YEETKA: jo, cviky na panevni dno znam z pilatesu, tam se tomu venuje dost a cvicim uz vic let, praktikovala sem i dychani pri prvnim porodu a nemit ty svaly posilene, coz nema jen tak kazda zenska, co rodi, tak asi neporodim, nevim no, vedet, jak tlacit a cim je nutnost
ad dychani - urcite taky dulezite, jen ne tim psim dychanim, jak to uci v porodnicich, hruza, to sem byla jednou testovat nake cviceni pro tehule a tam to ucili, fakt neprirozena vec, teda aspon pro me, nic sem s eucit nepotrebovala, pri druhe dobe porodni sem vedela, jak dychat, pripadne mi poradila asistentka, kdy odpocivat a kdy zabrat..
a ambulantni porody? osobne nechapu, ze zadna z mych kamaradek ho nevyuzila, vyuziva ho hrozne malo zen a to dle me kvuli tomu, ze se nechaji zastrasit, co by kdyby..nebo spis proste nemam kolem me zadnou takovou matku, ktera si veri a stoji si za svym, i pokud de o porodni plany a pristup v porodnici, nevim no, mam par holek, ktere znam osobne co rodily doma a hotovo, zbytek klasicke ovce (jako je mi lito, ze takle mluvim o svych kamaradkach, ale jinak je nazvat nemuzu, dyz slysim, co si nechali libit, este byly nastvane, ze to tak dopadlo, ale radsi se nechteli hadat..), jako nerikam, ze to je med, ja bych se taky nechtela s nikym hadat asi pri porodu, ale asi bych se spis hadala:(