• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    GIDDY: podle mě už je to čistě jen o ješitnosti a pocitu vlastní nadřazenosti/všemocnosti...vždyť koukni třeba na cornelu, co dnes leze z lékařských fakult...arogance, pocit moci, přesvědčení o vlastní božské neomylnosti...
    v anglii jdeš po porodu úplně nejpozději do 24hod domů a chodí tebe a dítě kontrolovat PA, abyste mohli být v domácím prostředí, které tě nestresuje a tím pádem se i rychleji sžíváš s miminkem a naběhne ti laktace, což se mnohým ve stresovém prostředí porodnice/odd. šestinedělí nedaří
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    GIDDY: Prachy? Za lůžko/den?
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ORIKA: hm, ja nevim co se to u nas v tomto smeru deje? proc tak bojujou, jaky je ten duvod? to jejich zachovani zivota?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    GIDDY: mě by fakt zajímalo, které porodnice má na mysli...ano, spousta z nich má na svých webech hyper super sliby přirozeného průběhu porodu a respektování přání rodičky, stejně tak pokud k nim jdou budoucí rodiče na kurz, tak je jim naslibováno kde co, ale realita je pak ve většině případů úplně jiná...

já dnes měla zajímavý rozhovor s naší pediatrou na téma ambulantního porodu (čekárna byla prázdná, tak jsme pokecaly "o životě")...a ta mi říkala, že teď byla na nějakém zajímavém školení/semináři právě na toto téma a že jim (pediatrům) tam porodníci velice nedoporučovali přijímat děti po ambulantním porodu, že jsou striktně proti tomu, aby žena odcházela z porodnice dříve jak po 72 hodinách a že by byli nejraději, kdyby ta doba setrvání v porodnici byla povinná, neb dřívější odchod ohrožuje dítě na životě...docela mě z tohoto přístupu mrazilo v zádech...
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    KERRAY: to sou zas blaboly...

Stát si v ní klade otázku, zda je kvůli právu na respektování soukromého života "povinen zajít tak daleko, aby garantoval zdravotní péči u porodu doma, když jsou pro Českou republiku typické porody ve zdravotnických zařízeních".

"Stanovisko vlády obhajuje pozici, že stát takovou povinnost nemá," napsala mluvčí resortu Štěpánka Čechová. A dodala: "Rodička si může libovolně vybrat porodnici. Řada porodnic již v současnosti praktikuje přirozené porody podle přání rodiček."
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ELLA: jake mela ty PA? ty pred sesti lety a ted, pls, diky, esli je teda prazska
    IORETH
    IORETH --- ---
    Ještě k Ivaně. S ohledem na bezprecedentnost toho honu na ni jsme se s mužem shodli, že si můžeme dovolit zřídit trvalý příkaz na pár stovek a pomoci splatit tu nehoráznost u VZP (2,7 MKč). Peníze na tento účel nelze z pochopitelných důvodů poslat jen tak Ivaně na účet, ale možnosti tu jsou. Pokud byste měl někdo zájem se k tomuto plánu přidat, napište mi prosím do pošty. Pokud (já věřím, že AŽ:) bude ona pokuta prohlášena za neplatnou, budou ty peníze použity na prosazení vzniku porodních domů v ČR. Všichni zainteresovaní vřele děkují za každou stovku :)
    LURA
    LURA --- ---
    Michel Odent v České republice | Normální porod
    http://normalniporod.cz/michel-odent-v-cechach/
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Rodit doma? Žena má právo vybrat si porodnici, píše Česko Štrasburku | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/zdravotnictvi/rodit-doma-zena-ma-pravo-vybrat-si-porodnici-pise-cesko-strasburku_265167.html
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    Z FB Podpory pro Ivanu:

"Z důvodu podpory argumentace hledáme ženy, které rodily v posledních 4 letech v Podolí - ideálně druhá půlka 2011 nebo první půlka 2012 - u nichž došlo k nějakým zásahům - separace dítěte (byť třeba jen na vážení), vnucená poloha na koze, nástřih, oxytocin, Kristellerova exprese (tlačení na břicho), protržení vaku blan, Hamiltonův hmat atd. - a které jsou o tom ochotny dát písemné čestné prohlášení. Prosíme emailem na pribehyproivanu@gmail.com, sarka.jirsakova@seznam.cz"
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    IORETH: vim:(
    IORETH
    IORETH --- ---
    ARQANA: Díky, budou velmi vděční :)
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    IORETH: První jsem poslala, ted rychle napsat a poslat druhý..
    IORETH
    IORETH --- ---
    GIDDY: Příběhy dochází, je jich tak na týden.... škoda přeškoda :(
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    Názor matky: Domácí porod není hrdinství | Zajímavosti | www.lidovky.cz
    http://relax.lidovky.cz/domaci-porod-neni-hrdinstvi-dpb-/zajimavosti.aspx?c=A130312_104207_ln-zajimavosti_ape
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    muj pribeh
    406. Děkuji Matce Přírodě | Příběhy pro Ivanu
    http://www.pribehyproivanu.cz/pribehy/2013/03/17/dekuji-matce-prirode/
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    Dara
    porod začal večer, kolem desáté mírnými poslíčky.. v jednu v noci jsem už věděla, že rodíme, muž pochrupával v posteli a já jsem se snažila ustát kontrakce, které nabraly na síle v intervalech deseti minut..
    zapálila jsem jedinou aroma lampu (na další starání se o aromaterapii nebyl prostor:)) a tušila jsem, že miminko brzo přijde..
    kolem šesté hodiny ranní jsme volali pa, která přijela za dvě hodiny..
    když jí muž vyrazil naproti (bydleli jsme v kopci v ulici na skále, kam vedou jenom kamenné polorozpadlé schody) tak jsem zůstala sama a měla jsem pocit, že kolem mě a hlavně za mnou stojí všichni mí předci.. bylo to jako by mi sdělovali, že oni to zvládli a tak to taky přece zvládnu.. jako prvorodička jsem opravdu trochu pochybovala, že to půjde..
    každopádně od příchodu asistentky, jsem měla dojem, že už to musí být, že už musím tlačit..
    pa, která nás doprovázela je skvělá, nechává porodní příběh ženy plynout, pokud je vše v pořádku, bez zásahu a organizování..
    masírovala mi bedra, která pekelně bolela a občas prohodila něco jako, správně to děláš, pěkně od stahu ke stahu..
    pak mi poradila, abych místo tlačení dýchala, to se mi ale nedařilo, ačkoliv jsem byla nabušená vědomostmi, odhodláním a každodenním cvičením a tancem, dech jsem prostě nezvládla a tak mě kontrakce nutily jít do stažení, místo uvolnění..
    po čase nastoupil muž a donutil mě dýchat, pa si poslechla ozvy.. pořád jsem na ni nálehala, aby mi sáhla dovnitř, po čase svolila zkontrolovala miminko a to se za půl hodiny na to narodilo:))
    pamatuju si, že jsem se jí několikrát ptala, jestli už to bude, na to přišla odpověd, že za chvilku :))
    ptala jsem se muže, napůl žertem, co mi to pro boha udělal..
    měla jsem strach, ale pa si ke mě sedla, hladila mě a tvrdila, že to zvládnu..
    u porodu měla pa svého tehdy sedmiměsíčního syna, byl to úžasný zážitek, ráda bych aby dcera byla u toho dalšího..
    vincent má opravdu obří oči, když přišel hodně silný stah, dotkl se mého ramene a jen se díval:)))
    když ze mě tekly tekutiny, tak by se v nich býval rád ráchal.. prostě celkově byl elementem nadlehčení a posílil odhodlanost porodit to svoje:)
    nedávno se vincent viděl s darou a první, co udělal bylo, že ji chytil jako mužský a políbil ji!:))

příště bych opravdu moc ráda neřešila, jestli už to bude, nebo co..
    dech je pro rodící ženu z mého úhlu pohledu nejdůležitější, pak jsou odvaha a vnitřní síla, nejhorší je fňukání, to fakt nepomohlo:))
    za to zpěv, to byla síla..
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    Také mne zajímají příběhy domácích porodů.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    JANYNA: a jinak havl brod dobry, tam sem mela jet dyby byl problem a bylo dost casu..ale nak sem se radsi nejela podivat predem :D

zeny, ja nevim jak vy, ale ja bych byla vcelku rada, za vase podrobnejsi info o vasem porodu doma, nechci uplny report (nevim esli to pisete do reportu, nebo nikam, ja to tam nedavala teda ani jednou, mozna prvne odkaz? nepamatuju), ale treba aspon dulezite info bych uvitala, co ostatni na to?
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    a neni to Zuzana? ta totiz uz me rikala, ze ji nova registrace ceka..
    a v Praze se este da sehnat PA co k porodu domu jde
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam