• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    LILY
    LILY --- ---
    BERENIKEE: ke mně se donesla zpráva o jedné brněnské domorodičce, co rodila cca před 14 dny, ale po porodu zemřela a info o případně porodní asistentce se budě těžko dolovat, navíc jsem dotyčnou ani neznala. Ale zkusím to..
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Liga lidskych prav radi jak zadat odskodne pokud jste nemohly najit porodni asistentku k porodu doma. Diky za vzor. Prosim jdete do toho, at vytvarime potrebny tlak na urady!

http://ferovanemocnice.cz/data/Uplatneni_MZ_82_1998.pdf
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    já můžu taky poslat jedno info do pošty :) rodila před 14 dny.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    já vím o jedné pražské velice statečné PA, která povolení nemá, ale k porodům doma chodí a papíry vystaví i s podpisem .. teda aspoň tak to bylo u kamarádky, která asi před dvěma měsícema rodila doma svoje třetí dítě -- info můžu poslat asi radši do pošty ..
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    BERENIKEE: No šak já se nedivím, jsem v Praze, tak kdyby se našel nejaky tip, budu rada..
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    ARQANA:no prave,ale neni se jim co divit:(
    Mam sice jednu PA z Vyskova,hodne mi sedi,ale doprovazi jen do Vyskova,za to s nimi ma externi smlouvu,takze asistuje pri fyziologickem porodu jen ona a v porodni mistnosti,ne na sale.Ale doma by bylo doma.
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    BERENIKEE: Taky hledám, ale obavám se, ze vesměs se všechny dost bojí :(
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    Nevíte prosím o PA,která má povolení k domácím porodům a byla by ochotna dojet do Brna?Tady v Brně nemá povolení žádná a i ty které chodily k domácím porodům od dubna nechodí,maximálně rozjedou porod doma,ale pak se jede do porodnice.Díky za info,klidně i do pošty.
    WERCA23
    WERCA23 --- ---
    GIDDY: Bohužel se mi opravdu ozvala jen Giddy (z řad domarodiček)...Tak kdyby jste si to někdo ještě rozmyslel budu ráda. Nebudem probírat žádné intimnosti a celé to potrvá cca 15 minut.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    holky, WERCA23 ma jako domorodicku jen me a my nebydlime v Pze, sme z ruky, ozvete se naka ochotna prazacka
    WERCA23
    WERCA23 --- ---
    Dobrý den dámy, sháním ženy které mi pomůžou se zápočtem do školy a nechají se natočit jak mluví o svém porodu (jedná se o dokument porody doma versus v nemocnici)....ať jste rodily kdekoliv - v tomto auditku tedy asi spíše doma, nebudu se ptát na žádný velký intimnosti, jen na spokojenost z peci PA atd, pocity, určitě se domluvíme....ksichty v případě zájmu rozmažu...kdyžtak pošta, díky
    LILY
    LILY --- ---
    ZEGA: to bych tam asi zase začala chodit. :) Teď jsem tam nakoukla a stačilo mi přečíst dva příspěvky, kde se psalo cosi o nedostatečném počtu neočkovacích matek pro reprezentativní vzorek a o nějaké studii (což je to samé, jako před pár měsíci), tak jsem zase zmizela..
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    KUBALIBRE: už má RO a přemýšlím že z toho udělám privát
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    tsi woe cornela zase v očkování řádí :) NYX by jí měl založit audítko - vědma radí aneb cornella je náš medicínský bůh...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ČT: V Česku začnou vznikat porodní domy - ČeskéNoviny.cz
    http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/ct-v-cesku-zacnou-vznikat-porodni-domy/805192
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    právě :( škoda že nechtějí povolit aspoň porodní domy :(
    TABBY
    TABBY --- ---
    KUBALIBRE: Tak ja si myslim, ze principielne ani zmizet nemuze. Vem si uz jenom kapacitu - kdyz maji dva porodni saly, tak si proste nemuzou dovolit, aby jim jeden blokovala dva dny nejaka rodicka, musi to sup sup odsejpat ;)
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    TABBY: ráno před 8. hodinou mluvili sněkým z TOP09 a ten byl pro zavedení přirozených porodů v nemocnici a vyjmenoval vše, proč sme tam nerodili...bohužel si myslím, že postoj českých lékařů se moc nezmění a "tlak" na rodičku z nemocnice jen tak nevymizí...
    TABBY
    TABBY --- ---
    Hlasovani o domacich porodech: http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/portal
    Anketa je v prave casti stranky v jeji dolni tretine.
    Plus diskuse na FB.
    LILY
    LILY --- ---
    LEPEK: já jen na gyndu a pak akorát k PA a byla jsem moc ráda, že mě nikdo na žádné kontroly do porodnice a na monitory nenutí, člověku podle mě kromě jiného odpadne spousta stresu.
    Navíc mi "preventicní" monitor přijde jako laikovi jako něco naprosto zbytečného - nechápu, proč bych měla několik týdnů před porodem zkoumat, jestli náhodou nemám kontrakce...a srdeční činnost dítěte lze zjistit i jednodušeji.. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam