY: tak v 90. letech se tuším ta debata vedla okolo role porodní asistentky a vzniku porodních domů a uzpůsobení porodnic. To neprošlo, takže se z toho stalo odbojové hnutí.

Na druhou stranu, pokud se jako kompromis současné situace zvolí porodní domy a spol - tak to vlastně bude dobré.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    GIDDY: Aha,jasne ja udelala tu hloupost,ze sem je poslala elektronicky.Asi to tedy poslu aj fyzicky doporucene:)

Ja zatim osobni zkusenost nemam,ale nejak casto premyslim nad tim,ze si to tolik maminek necha libit.Ale kdovi v jake situaci budu ja za cas a jak se k ni postavim.Porod doma uprednostnuju a v krajni nouzi ambulantni porod nejlepe v male porodnici s doporucenim.Ale sama na vlastni kuzi si nedokazu predstavit situaci konfliktu se sestrou,lekarem a nebo PA,tezko rict jak bych reagovala.Zas je pravda ze asi spousta maminek si pod zastrasenim necha ledaccos libit aby mely "klid".A to se taky neni co divit.z tech porodnich pribehu,co sem ruzne na netu cetla,tak to co obcas zkousi je fakt sila.A chce to opravdu silu odolat.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    BERENIKEE: jo, zatim prisly tri ze ctyr, hele, dva dokonce primo do vlastnich rukou..a behem tydne, posilala sem doporucene na radu ze slepicarny, adresovala sem to primo na oddeleni zdravotnictvi apod:)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    fakt mi vadi, ze se furt propira to, jak sou ty porody doma nebezpecne a kdesi cosi, ale ze se nikdo nebavi poradne o tom, proc to v te porodnici stoji za hovno a proc pak tolik zenskych nadava a ma traumata a podobne
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    KARETAKARETA: Mas na mysli polopaticky? :-D
    Nejohranejsi argument internetovych diskuzi. ;-)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    YEETKA: jo, cviky na panevni dno znam z pilatesu, tam se tomu venuje dost a cvicim uz vic let, praktikovala sem i dychani pri prvnim porodu a nemit ty svaly posilene, coz nema jen tak kazda zenska, co rodi, tak asi neporodim, nevim no, vedet, jak tlacit a cim je nutnost

ad dychani - urcite taky dulezite, jen ne tim psim dychanim, jak to uci v porodnicich, hruza, to sem byla jednou testovat nake cviceni pro tehule a tam to ucili, fakt neprirozena vec, teda aspon pro me, nic sem s eucit nepotrebovala, pri druhe dobe porodni sem vedela, jak dychat, pripadne mi poradila asistentka, kdy odpocivat a kdy zabrat..

a ambulantni porody? osobne nechapu, ze zadna z mych kamaradek ho nevyuzila, vyuziva ho hrozne malo zen a to dle me kvuli tomu, ze se nechaji zastrasit, co by kdyby..nebo spis proste nemam kolem me zadnou takovou matku, ktera si veri a stoji si za svym, i pokud de o porodni plany a pristup v porodnici, nevim no, mam par holek, ktere znam osobne co rodily doma a hotovo, zbytek klasicke ovce (jako je mi lito, ze takle mluvim o svych kamaradkach, ale jinak je nazvat nemuzu, dyz slysim, co si nechali libit, este byly nastvane, ze to tak dopadlo, ale radsi se nechteli hadat..), jako nerikam, ze to je med, ja bych se taky nechtela s nikym hadat asi pri porodu, ale asi bych se spis hadala:(
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    RENFRI: panebože..to je fakt marný...když to nechápeš, tak ti to víc polopatisticky nevysvětlím.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    KARETAKARETA: Snad to, ze Blondynce vadi rev cizich mimin jeste neznamena, ze by chtela, aby se davala na sesternu, ne? Rozvijis implikace tam, kde nejsou.
    Stale nechapu, co takove prispevky maji za smysl v klubu o domacich porodech.
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    RENFRI: není to provokace, skutečně si myslím, že je to špatně. Ne to, že se matka stará o dítě, pokud je na pokoji sama a CÍTÍ se na to, al eto hromadné korzování, neomezené cizí návštěvy, atd! Pokud by už podle MÉHO názoru měl porod doma, popř. ambulantní porod nějaké důvody, tak je to potřeba mít na zotavenou klid! Myslím ale, že jsem to už napsala!

BLONDYNKA: myslela. Viz odpověď RENFI. Btw- sama jsi psala, že ti tohle vadilo, tak nevím, proč nejsi konzistentní v názorech a podle nálady obracíš. Důvody jsem uvedla.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    KARETAKARETA: Muzu vedet, proc v klubu, jehoz tema je porod doma, pises o tom, ze v porodnicich by se mely deti separovat od matek? To ma nejaky prinos k tematu nebo je to jenom provokace?
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    KARETAKARETA: Tak to doufám, žes nemyslela vážně. Nechat odnést mimino pryč a vidět se s ním jednou za tři hodiny nebo jak s tím, že nevím, kde je, jak mu je, jestli brečí nebo ne, děkuji pěkně, ale tahle doba je snad už taky za námi.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    GRANTORINO: 1:07:00 je boží :))
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    BLONDYNKA: mimča dát na sesternu.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    KARETAKARETA: Nevím, co myslíš separací, asi těžko by mohli ubytovávat ženský ve sklepě, když nemají na pokojích místo...
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    BLONDYNKA:asi bych byla hodně nasraná..v porodnici si má baba odpočinout, pokud to nedokážou zajistit, tak tam ty maminy drží zbytečně! A řvoucí mimina by měly obstarávat sestry! Já jsem v t+chto případech pro separaci...absolutně nevidím přínos pro matku a dítě, jen pro dětské sestry!
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    KARETAKARETA: To víš, že kdyby byla, tak to hned beru. Jenže v porodnici měli jen jeden nadstandard a podle očekávání byl obsazen, jak jinak. Cizí ženské (dost nechutné, mimochodem, jedna tlustá až běda, která se tam takhle vyvalila uprostřed pokoje a začala si intimní partie prohlížet zrcátkem, mně zůstala v hlavě dodnes), žádné soukromí, ale HLAVNĚ - cizí mimina, která řvala, zatímco moje spalo. Jedno, které zjevně mělo hlad, o nic víc nešlo, protože řvalo celé noci, jednu noc mu dali stříkačkou nějaký dokrm a hned bylo v klidu...to bylo fakt zoufalství. Hroznější pocit opuštěnosti a beznaděje jsem asi v životě nezažila, než když jsem se snažila v tomhle usnout.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam